• KA91

    Vi unga som väntar vårat första barn 2015

    Hej! Jag är 22 och är i vecka 14. Tycker tiden bara går snabbare och snabbare, känns som jag fick veta det nyss typ :)
    Hade det rätt så bra i början förutom brösten och att jag kissa, men i typ vecka 8 började jag må illa och det har suttit i tyvärr. Den senaste veckan har det inte varit så mycket men när illamåendet kommer så är det illa... Men som sagt, det är väl ett bra tecken när man är med barn ändå :)

  • KA91
    CarolineSC skrev 2014-07-21 10:08:51 följande:

    Hej på er :)

    Hoppar in här också!

    22 är gammal bf 1/3(kommer vara 23 år

    Gammal när bebisen förhoppningsvis kommer) är i V.9(8+1) första barnet.

    Ska på inskrivning om ca 2 veckor och UL två veckor efter det.

    Hittills har allt gått bra, dock symptom som JÄTTE ömma bröst, trötthet, humörsvägningar samt otroligt hungrig hela tiden. Vill att tiden ska springa iväg nu till

    V12 så man kan släppa oron ang missfall..


    Grattis till bäbisen :)
    Trodde också att oron skulle släppa efter vecka 12, fast det har den inte minsann!
    Nu oroar jag mig ist för att barnet inte ska vara utvecklat rätt, att jag inte kommer att bli en bra mamma och en massa andra småsaker som bara är i vägen från att helt kunna njuta! Känns som hormonerna alltid hittar något som gör att allt inte är tip top.
  • KA91
    EmmyLee skrev 2014-07-22 13:10:59 följande:
    Fått ringa vårdcentralen, idag är de lika dant.. Spytt 4 gånger sen klockan 9 :( äter men de kommer upp lika fort.. Undrar om man kommer orka ha de såhär :'(
    Förstår om det suger nu, har haft samma tankar när allt var som värst med illamåendet, svettningar och ont i becket. Man får väll tänka på de lite bättre stunderna och att man "bara" är gravid i 9 månader, sen lär det garanterat vara värt det!

    Hoppas du mår bättre snart.
  • KA91
    theresepe skrev 2014-07-23 08:42:19 följande:

    Hej!

    Vilken rolig tråd! Sån här behövs verkligen! :)

    Jag är 21 år gammal, v 6 (5+2) Bf 22/3!

    Får jag bara ställa en liten fråga? Era sambos/pojkvänner/män, hur har dem reagerat? Min älskade sambo är livrädd och har panik för att han inte ska kunna ge barnet någonting, han har pratat massor om abort och jag kan verkligen aldrig någonsin tänka mig en abort.... Jobbig sits här! Men jag är lycklig för att det växer ett liv i min mage iallafall! :)


    Min sambo säger att han är glad, och kan ibland inte ens hålla sig från att berätta för alla. Men ibland tror jag att han oroar sig med men försöker inte visa det. 
    Det är i alla fall bra att din sambo berättar hur han känner så att du får en chans att förstå vad som han tänker och oroar sig över. Kommunikation är väl ändå det viktigaste. 

    Grattis till bäbisen i alla fall :)
  • KA91
    EmmyLee skrev 2014-07-26 12:45:01 följande:

    M


    Oj va kul :D min sambo har tvillingar i släkten men jag känner ett barn till att börja med ;)
    Mår du bättre nu? Har läst att man kan må sämre då man är gravid med tvillingar ;)

    Tror att tvillingar är bara ärftligt från mammans sida då det är 2 äggs tvillingar som är ärftligt och en äggs tvillingar kommer bara utan slumpen. Så ärftligheten kommer från att kvinnan släpper 2 ägg åt gången istället för ett...

    Va tvungen att kolla upp det då min sambo även har tvillingar på sin sida och jag vill helst bara ha ett nu första gången! Börjar dock bli lite rädd för att min mage ser så stor och rund ut för att "bara" vara i v.15.
  • KA91
    annanordahl skrev 2014-07-27 20:34:24 följande:
    Usch då.. Hoppas det släpper efter den magiska tolvan hehe. Känner du dig också nervös och rädd för missfall? Jag förstår inte egentligen. Varför är man plötsligt så rädd? Är risken verkligen så stor..? Kan kännas skönt att höra vad andra tycker..
    Magiska tolvan vaddå?Jag är i v. 15 nu och fortfarande rädd :P
    Har kommit fram till att det kan bero på att jag varken har sätt eller känt allt för mycket konkret av barnet hittills. Bara alla negativa saker som illamående, ont lite över allt och min för stora mage! Tycker jag bara ser väldigt tjock ut och hoppas på att även jag kommer få en sådan där fin bäbismage alla andra får.
  • KA91
    AlexandraBerg skrev 2014-08-15 06:14:04 följande:

    Hej tjejer!

    Jag MÅSTE släppa ut lite ånga. Min sambo är överlycklig övre plusset, han springer runt och dansar och sjunger, haha. Vilket är charmigt.

    Men jag själv har PANIK! Det här var medvetet gjort men jag har fått kalla fötter. Tänk om jag blir en kass mamma? Hur blir det med ekonomin? Hur blir det med min framtid? Jag är bara 20 år!

    Min sambo säger att allt löser sig men jag håller ju på att smälla av och på alla forum så känns det som att jag är ensam om den här känslan. Jag har lätt för att hamna i depressioner, speciellt på grund av hormoner, så jag känner mig måttligt övertygad om att jag kommer att missköta mig grovt. Jag är så rädd just nu.

    Vilken panik jag har! Det känns så otroligt läskigt jämfört med vad jag kände innan, jag ville verkligen att jag ville ha en knodd.

    Panikattacker var jag inte beredd på.


    Har också haft mina stunder där jag känt att allt ihop bara var något som lät bra med kanske inte skulle bli det i slutändan. Det är asjobbigt när det känns som att alla är glada och förväntar sig att man ska vara likadan! Du är i alla fall inte ensam med dom tankarna Glad
  • KA91

    ÅÅÅh, var på ultraljuden idag! Herregud vilken häftig känsla Skrattande
    Tyckte dock att det kändes konstigt att ha en sådan liten discokung i magen utan att känna något direkt. Hur kände ni er när ni fick se bäbisen i magen?

  • KA91
    EmmyLee skrev 2014-08-22 22:52:58 följande:

    Oj så många mammor som vill vara med i gruppen :D. Har varit lite off från familjeliv då jag helt enkelt varit så sjukt trött och inte orkat kolla x) är i v 11 går in i v12. Efter helgen :) dock är magen stooor så börjar nojja att de är tvillingar! Väntar ivrigt på att få göra ultraljudet :D


    Jag har varit stor jag med och nojjat över att få se tvillingar på ul. Men det slog mig mitt i allt att det som tur var bara är ett :)
    Så för att lätta på din oro, man kan vara stor med bara ett barn!
  • KA91
    EmmyLee skrev 2014-08-24 17:07:43 följande:
    Haha va bra :D Tänker att första barnet gärna får vara ett barn ;) Var lite trög i magen i två dagar men efter dosering med linfö har magen kommit igång och även blivit liiite mindre :) haha
    Smart med linfrön! Har funderat på om man ska ta och köpa något superduper te från hälsokost med kan nog lika gärna ta några skedar i morgongröten. Ska nog prova på det imorgon.

    När ska du på ul?
Svar på tråden Vi unga som väntar vårat första barn 2015