Inlägg från: Anonym (Idag) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Idag)

    Har du gjort medicinsk abort? Hur var det för dig?

    Jag var hos barnmorskan i måndags och svalde första tabletten. Imorse gick jag upp 05, hade jätte svårt för att sova efter alla skräckhistorier här. Var livrädd och ville verkligen inte. 06 tog jag de 4 cytotec som skulle sätta igång hela förloppet. drygt 60 min senare kände jag lite molande värk. 30 min senare så gick jag på toaletten och började då blöda. Gick på toaletten med jämna mellanrum och det kom ut, klumpar etc helt i sin ordning. Gick tillbaka till soffan och intväntade störtblödning och megasmärtan, men det kom aldrig. Visst blödde jag en del, men det var ju inte så att jag trodde att jag skulle förblöda. Blöder fortfarande givetvis, men mer som en vanlig mens. Och "miniförlossningen" som många vittnar om, var inte ens i närheten för min del. Behövde inga värktabletter, mer än dom jag blev tillsagd att ta i samband med cytotec, men hade förmodligen klarat mig bra utan dom också. Jag har vanligtvis ingen mensvärk, så det var nog det jag fick idag. Det jag tog var en tablett för illamående, men mer i förebyggande syfte då jag verkligen avskyr att spy. 

    Det hela gick verkligen över all förväntan, jag hade tjutit av rädsla. Det hade jag verkligen inte behövt. Det som var och fortfarande är påfrestande är det psykiska. Har återbesök först om en månad, och tror och hoppas på att det hela är helt över då.

    Jag var hemma, och det kändes väldigt bra. Men givetvis bör man vara på sjukhus om man känner för de. Givetvis är upplevelsen olika för alla, men jag hoppas det är flera som vill dela med sig av positiva upplevelser så man inte bara läser om de negativa - det hade hjälpt mig! 

Svar på tråden Har du gjort medicinsk abort? Hur var det för dig?