• Fröken Smilla

    Vi som försökt bli gravida i över två år och vill följas åt!

    Hej!

    Jag hänger gärna på här om det går bra

    Jag och min man har precis nått 2 års försök och har inte fått plus på stickan en enda gång.

    Jag är 33 och min man 31. Vi är väl rätt lugna men nu efter vi gift oss stressar folk på som tusan... När ska ni få barn? Osv osv.

    Vi har genomgått utredning och allt såg bra ut förutom TSH som låg i övre gränsen och nu äter jag levaxin sen november. Min gyn vill gärna att vi försöker ett tag nu när levaxinet gjort att TSH hamnat på en bra nivå, men rent tekniskt är vi klara för IVF. Jag drar mig dock för det, ser inte alls fram emot hormonbehandlingen.

    Jag har en kollega som försökt blivit gravid i sex år och de hade börjat ge upp hoppet men så började hon med en progesteronkräm och nu är hon gravid. De hittade inte heller nåt fel på dem vid utredning, så nu har jag också köpt denna kräm och började smörja in mig i söndags. Man får upp hoppet men jag är rädd för att bli besviken IGEN. I vilket fall som helst hoppas jag det hjälper mot min PMS...

  • Fröken Smilla
    Pommac skrev 2014-07-29 22:17:54 följande:

    Självklart! Roligt att vi blir fler! Dock inte roligt att vi inte blivit gravida än. Men förhoppningsvis blir vi det. Bra när man får erfarenheter och historier av andra! Och tips och ideer! Vad är det för kräm? Det känns som att vi har testat allt. Dock inte den krämen. Vi har kört på nåt fertilitetsglidmedel men det har inte gett något resultat än. Vet inte om det hjälper eller stjälper. Har ägglossning nu igen. Så nu börjar hoppet tändas igen för att sedan slockna så fort den bruna flytningen kommer innan mens.

    Vi har också gift oss (snart två år sedan) jag hade drömmen om att vara gravid brud men det fick jag inte! Jaja. Jag tror alla runt om oss väntar också.


    Krämen heter ProgesterAll och finns att läsa om på www.femalebalanceshop.com

    Den höjer progesteronet som är hormonet som behövs för att ägget ska fästa. Det finns väldigt mycket att läsa om det, många kvinnor lider av östrogendominans utan att veta om det och att lösningen är lätt. Jag hoppas nog för mycket på krämen, men det känns skönt att prova iaf!

    Ja man blir lite trött av alla frågor. Har många bebisar i släkten också, och nu är vi de äldsta utan barn... Suck.
  • Fröken Smilla
    Pommac skrev 2014-07-30 23:54:47 följande:

    En utredning borde inte ha visat det då? Hmm... Jag måste nog läsa på lite.


    Kanske, men det kanske inte visar en östrogen-dominans. Progesteronet behöver inte vara lågt, men om östrogenet är högt blir det en dominans. Jag har ju lite småproblem med hormoner, därav levaxinbehandling.

    Min kollega hade inte heller några tester som visade på nåt fel. Jag tänker iaf att det inte är nåt fel i att prova :)

    Det låter skrämmande med så långa köer för IVF, är det i hela landet?
  • Fröken Smilla
    Pommac skrev 2014-08-01 23:07:27 följande:

    Ja det kan ju vara värt att testa. Men just nu vågar jag inte testa nåt ifall vi får göra ivf snart så vill man vara så "ren" som möjligt. Alltså så naturlig man bara kan. Vet inte hur långa köerna är men vi har väntat i fyra månader på att de ska höra av sig.


    Hormonet försvinner ur kroppen väldigt fort, därför måste man smörja två gånger varje dag, så jag kommer också vara "ren" när (eller om) vi påbörjar IVF. Rent tekniskt får vi ju ställa oss i kö nu, men jag vill gärna avvakta lite och hoppas på krämen ett par cykler :) En positiv biverkning är att min allergi för katten nästan försvunnit. Har inte känt av något sen jag började med krämen och jag antar att det är pga att slemhinnorna nu mår bättre. Så något positivt har den medfört iaf även om den kanske inte får mig gravid...
Svar på tråden Vi som försökt bli gravida i över två år och vill följas åt!