• Anonym (petra)

    Min sambo pratar knappt med mitt barn, är så ledsen!

    Har varit tillsammans med min sambo i drygt 3 år. Märkte redan från början att han inte var någon barnmänniska, han har svårt att ta barn helt enkelt, verkar inte som att han vet hur man ska umgås med barn överhuvudtaget.

    Han accepterar mitt barn, men inte mer än så. Han pratar i stort sett aldrig med han/hon. Han bryr sig helt enkelt inte om någonting som har med mitt barn att göra. Detta gör mig så ledsen att det känns som att jag inte orkar mer.

    Han åker till sin familj för att göra roliga saker med sin lillebror (men även med honom är han fåordig), men med mitt barn kan han inte göra ett dugg.

    Ligger han och jag i sängen på helgmorgnarna och mitt barn kommer in och vill lägga sig igämte oss. Då går han bara upp från sängen och så blir vi kvar där ensamma. Sitter han och jag i soffan och mitt barn kommer så sätter han sig någon annanstans.

    Samtidigt tycker jag om honom, men och andra sidan tycker jag att han är en skit.

    Ofta får jag känslan av att han inte är medveten om hur han beter sig, han har inte förmågan att se det. Då skulle han ju kunna anstränga sig lite mer. Jag skulle skämmas om jag betedd mig så. Men han verkar inte kunna se det.

    Hur ska jag göra??, vet varken ut eller in!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-07-19 14:33
    När vi gör saker tillsammans tex åker och badar, så är det som att jag och mitt barn är ensamma, han pratar knappt då, det är hela tiden jag som får svara på mitt barns frågor, jag som får vara med i vattnet, han tar inga initiativ alls.

  • Svar på tråden Min sambo pratar knappt med mitt barn, är så ledsen!
  • Bestemor
    Anonym (petra) skrev 2014-07-20 09:40:02 följande:

    Jag vet, tror du inte har jag dåligt samvete pga detta? Jag mår allt annat än bra pga att jag gör såhär mot min dotter. Hon förtjänar det bästa och såhär kan vi inte ha det längre.


    Vad hjälper det att du har dåligt samvete, när du fortsätter låta det ske?

    Har han varit lika hemsk i 3 år?
  • Ess
    Anonym (petra) skrev 2014-07-20 08:23:04 följande:
    Jo, men så säger han att han vill ha egna barn, jag förstår ingenting. Skulle han kunna ha egna barn. Barn behöver närhet, känslor, regler, han kommer aldrig kunna ge det. Så jag tror inte att han inser själv hur han beter sig.

    Om min dotter är oense om något, att hon inte får göra det så är det bara jag som hela tiden får stå där ensam och argumentera. I sådana lägen vore det ju skönt att ha någon som kunde hjälpa en. Istället får man ta alla konflikter ensam.
    Man kan inte döma ut honom som pappa grundat på hur han är mot ditt barn, det är milsvid skillnad mellan egna och andras.
    MEN däremot så är det inte aktuellt för er att skaffa barn tillsammans, eftersom att det inte fungerar speciellt bra.

    Andra stycket så håller jag inte riktigt med. Ibland kanske det är bra att ha en som backar upp. Men enligt min mans barn som var stora när vi träffades, så var det en sak som dom inte gillade hemma hos mamman. Dom kände sig i underläge när hon och hennes man hela tiden höll ihop "mot" dem.
    Dom hade föredragit att bara argumentera med sin mamma.
  • Anonym (petra)
    Bestemor skrev 2014-07-20 10:43:05 följande:
    Vad hjälper det att du har dåligt samvete, när du fortsätter låta det ske?

    Har han varit lika hemsk i 3 år?
    Jag är bara människa och har brister som alla andra. det är lätt att komma utifrån och döma. Ja det har han varit.
  • Ess
    Anonym (petra) skrev 2014-07-20 09:53:54 följande:
    Både jag och min dotter har blivit lurade, vilket gör mig ännu mer förbannad. Jag frågade ju honom rätt ut innan vi tog steget att han skulle träffa min dotter, "Tycker du det är jobbigt att jag har barn?" -"Nej, när du är så härlig som du är så spelar det ingen roll att du har barn" Hur tänkte han?

    Fanns inte i min värld att han inte skulle säga ett ord till henne!
    Nä jag håller inte med att du blivit lurad. Han kan omöjligt veta hur det är att bo med andras barn, OM han aldrig gjort det innan.
    Däremot skulle du kanske tänkt i dessa banorna som du gör nu, lite tidigare. Typ ganska snart efter du upplevde att det inte fungerade.
  • Fånga dagen

    Att man som förälder lever tillsammans med någon som behandlar det käraste man har så illa, är fullständigt obegripligt.

    Att man inte är nån "barnmänniska" är en sak, men här handlar det ju om nåt helt annat. En vuxen människa som fryser ut det barn han lever tillsammans med, och har gjort så under 3 hela år. Hur man kan tillåta det övergår mitt förstånd?

    Att leva tillsammans med någon som inte tycker om ens barn, skulle jag aldrig  drömma om, och säkert inte de flesta föräldrar heller.  Nu menar ju många att man inte alls behöver tycka om sina bonusbarn, utan det räcker med att man behandlar dem hövligt. Inte ens det gör den här mannen, utan istället tvärtom. Han kan inte ens visa barnet vanligt folkvett. Vilken hemsk manlig förebild han är för en liten tjej.

    Att tvingas leva med honom kommer att få henne må dåligt i det långa loppet, även om hon inte visar tecken på det nu. Hon kommer att minnas att hon fick växa upp med en styvpappa som behandlade henne som luft, vilket är en form av barnmisshandel, och hon kommer säkert att ha många frågor och tankar om varför du lät det ske. Vad kommer du att svara henne?

    Jag ber dig - tänk på ditt barn!

  • Tecum
    Anonym (petra) skrev 2014-07-19 17:37:43 följande:

    Min dotter och jag har en bra relation, och visst märker jag att min sambo blir svartis ibland.

    Men varför gick han med på att bli tillsammans med mig? Han visste ju att jag hade barn. Det tog ett tag innan han fick träffa min dotter, vi dejtade ett bra tag innan. Och då vet jag att han sa till mig när jag frågade honom om han tyckte det var jobbigt att jag hade barn, då svarade han; "Att du har barn spelar ingen roll när du är såhär härlig".


    Varför frågar du, du svarar ju själv? Han tycker att du är härlig, han är superförälskad i dig! Och jag fattar inte varför du inte snackar med honom om hur han behandlar din dotter? Han behöver inte älska henne, bara behandla henne sjysst. Svara på frågor, sitta bredvid henne i soffan, säga något uppskattande ibland. Inte leka och gulla, alla kan inte det och att låtsas för mycket slår tillbaka på barnet. 

    Läs Kerezas inlägg och visa honom det. Det är ett av de bästa inlägg som skrivits på FL. Ni supermorsor (och -farsor) på FL måste inse att alla inte älskar barn över allt annat, i synnerhet inte andras. Jag är likadan, jag har svårt med barn. Men då måste man göra som Kereza, skärpa sig och uppföra sig vettigt utan att överdriva på något håll. Så himla svårt är det inte. Och barn tar inte skada av att vissa vuxna är svala, bara man inte är tydligt avvisande. 
  • Ess
    Ess skrev 2014-07-20 11:01:25 följande:
    Andra stycket så håller jag inte riktigt med. Ibland kanske det är bra att ha en som backar upp. Men enligt min mans barn som var stora när vi träffades, så var det en sak som dom inte gillade hemma hos mamman. Dom kände sig i underläge när hon och hennes man hela tiden höll ihop "mot" dem.
    Dom hade föredragit att bara argumentera med sin mamma.
    Vissa saker ville dom bara ta med sin förälder, därför blev det jobbigt när hon envisades med att hennes man skulle va delaktig hela tiden.
  • Anonym (barnet)

    Jag växte upp med en styvfar som inte kunde ta hand om sig själv. Han var som en tonåring, kom och gick som han ville, drack för mycket, talade sällan med mig, lekte aldrig med mig själv, möjligen att vi spelade spel när mamma var med, på semestern.

    Han har aldrig tagit mig till någon aktivitet, aldrig skjutsat mig till en kompis, aldrig läst en läxa med mig och aldrig tagit mig på bio, konsert eller något sånt alls. Jag har aldrig fått träffa hans andra barn eller hans föräldrar, så t.o.m. de eventuellt vettiga släktingar han hade nekades jag att umgås med.

    Och det jag kände och känner är att min mamma har valt denna oansvariga jättebebis före mig under hela min barndom, det mesta har fått rätta sig efter hans mående och önskningar. En gång var vi sena till en begravning för han var full dan innan och var omöjlig att få upp ur sängen!

    TS, denne man kommer aldrig att acceptera ditt barn, utifrån det du skriver. Och jag tycker att det är oerhört synd om ditt barn ska behöva bli som jag, som aldrig känt mig älskad ens av min egen mamma eftersom hon bara var upptagen med att försöka curla en vuxen man.

    Det har gått 30 år, en hel del illamående och en del terapi åt detta och han har dött, men i mitt hjärta vet jag inte om jag har förlåtit mamma för min barndom ännu. Jag tycker att hon har varit svag och feg i många år och även om hon erkänner sin svaghet så gör det inte det hela bättre för mig. Och nu- NU! sitter hon och gråter över att hon valt så fel och slösat så många år på denne man...

  • viseversa

    Meju jösses du låtyer din sambo bete sig som en skit och mobba och frysa ut ditt BARN i TRE ÅR?? Förlåt men du är inte bättre själv som tillåter detta.

  • Fånga dagen

    Jag undrar hur människor i er omgivning, släkt och vänner, har reagerat på din sambos sätt att nonchalera och frysa ut ditt barn? Eftersom det pågått så länge borde det väl ha uppmärksammats? Eller är han en ögontjänare så han inte visar något utåt, utan endast inom hemmets väggar?

Svar på tråden Min sambo pratar knappt med mitt barn, är så ledsen!