• Anonym (c)

    Gammla föräldrar

    Jag var med om samma sak. Och då var min mamma "bara" 34 år då jag föddes och min pappa var "bara" 31 år då.

    Jag minns att jag även innan det att kompisarna reagerade och kommenterade mina föräldrars åldrar, funderade på det själv en hel del. Jag tyckte att andras föräldrar var finare, hippare, piggare, etc. Mina kändes grå och tråkiga (där nånstans lovade jag även mig själv att inte skaffa barn efter 25-års ålder).

    Jag skämdes alltid när det var något möte eller någon aktivitet i skolan dit man skulle gå med sina föräldrar och träffa kamraterna och deras föräldrar. Min dåvarande bästa kompis mamma fick min kompis vid 21-års ålder och var således bara 31 år då min kompis var tio år. När jag var tio år var min mamma 44 år(!), hon kändes som en fossil!

    Nä, usch, det var inte alls kul. Jag avskydde att vara med mina föräldrar bland mina jämnåriga kompisar och deras föräldrar. Så jävla ångestladdat!

    Fast nu, när jag är 26 år och själv har ett barn på 3,5 år, så är det ganska så bra att ha föräldrar som snart blir pensionärer. ;)

  • Anonym (c)
    TigerLilySwe skrev 2014-07-21 09:23:33 följande:

    Ja, det är som det är och du får leva med det. Stå upp för dina föräldrar och ge dom istället en hjälpande hand, vem vet hur länge du har dom i livet. Vem av oss vet det, egentligen?!

    Visst, mamma ser ut att kunna vara din farmor men nu är hon inte det. Punkt. Så här blev det för er och det är inget man väljer själv. Punkt. Det man som vuxen dock kan styra, till viss del, är hur relationen ska se ut. Har du sjyssta föräldrar som stöttat er och tagit hand om er så lägg detta tämligen "irrelevanta" ämne åt sidan och var stolt över dina föräldar.


    "Inget man väljer själv". - Eh, jo, de egoistiska föräldrarna som prompt ska ha ett barn till varje pris (oavsett ålder, eller om det ens är de egna äggen eller de egna spermierna - eller ens den egna livmodern!).
  • Anonym (c)
    Anonym (arg) skrev 2014-07-21 11:40:55 följande:
    Så säger bara en som aldrig haft svårigheter att bli gravid !
    Nej, så säger en som vuxit upp med två jävligt gamla päron!
  • Anonym (c)
    sextiotalist skrev 2014-07-21 12:04:02 följande:
    Jag har vänner som vuxit upp med äldre föräldrar och de har inte blivit mobbade, ingen som tyckt det varit konstigt, men så är jag uppvuxen i Stockholm och uppenbarligen är toleransen högre där än i små orter
    Jag är uppvuxen i Sthlms innerstad (Vasastan, närmare bestämt).
    Jag föddes i slutet av 80-talet och de flesta av mina vänner hade yngre föräldrar. Ingen hade så gamla som jag hade iaf.
    Jag blev inte mobbad för att ha gamla föräldrar. Men folk påpekade de ju, och jag reflekterade över det själv långt innan mina kompisar började reflektera över det.
    Jag gillade inte alls att ha gamla föräldrar.
    Idag tycker jag att det är bra dock. Min mamma har bara typ sju år kvar till pensionen, vilket innebär att min mitt barn kommer vara kring tio år då. Han kommer således kunna spendera hela somrarna hos sin mormor på landet och alltid kunna vara ledig alla lov utan att behöva fritids under loven.
    Så snart är det en fördel. ;) Om sju år. Typ.
Svar på tråden Gammla föräldrar