Inlägg från: Anonym (Ketty) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ketty)

    Amma offentligt men det finns en gräns!

    Hej !

    Jag måste bara skriva av mig för jag blir så irriterade på dessa ammande mammor som tror dom har all rätt i världen att göra vad dom vill!.

    Jag har absolut inget emot att mammor ammar offentligt men finns det inte ens gräns?

    Jag och min sambo satt och åt lunch på en ganska liten restaurang och mitt emot oss sitter två kvinnor en med en son som är va två år jag ser att hon ammar honom, helt okej inget jag reagera på men så går sonen upp och springer runt bordet och leker och mamman sitter med sitt bröst i vädret och tar lnte på sig bh-n!?. Jag försöker äta min mat men ser att hon fortfarande sitter så, sonen hoppar upp på stolen och drar till sig bröstet och börjar suga på det halv sittandes, sen går han igen och hon sitter fortfarande så och bryr sig inte ! Min sambo tyckte detta var så jobbigt så han inte kunde kolla upp en enda gång utan satt nästan med huvudet i tallriken.

    Jag tycker detta är överdrivet, visst amma men täck dig när barnet har ammats färdigt.
    Man visar ju ändå respekt för andra när man går på restaurang, och det tycker jag hon inte gjorde! Vad tycker ni mammor där ute ? Ok ? Inte okej att göra så?

  • Svar på tråden Amma offentligt men det finns en gräns!
  • Anonym (Ketty)
    Anonym (hed) skrev 2014-07-21 22:24:00 följande:

    Inte ännu en dryg tråd om hur kvinnor borde skyla sig när de gör någonting så naturligt som matar sitt barn.. Ge upp, stör du dig så prata med kvinnan istället nästa gång. 


    Men varför läser du inte tråden då? Om du hade läst tråden så hade du förstått att det inte handlade om att hon ammade utan efter hon ammat ! Tänk om alla gick på resturang och visade våra bröst ?!
  • Anonym (Ketty)
    fluu skrev 2014-07-22 07:16:09 följande:

    Bara helt apropå..... Även om det inte passar in just på exemplet i ts(som för övrigt är ett skitexempel på "offentliga ammare".


    Herregud du hänger på ALLA trådar ! Hur orkar du och hur har du tid??

    Sluta vara så bitter jag skrev om min upplevelse och om du inte gillar det eller tycker det var ett skit exempel så behöver du faktiskt inte skriva här vet du det??
  • Anonym (Ketty)
    Zuzanne skrev 2014-07-22 11:52:56 följande:

    Hon hade uppenbarligen inte ammat klart då barnet kom tillbaka till bröstet. Det är väl rätt normalt för barn att äta lite och sedan leka lite. Onödigt och bökigt att ta fram och stoppa undan om och om igen. Min tutte är framme tills barnet är nöjd.


    Ja men folk kanske inte vill se dina bröst ? Varför låta bröstet hänga ute medans ens barn springer och leker ? Hur svårt är det att stoppa tillbaka bröstet i bh-n ? Du borde skämmas!
  • Anonym (Ketty)
    sextiotalist skrev 2014-07-22 11:56:28 följande:

    Men då kan du också räkna med att bli tillsagd. Men sitter inte med blottade bröst på en restaurang för att vänta med att en lekande två-åring blir sugen på att äta.

    Det kan man göra hemma.

    Det finns något som heter sociala koder, vill man inte följa dom, fine, men då får man räkna med att folk bli irriterade och ditt sätt förstör för de mammor som har så små barn att de behöver amningen och inte har någon annan näring.


  • Anonym (Ketty)
    Penida skrev 2014-07-22 18:46:03 följande:

    Äh. du behöver inte amma en nyfödd heller om du enbart ser till föda. Det finns jättebra ersättning idag så att säga att "barnet äter ju ändå vanlig mat så det behövs inte" är inget argument emot amning av en 2-åring. Det är väl toppen att man fortsätter amma om man trivs med det, finns ju inget skadligt med det sett till en 2-åring.

    Jag hade väl inte funnit situationen speciellt problematisk och min sambo hade fixat att fokusera åt annat håll till skillnad från din, jag ser dock hur det är olämpligt på en restaurang. De flesta som ammar spädisar eller äldre barn sköter det snyggare enligt min erfarenhet.


    Jasså hade din sambo gjort då? Hur vet du det ? Han kollade inte utav respekt mot kvinnan och restaurangen är väldigt liten så vad skulle han kolla in i väggen ?? Han ska INTE behöva göra det punkt slut! Nästa gång ska jag ta ut mina tuttar när jag är på resturang så får vi se hur många som reagerar över det! Visa respekt mot folk när du är ute bland folk punkt slut.
  • Anonym (Ketty)
    puss skrev 2014-07-22 19:51:42 följande:

    det är ju märkligt att folk tror att vi andra vill läsa dessa vidriga inlägg på nätet. kan de inte gå och skriva dem på en lapp på toa ist? alla vill inte se, liksom.  hallå.


    För att vara en som skriver att du inte vill se såna trådar är du väldigt aktiv i den hela tiden! Hmm lite konstigt.
Svar på tråden Amma offentligt men det finns en gräns!