Inlägg från: Anonym (suck) |Visa alla inlägg
  • Anonym (suck)

    Mammor som blåser samhället!?

    Alla dom där bidragen kan man inte få. Visa går inte att kombinera alls och andra får man mindre belopp inom om man har andra bidrag.
    Har aldrig träffat en ensamstående mamma med flera barn, som lever på socialbidrag, som har det bättre än mig.

  • Anonym (suck)
    Anonym (sommar) skrev 2014-07-23 00:16:26 följande:
    Man får väl barnbidrag, bostadsbidrag, underhållsstöd sen kommer soc/försäkringskassan in och betalar resten?
    Barnbidrag får man ja, precis som alla andra. Bostadsbidrag får man, baserat på antal barn som bor hemma, inkomst och hyran. Underhållsstöd har alla ensamstående rätt till (om dom har barnen boende hos dom så klart), även dom som arbetar. Sjukersättning får man om man är sjuk och inte kan arbeta, självklart kan man fuska sig till det, men är svårt idag. Sen täcker socialen upp resten. Men man blir knappast rik av att gå på soc.

    Sen finns det klart dom som inte vill ta sig vidare, som nöjer sig med att leva på bidrag. Men det är inget jag stör mig på. Deras liv kan inte vara särskilt roligt. Vi kanske har det knapert i mellan åt och får kämpa hårt för att spara, men vi kan resa utomlands varje år, vi kan spara till ny bil, planera och i framtiden köpa hus, vi kan skaffa husdjur. Vi kan lägga våra pengar på precis vad vi vill.
    Går du på soc så har du någon som kollar exakt allt, du kan inte ens låta någon föra över ett lån på ditt konto för då får du avdrag då det räknas som inkomst. Soc har full in blick i hela ditt liv och ekonomi.

    Jag tror inte att någon helt frivilligt vill leva så. Dom som ändå gör det, mår nog inte särskilt bra.
Svar på tråden Mammor som blåser samhället!?