Inlägg från: Anonym (sommar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sommar)

    Mammor som blåser samhället!?

    Vad säger ni om dessa mammor
    Ensamstående med flera barn
    Ibland med flera pappor
    De som blåser samhället på pengar

    Social bidrag
    Bostadsbidrag
    Barnbidrag (hela såklart)
    Underhållsstöd (De har gärna ungen lite extra så de får lite extra pengar här med)
    Sjukersättning (överdrivna åkommor )
    Ja alla bidrag som går att få + att pappan får punga in lite extra pengar då och då..

    De som inte arbetar (De som inte vill)
    De som går och drar år efter år och klagar på allt (förutom dem själva)
    De som lämnar ungen på dagis och gör ehhh.... handlar..sminkar sig...dricker kaffe...leker Hollywood fru?

    Vad säger ni, svider det i ögonen på er när ni kämpar med att ge er familj det den behöver och "andra" verkar få allt utan att röra ett finger...

    Och till dessa mammor, har ni inga större ambitioner än så?
     

  • Svar på tråden Mammor som blåser samhället!?
  • Anonym (sommar)
    Anonym (suck) skrev 2014-07-23 00:13:32 följande:

    Alla dom där bidragen kan man inte få. Visa går inte att kombinera alls och andra får man mindre belopp inom om man har andra bidrag.
    Har aldrig träffat en ensamstående mamma med flera barn, som lever på socialbidrag, som har det bättre än mig.


    Man får väl barnbidrag, bostadsbidrag, underhållsstöd sen kommer soc/försäkringskassan in och betalar resten?


  • Anonym (sommar)
    Tessasen skrev 2014-07-23 00:14:22 följande:

    Känner flera stycken som gör det.. Helt stört egentligen. Man kan ju inte må bra av att leva så, jag skulle nog inte mått så bra.


    Nej håller med dig. Blir väl som en livsstil kanske?
  • Anonym (sommar)
    Litet My skrev 2014-07-23 00:15:04 följande:

    Låter mer som att TS har livlig fantasi


    Utveckla gärna.
  • Anonym (sommar)
    Anonym (bb) skrev 2014-07-23 00:20:50 följande:

    Att ta hand om och uppfostra barnen borde värderas högre. Det är också ett arbete.


    Man kan inte ta hand om och uppfostra barn om man inte ens kan ta hand om sig själv! Att inte kunna försörja sig själv är väl ingen grund att skaffa barn på?
  • Anonym (sommar)
    Drottningen70 skrev 2014-07-23 00:25:28 följande:

    Stör mig på alla som kan jobba men väljer att slacka istället. Om de är kvinnor eller har ett visst antal barn med olika pappor är irrelevant.


    Ja jag kanske svävade iväg lite ;)
  • Anonym (sommar)
    Anonym (..) skrev 2014-07-23 00:31:18 följande:

    Barnbidrag får alla som har barn ju???


    Det jag menade var specifikt de kvinnor som genom alla bidrag man är berättigad till kan välja att slacka sig igenom livet.
  • Anonym (sommar)
    Anonym (suck) skrev 2014-07-23 00:44:26 följande:
    Barnbidrag får man ja, precis som alla andra. Bostadsbidrag får man, baserat på antal barn som bor hemma, inkomst och hyran. Underhållsstöd har alla ensamstående rätt till (om dom har barnen boende hos dom så klart), även dom som arbetar. Sjukersättning får man om man är sjuk och inte kan arbeta, självklart kan man fuska sig till det, men är svårt idag. Sen täcker socialen upp resten. Men man blir knappast rik av att gå på soc.

    Sen finns det klart dom som inte vill ta sig vidare, som nöjer sig med att leva på bidrag. Men det är inget jag stör mig på. Deras liv kan inte vara särskilt roligt. Vi kanske har det knapert i mellan åt och får kämpa hårt för att spara, men vi kan resa utomlands varje år, vi kan spara till ny bil, planera och i framtiden köpa hus, vi kan skaffa husdjur. Vi kan lägga våra pengar på precis vad vi vill.
    Går du på soc så har du någon som kollar exakt allt, du kan inte ens låta någon föra över ett lån på ditt konto för då får du avdrag då det räknas som inkomst. Soc har full in blick i hela ditt liv och ekonomi.

    Jag tror inte att någon helt frivilligt vill leva så. Dom som ändå gör det, mår nog inte särskilt bra.
    Tänker som du, meningen med tråden var lite för att se hur människor där ute upplever det och tänker.
  • Anonym (sommar)
    Anonym (-) skrev 2014-07-23 00:44:27 följande:

    Jag funderar över om du vet hur svårt det är att få sjukbidrag nuförtiden. Överdrivna åkommor? Hur kan du avgöra det?


    Faktum kvarstår väl att det finns människor där ute som lyckas med detta?
  • Anonym (sommar)
    Anonym (hm) skrev 2014-07-23 00:47:33 följande:

    Jag tycker det är upp till var och en att göra sina val i livet. Jag fördömer inte gärna någon, det kanske är en livsstil som passar för vissa men lite sämre för andra.


    Jag är vanligtvist inte heller speciellt dömande men har en granne som "verkar" ha det rätt gott trots ett sådant liv, så satt här och tänkte och då åkte en tråd upp.
  • Anonym (sommar)
    Drottningen70 skrev 2014-07-23 01:04:02 följande:

    Jag anser att det är ens jävla plikt att bidra till samhället om man kan. Och ändå måste vara rätt surt att leva på bidrag år ut och år in. Jag har det svårt att få det att gå ihop som ensam mamma Trots att jag helarbetar och har en hyfsad lön. Däremot anser jag inte att det är nån jäkla samhällsplikt att avstå ifrån att skaffa de barn man vill ha bara för att man råkar vara sjuk, arbetslös eller går på soc.


    Det var väl lite där jag ville få tråden att gå. Du ensamstående mamma som sliter för att få det att gå ihop vs ensamstående mamma som låter samhället dra det ekonomiska lasset.

    Vi har alla olika förutsättningar, såklart alla har rätten att skaffa barn det jag ifrågasätter är de som skaffar en till unge när de inte ens kan skaffa ett arbete att försörja den första.
  • Anonym (sommar)
    Anonym (håller med) skrev 2014-07-23 03:59:32 följande:

    Världen är inte svart-vit, det finns ensamstående mammor (pappor) som hamnat där pga makens (hustruns) bortfall och det finns mammor (pappor) som hamnat där för att de inte tar ansvar för sitt liv. Det sistnämnda tycker jag är störande, ja. Men det gäller inte bara ensamstående mammor utan eg alla som tycker deras liv är någon annans (ekonomiska) ansvar utan egentlig anledning mer än att de vill slippa anstränga sig. Har själv flera i släkten, föräldrarnas vänskapskrets, barn till mina föräldrars vänner etc.

    Gå klart gymnasiet? "Äh, man får väl ändå inget jobb" (eller som en kusin resonerar "det linjen jag vill gå finns bara på en ort som kräver 30 minuter tågpendling på morgonen och det orkar inte jag"). Utbilda sig? Nej, vill inte ta studielån. Sen att lånen har låg ränta, fördelaktig avbetalningsplan och man får igen det i en högre lön i väldigt många yrken fattar de inte. Då är det bättre att ta ett tillfälligt jobb på den lilla bruksortens fabrik för att sen kunna stämpla. En som jag känner, arbetslös, anser sig KRÄNKT av att hon måste söka 10 jobb i månaden för att få a-kassa + att hon inte får ha "semester" utan att förlora a-kassan för hon menar att det är att likställa med ett jobb att vara tvingad att söka 10 jobb! En uppgift som jag skulle lösa på max en arbetsdag (man behöver inte ens vara seriös när man söker, räcker att skicka samma standardbrev till 10 arbetsgivare via klick på arbetsförmedlingens hemsida). Tjejer som blir gravida med första bästa ungdomskärlek, har inget jobb, bor hemma etc och är ensamstående innan ungen ens kom ut. Folk som fuskar med sjukersättning och förtidspension. Folk som åker till svindyra akuten med åkommor som hör hemma på vårdcentralen dagen efter. Ja listan kan göras lång. Ibland önskar man bara att det sociala skyddsnätet togs bort så fick folk klara sig bäst de kunde. Tyvärr skulle det ju drabba dem som tar ansvar men har råkat ut för saker de inte kunnat påverka och som man gärna vill hjälpa... 


  • Anonym (sommar)
    Anonym (-) skrev 2014-07-23 12:25:22 följande:
    "Verkar" ha det rätt gott ställt. Du vet ju egentligen inte hur det är med den saken.
    Vill du själv ha ett sånt liv? Se till att skaffa dig det då. Det går ju för alla. Bara att föda massa barn med olika pappor och fejka till sig lite sjukdom. Varsågod.
    Nej, jag är för ambitiös och självständig. Tycker bara att det är idiotiskt att det kan vara så glassigt för vissa bidragstagare.
Svar på tråden Mammor som blåser samhället!?