Inlägg från: Anonym (vulgomamman) |Visa alla inlägg
  • Anonym (vulgomamman)

    "Din son har märkliga sexuella kunskaper" Är detta över gränsen??

    Jag blev utskälld av en vän till mig idag när vi åt lunch tillsammans... Bakgrunden var att vi satt och pratade om min son (8 år) och vi kom in på roliga saker våra barn har sagt. Hon har barn i tonåren. Jag berättade då att min son sagt häromdagen att han tänkt på att hans styvsyskon och riktiga syskon har en sak gemensamt: de har kommit från samma spermier (samma pappa). Jag sa då bara att "ja, så är det" ungefär och sen pratade vi inte mer om det.


     


    Berättade detta för min väninna idag som en tokig och lite pinsam sak som min son sa. Då blev hon plötsligt förbannad och sa att det är onormalt att en så liten pojke har kunskap om spermier och snoppar. Hon sa att när hon var i den åldern visste hon knappt vad en snopp var och så sa hon rent ut att hon tyckte jag var motbjudande och gränslös som ens pratade med min son om spermier. "Det är ju en helt annan sak att prata om snoppar och snippor i allmänhet men när du är så detaljerad blir det ju bara äckligt". Nu säger hon att hon har förlorat respekten för mig och att hon tänker prata med min son om hans version. Jag tror att hon misstänker att han är utsatt för övergrepp av mig!!

    Jag är förvirrad.... Hon får min son att låta som en sexgalning men jag menar att det är helt normalt att veta vad spermier är när man är 8, 5, 4 år..... Är jag knäpp eller överreagerar hon??

  • Svar på tråden "Din son har märkliga sexuella kunskaper" Är detta över gränsen??
  • Anonym (vulgomamman)
    MLB skrev 2014-07-24 10:02:09 följande:
    Det kanske var mera aktuellt för honom när han har halvsyskon.
    Han kom in på det när det gick upp för honom att hans syskon inte har mig som mamma, utan en annan mamma. Men eftersom han vet att de har samma pappa så sa han så; att de fyra barnen kommit ur "samma" spermier från samma pappa.
  • Anonym (vulgomamman)
    talktothehand skrev 2014-07-24 11:38:30 följande:

    Man förklarar för barn det de är mogna nog att förstå. En pedagogisk och ärlig förklaring om hur saker och ting fungerar kan aldrig vara fel. 

    Din vännina överreagerar starkt och är det någon som har en perverterad hjärna så är det hon. Spermier är precis som någon nämnde tidigare en naturlig kroppsvätska som gör det möjligt att skapa nya liv. Varför blandar hon ens sex i diskussionen när din son inte ens pratade om sex?



    Ingen aning, hon tyckte att han hade pratat på ett sätt "som en vuxen" och att hans kunskaper inom det sexuella var onormala. Det han sa var bara ett konstaterande av att syskonen kommer från samma pappa men inte samma mamma.
  • Anonym (vulgomamman)
    Jeaninne skrev 2014-07-24 13:37:19 följande:
    Jo, jag förstår pojkens längtan efter samhörighet. Men den kan uttryckas på annat sätt än i prat om styvfaderns spermier. Han skulle kunna säga att de barnen delar samma blod, eller delar samma gener. Eller varför inte bara "har samma pappa".

    Ska vi gå ner på den nivån så sa han ordagrant. "Jag har tänkt på en sak. Att jag, X, Y och Z har kommit från samma spermier, för vi har ju samma pappa. Så alla vi fyra har varit spermier i hans snopp men vi har inte samma mamma."
  • Anonym (vulgomamman)
    Jeaninne skrev 2014-07-24 13:37:19 följande:
    Jo, jag förstår pojkens längtan efter samhörighet. Men den kan uttryckas på annat sätt än i prat om styvfaderns spermier. Han skulle kunna säga att de barnen delar samma blod, eller delar samma gener. Eller varför inte bara "har samma pappa".
    Det är hans riktiga pappa, inte styvpappa.
  • Anonym (vulgomamman)
    Jeaninne skrev 2014-07-24 14:17:55 följande:
    Det kan man prata om hemma i familjen i så fall. Men barn måste lära sig att vissa samtalsämnen inte är lämpliga tillsammans med andra, mer eller mindre utomstående personer. Om du är på middag, brukar du då diskutera din fars, brors eller makes spermier med din bordsherre..? Kanske färgen och  konsistensen på din avföring också?

    Vid detta tillfälle var jag och min son närvarande, inga andra. Och även om de hade varit det så hade han förmodligen fått säga klart sin mening, vi hade lett lite menande och hummat och sedan hade han nog avletts eller så hade jag sagt rakt ut (om han fortsatte föredraget i detalj) att "nu kan vi lämna det" och det hade han accepterat.

  • Anonym (vulgomamman)
    fluu skrev 2014-07-24 16:54:15 följande:
    Inte om de talar mot dina argument nej...

    Faktiskt... ja, varför inte? Är hon liten hade jag dock inte släppt henne lös att googla utan vi tar tillsammans reda på mer och jag förklarar så hon förstår. Och läser in om hon inte klarar mer förstås och finns där för att hjälpa henne att tolka känslor och funderingar.
    Jag hade gjort precis likadant!
  • Anonym (vulgomamman)
    Anonym (m) skrev 2014-07-24 17:07:24 följande:
    Jag hade inte låtit min 8 åring sitta öppet och pratat om spermier utan jag hade låtit min 8 åring pratat utifrån inte av samma kött och blod,har inte samma pappa osv.
    Så vad är skillnaden menar du?
  • Anonym (vulgomamman)
    Jeaninne skrev 2014-07-24 18:08:46 följande:
    Skillnaden är att man normalt inte pratar om snoppar och spermier. Såvida man inte är ett barnlöst par som befinner sig hos en fertilitetsdoktor... Men "vi är av samma kött och blod" är en bra formulering.
    Du som verkar kunna så mycket om Asperger och liknande diagnoser borde kanske veta att kött och blod ofta tolkas helt bokstavligt av dessa barn, det vill säga totalt misslyckat
  • Anonym (vulgomamman)
    Anonym (m) skrev 2014-07-24 20:41:04 följande:
    Att det ordvalet används bland folk av en 8 åring.Ordet spermie är i sig inget konstigt.
    "Bland folk" = mamma närvarande?
  • Anonym (vulgomamman)
    Anonym (m) skrev 2014-07-24 21:26:28 följande:
    Inte att han sa det inför just sin mamma utan även inför andra personer utöver sin mamma.
    Men du har som Drottningen säger verkligen målat in dig i ett hörn eftersom ungen inte sa det inför någon annan! (Och även om han hade gjort det hade jag som sagt anpassat min uppfostran efter aktuellt läge).
  • Anonym (vulgomamman)
    Jeaninne skrev 2014-07-25 11:55:35 följande:
    Och dessutom var det ju en annan person närvarande, det var inte bara mamman och sonen. Det är ju det TS handlar om: att denna andra person tog illa upp.

    Förmodar att du bara driver med mig nu...
Svar på tråden "Din son har märkliga sexuella kunskaper" Är detta över gränsen??