• Jeaninne

    "Din son har märkliga sexuella kunskaper" Är detta över gränsen??

    Jag tycker inte att det är konstigt att en åttaåring känner till detta med spermier, men jag tycker att din åttaåring var lite gränslös i det han sa. Jag menar, även om man vet vad spermier är i teorin, så är det ett ganska stort steg till att börja tala om sina familjemedlemmars spermier, vilka barn de gett upphov till o.s.v.. Det är ingen jättegrej, men jag tycker att du kan prata med honom om det lite försiktigt. Förklara att det är för privata saker att prata om, att någon kan ta illa upp.

  • Jeaninne
    MLB skrev 2014-07-24 10:02:09 följande:
    Det kanske var mera aktuellt för honom när han har halvsyskon.
    Jo, jag förstår pojkens längtan efter samhörighet. Men den kan uttryckas på annat sätt än i prat om styvfaderns spermier. Han skulle kunna säga att de barnen delar samma blod, eller delar samma gener. Eller varför inte bara "har samma pappa".
  • Jeaninne
    talktothehand skrev 2014-07-24 11:38:30 följande:

    Man förklarar för barn det de är mogna nog att förstå. En pedagogisk och ärlig förklaring om hur saker och ting fungerar kan aldrig vara fel. 

    Din vännina överreagerar starkt och är det någon som har en perverterad hjärna så är det hon. Spermier är precis som någon nämnde tidigare en naturlig kroppsvätska som gör det möjligt att skapa nya liv. Varför blandar hon ens sex i diskussionen när din son inte ens pratade om sex?


    Fast inte ens om man jobbar på ett fertilitetslabb, så går det att helt komma ifrån insikten var spermierna kommer ifrån eller hur de  har kommit ut... Sorry. Spermier är inte ett lämpligt samtalsämne vid en middagsbjudning, och särskilt inte om man börjar tala om en viss, namngiven, mans spermier. Detta kan barn lika gärna lära sig tidigt, så de inte gör bort sig på middag hos någon klasskamrat t.ex..
  • Jeaninne
    Philanthropy skrev 2014-07-24 13:44:55 följande:
    Jeaninne, varför skulle det vara farligt för en unge att specificera från just vems spermier han eller hon kommer ifrån? :/
    Det kan man prata om hemma i familjen i så fall. Men barn måste lära sig att vissa samtalsämnen inte är lämpliga tillsammans med andra, mer eller mindre utomstående personer. Om du är på middag, brukar du då diskutera din fars, brors eller makes spermier med din bordsherre..? Kanske färgen och  konsistensen på din avföring också?
  • Jeaninne
    vampyria2 skrev 2014-07-24 14:21:26 följande:
    Haha min ena dotter berättade för de andra i klassen när hon var 7 år hur bebisar blev till, problemet var att hon gick i en klass där det bara gick invandrare, de flesta var syrianer och i vilket fall på din tiden så berättade de inte vart bebisar kom i från för sina barn utan antingen så var det storken eller så öppnade man en lucka på magen och där låg bebisen...som sagt min dotter berättade både hur bebisar kom in och hur de kom ut och efter rasten så frågade de andra barnen fröken om det Anna hade sagt var sant och fröken var läv tvungen att erkänna att det låg till så....på kvällen blev hon ned ringd av arga föräldrar som undrade hur hon kunde ha berättat detta för deras barn och de tyckte att det var tragiskt att min 7 åring visste hur det gick till...det tyckte faktiskt inte jag :p

    Nej TS det är inget konstigt alls.
    Jag kan i och för sig förstå tänket, att man vill att ens barn ska vara oskyldiga så länge som möjligt. Dock inte upp i en ålder, då flickan är sexuellt mogen och kan utnyttjas av en pojke, p.g.a. att hon inte vet vad han gör eller vad det kan leda till.
  • Jeaninne
    fluu skrev 2014-07-24 14:31:18 följande:
    Lite skillnad på spermier och bajs. Mer klinisk term än spermier finns knappt (jo, det gör det, men du fattar vad jag menar).
    Jag skulle inte heller förvänta mig att normala människor under minst 60 år skulle sätta i halsen av prat om spermier...
    Inte sätta i halsen, men tycka att personen är gränslös. Jag har haft sådana personer runt mig, men då har det rört sig om ofrivilligt barnlösa kvinnor. De har blivit så fixerade vid sina försök att bli gravida, att de inte fattar att det är olämpligt att börja tala om vilken konsistens deras slidsekret hade på morgonen...
  • Jeaninne
    fluu skrev 2014-07-24 14:39:25 följande:
    Fast går man efter dina ramar så är det inte mycket man kan prata om om man inte vill vara "gränslös". Och spermier är som sagt en väldigt klinisk term och kommer det dessutom från ett barn är det inte mycket som är gränslöst. Lyckligtvis.
    Tvärtom, jag skulle säga att det allra mesta går att prata om. Det är väl just sex, kroppsfunktioner, religion, politik samt personliga anmärkningar mot den man talar med ("jag tycker att din slips är ful", "du talar så otydligt!") eller skitsnack om andra närvarande eller gemensamma bekanta, som man bör undvika.
  • Jeaninne
    Anonym (Amsterdam) skrev 2014-07-24 15:22:08 följande:
    Jag tog med mig sönerna till Amsterdam på deras 15 års dag.
    Där fick sönerna leva loppan med flickorna och jag med mina.
    Bästa sättet attt lära pojkar vad flickor är till för och allt med sex.
    En av sönerna ville tillbaka, det fick han.

    Kvinnor är var mans egendom !
    Haha - Kung Hussein av Jordanien fick ett HAREM i födelsedagspresent på sin 15-årsdag!
  • Jeaninne
    Anonym (m) skrev 2014-07-24 15:50:35 följande:
    Jag menar bara att jag anser att det hör till barns utveckling att inte veta sånt i detalj direkt utan kunna nå sig lite och lära sig vart eftersom.
    Jomen precis. Man kan ta en BIT av det. Sedan får de lära sig mer på NO:n på mellanstadiet i skolan (där kommer spermierna och äggen in), och i detalj på biologin i högstadiet (då pratar man om samlag). Vid det laget har de också vett (om de inte har något socialt handikapp) att inte prata om sina nyvunna kunskaper när grannfrun är på besök...

    Sedan minns jag att vi barn i min generation, lärde oss detta ändå i sju-åttaårsåldern genom att läsa i läkarböcker i smyg... vi SMÖG oss in på vuxensidan på biblioteket! Men då var det ju som sagt i smyg, och inget vi hade tagit upp vid middagsbordet inför kompisens föräldrar eller faster Agda!
  • Jeaninne
    Anonym (Amsterdam) skrev 2014-07-24 15:58:31 följande:
    För en del ler lyckan !
    Ja, fast jag undrar lite vad Drottning Nuur (som är en blond västerlänning) tänkte när hon fick veta det... Fast det kanske var OK för henne, bara han höll sig till henne efter deras giftermål.
Svar på tråden "Din son har märkliga sexuella kunskaper" Är detta över gränsen??