• fluu

    "Din son har märkliga sexuella kunskaper" Är detta över gränsen??

    fluu skrev 2014-07-24 16:56:27 följande:
    Faktiskt... ja, varför inte? Är hon liten hade jag dock inte släppt henne lös att googla utan vi tar tillsammans reda på mer och jag förklarar så hon förstår. Och läser in om hon inte klarar mer förstås och finns där för att hjälpa henne att tolka känslor och funderingar. Barn klarar det mesta så länge man är med hela vägen och lägger det på deras nivå så de förstår. Det är oförståelsen som exempelvis kan skapa rädsla.
    Och för att tillägga: Ser du inte skillnaden på SPERMIER - en jäkla könscell och tortyr så är nog hoppet ute...
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Anonym (m) skrev 2014-07-24 16:50:49 följande:
    y

    Det hör till barns utveckling att allteftersom ta in nya kunskaper.Barn behöver inte kunna allt från början.
    Hur är ägg plus spermie "allt"?
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Anonym (vulgomamman) skrev 2014-07-24 16:56:01 följande:

    Ingen aning, hon tyckte att han hade pratat på ett sätt "som en vuxen" och att hans kunskaper inom det sexuella var onormala. Det han sa var bara ett konstaterande av att syskonen kommer från samma pappa men inte samma mamma.
    Exakt. Hur någon kan bli upprörd av det är en gåta...
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Anonym (m) skrev 2014-07-24 16:57:30 följande:
    Jag tycker inte rent generellt att vi ska behöva leva i ett samhälle där allt som har med sexualitet att göra avdramatiseras.Jag tycker att det bör finnas gränser för att tydligt kunna veta vikten av var persons intrigitet.
    Och det har man själv inte ansvar för? Jag kan exempelvis inte se på dig att "aha, där går en sådan som inte klarar av prat om naglar/sex/hundar/whatever" och därmed undvika dessa ämnen. Säger du däremot att "stopp jag vill inte prata om detta" så gör jag självklart inte det.
    Man har rätt att känna precis hur som helst, men man har själv ansvar för sina känslor. Därför försöker jag inte tvinga alla rökare att gå under jorden eller förbjuda hela världen att prata om illamående och kräkningar(jag är emetofob) eller försökte få varenda gravid att undvika mig efter mitt ena missfall då jag inte klarade av att se gravida utan att bryta ihop.

    Och igen, hur är spermier "allt" eller ens "OMG vulgärt"?
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Anonym (m) skrev 2014-07-24 17:07:24 följande:
    Jag hade inte låtit min 8 åring sitta öppet och pratat om spermier utan jag hade låtit min 8 åring pratat utifrån inte av samma kött och blod,har inte samma pappa osv.
    Det är helt okej att du skulle göra så. Andra håller inte med om det och det är också okej så länge ingen säger ifrån. Jag ser inte riktigt varför jag måste lära mitt barn att säga "pudra näsan" istället för "kissa" eller helt plötsligt börja kalla saker för annat än vad de heter. Jäkligt ängsligt och onödigt.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Anonym (m) skrev 2014-07-24 17:19:47 följande:
    Inte förvänta sig att alla gillar att utrycka sig på samma sätt/inte förvänta sig att alla vill ha information framlagt utifrån det ordvalet.
    Så, hur ska man göra då? Alltid utgå från att någon inom hörhåll kan bli stött eller äcklad av det man talar om och därför inte säga någonting?Jag är ju som sagt emetofob och det finns fobier angående ALLT, ska du då hela tiden utgå från att "woops, det kaaaan ju finnas någon emetobfob i närheten, bäst att jag inte säger illamående utan hittar på ett rosa fluffigt ord för det istället"? Eller ska vi börja prata i koder?
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Anonym (m) skrev 2014-07-24 17:22:54 följande:
    För mig handlar det inte om prydhet utan att förstå att det ordvalet accepteras inte av alla människor.
    Jag säger inte heller att du är pryd, jag undrar hur du hanterar det faktum att vad du än säger kan potentiellt störa folk?
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Anonym (m) skrev 2014-07-24 17:30:18 följande:
    Det handlar om att som förälder lära sitt/sina barn sociala koder.Hemma kan vi om vi vill prata hur mycket somhelst om sperma men när vi är bland andra människor anpassar vi oss efter andra människor/situationerna.
    Okej, jag frågar igen.... HUR anpassar du dig efter människor du inte vet något om? En medresenär på en buss exempelvis. Vi talar alltså inte nödvändigtvis om sperma specifikt.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Anonym (m) skrev 2014-07-24 17:41:34 följande:
    Ett sätt är att lägga sig på en lägre nivå än vad man själv tycker är okej.Inte utgå ifrån att alla i ens omgivning gillar grovt språk.Det handlar inte om att behöva säga pudra näsan om att gå på toa.
    Men svara på frågan människa...... Eftersom du i inlägg efter inlägg poängterar hur väldigt viktigt det är att respektera sin omgivning, så undrar jag hur du klarar av att faktiskt göra det. Eftersom det inte finns ett enda ämne som det inte finns någon som inte upprörs av.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Jeaninne skrev 2014-07-24 17:45:47 följande:
    Är det så att du har något socialt handikapp själv? Menar det inte elakt, utan det är bara en undran. För jag tycker att det är konstigt att du inte själv känner av var gränsen går. Det finns ju en gräns för vad man pratar om med främmande och inför främmande. Den är lite flytande, men inte mycket, och nästan alla människor över c:a sex-sju års ålder (och som saknar socialt handikapp) känner var den går.

    Det fina är, att då behöver man inte gissa var tanten mittemot på bussen har sin privata gräns när hon pratar med sina väninnor, innan man säger något, utan på bussen gäller SAMMA gräns för alla. Annars fungerar det ju inte i ett samhälle!
    Nej. Jag känner var gränsen går, Var MIN gräns går och en viss allmän gräns. Det går fortfarande inte att i förväg veta vad folk i ens omgivning inte fixar att höra, var deras gräns går. Du säger att DU inte vill höra prat om spermier medan det finns en väldigt, väldigt, väldigt stor grupp som inte upprörs det minsta av det väldigt neutrala ordet spermie. Sedan finns det en väldigt, väldigt, väldigt stor grupp som skulle uppröras av att höra något i stil med "nu skulle det vara skönt med en dildo i analen" - där snackar vi om allmän gräns och  något som man kanske inte ska säga eftersom det är stor risk att många upprörs av det. En mindre grupp upprörs av ordet spermie och en ännu mindre grupp upprörs av ordet illamående och en ännu mindre grupp upprörs av ordet katt. Hänger du med? 
    Säger däremot tanten på bussen "prata inte om katter, jag upprörs" så ska man ju respektera det, men tills dess är det, så länge det inte handlar om en väldigt självklar grej(som dildo i analen), fritt att prata om spermier, illamående eller katter.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
Svar på tråden "Din son har märkliga sexuella kunskaper" Är detta över gränsen??