• fluu

    "Din son har märkliga sexuella kunskaper" Är detta över gränsen??

    Jeaninne skrev 2014-07-24 17:52:22 följande:
    Vissa saker behöver de inte känna till alls. Men det ÄR tyvärr svårt nu med internet. Det finns ju massor av bilder av ruttnande lik, obduktioner och Gud vet vad, och barnen utmanar ofta varandra i att hitta en ännu hemskare.. och en ännu hemskare... och sedan kommer mardrömmarna på natten.
    För att ignorence is bliss? Jag vet att det är väldigt lugnt och skönt att inte veta allt. För vissa då.

    Nej, man måste inte och behöver inte känna till allt, men intressant och nyttigt kan det vara för det. Ja, det finns massa bilder på internet, därför skulle jag inte släppa lös ett yngre barn att fritt googla(som jag skrev....).

    Och om barnet nu skulle få mardrömmar om något hen lärt sig så är det troligen inte farligt. Särskilt inte om barnet får hjälp att tolka och sortera tankar och LÄR SIG HANTERA annat än trevliga känslor och lär sig att de dessutom inte är farliga.
    Tro det eller ej, men det är inte föräldrars uppgift att till varje pris skydda sitt barn från precis hela världen.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Jeaninne skrev 2014-07-24 17:53:52 följande:
    Det var en liknelse. Det verkar som om du inte förstår liknelser - jag har märkt det förut. Det är lite därför jag undrar om du har ett NPF?
    Det vet du att jag har, eftersom vi diskuterat det innan, så det var rätt lågt att dra upp... Men om du vill så kan du inboxa  din adress till mig så kan jag skicka utlåtanden från min utredning där min överläkare skriver att just det sociala har jag inga problem med.... Förutom ögonkontakt då och det är inte relevant här.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Jeaninne skrev 2014-07-24 17:58:14 följande:
    Jomen exakt. Det är väldigt otrevligt att ha personer utan dessa gränser i sin omgivning. Och allra värst är det när de nästan kräver förtroenden tillbaka. Typ om de berättar när de gjorde sin sexdebut, och sedan går frågan runt fikabordet och alla förväntas berätta.
    Och då är det ditt ansvar att säga "skärp dig", inte jättesvårt...
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Anonym (m) skrev 2014-07-24 18:00:43 följande:
    Genom att inte använda grovt språk bland personer jag inte känner!Jag blir förmodligen mer omtyckt bland personer jag inte känner om jag t.ex säger penis istället för ku*
    Spermie är alltså "grovt språk" för dig, vilket är helt okej. Jag kan ändå lova att väldigt, väldigt, väldigt, väldigt många inte håller med om det så därför funkar inte det riktigt som ett allmänt råd eller vad man ska säga. Alla har olika definitioner av vad som är grovt.
    För övrigt är spermie att jämföra med penis... neutralt och kliniskt..
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Jeaninne skrev 2014-07-24 18:08:46 följande:
    Skillnaden är att man normalt inte pratar om snoppar och spermier. Såvida man inte är ett barnlöst par som befinner sig hos en fertilitetsdoktor... Men "vi är av samma kött och blod" är en bra formulering.
    Enligt dig ja, och enligt många andra. Enligt andra, många andra, är det inte vulgärt att prata om spermier... Så tja, det vi pratade om i en annan tråd att flytta ut i skogen för att slippa hantera människor med olika värderingar kanske inte vore så dumt...
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Jeaninne skrev 2014-07-24 18:05:36 följande:
    Det är just det här som är konstigt... Att du inte förstår att FÖRUTOM att vi var och en kan ha våra fobier eller annat som vi helst inte pratar om, så finns det ÄVEN en konsensus i ett samhälle som är gemensam för alla i det samhället. En överenskommelse om ett antal ämnen som man inte pratar om på stan, eller en nivå på ämnena som man kan gå till tillsammans med främmande, eller på en arbetsplats - men inte längre. Man kan även kalla det för "takt" eller " en känsla för det passande".

    Går du över de gränserna, så kommer folk att se ner på dig och placera dig i ett icke-smickrande fack. Råkar du dock prata om rep med en kvinna vars son har hängt sig, och du inte visste om det, så kommer ingen att döma dig.

    Om man inte kan känna gränserna, så går det att lära sig dem. Så får dom med Aspergers syndrom göra - de får gå i KBT och LÄRA sig gränserna, ämne för ämne, detalj för detalj och nivå för nivå, tills de förstår dem med sin hjärna. Eftersom de inte kan "känna" dem.
    Tala inte om för mig vad jag förstår och inte tack.... Jag försöker bara påtala att det inte helt och hållet går att tala om " så gör man inte" när det inte handlar om något väldigt uppenbart eftersom alla är olika och en väldigt, väldigt stor grupp tycker inte att spermier är något att göra i byxorna av.
    Därför har man till syvende och sist själv ansvar att säga ifrån, särskilt när det gäller något som väldigt,väldigt många inte skulle räkna som vulgärt eller "no no".

    Jag vet att vi kommer ur väldigt olika generationer och har väldigt olika värderingar och därför har svårt att prata samma språk och därför inte kan relatera till samma slags "så gör man inte".
    Jag vet också att vi har väldigt olika behov av bekräftelse och verkar ha väldigt olika mycket självförtroende...
    Vad gör det om någon ser ner på mig? Egentligen. Eftersom JAG inte bryr mig är det personen själv som lär irritera sig mest.

    Sista stycket låtsas jag att du inte skrev.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Jeaninne skrev 2014-07-24 18:13:11 följande:
    Nu har jag inga problem med att barn får lära sig detta, på en vettig åldersadekvat nivå. Men om jag sätter mig in i hur t.ex. djupt troende tänker, så är de kanske rädda att barnen ska börja fantisera om detta, och att det ska sätta fart på deras sexuella mognad... att det ska "väcka den björn som sover".
    Eum.... ägg plus spermie oh man, that's hot! Inte....
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Anonym (m) skrev 2014-07-24 18:17:51 följande:
    Jag läste ovan att du har någon diagnos och jag ska därför försöka förklara bättre:om en 8 åring pratar i termen spermier anses det som grovt av en del personer då det inte förväntas att en 8 åring ska kunna såna ord.Sen rent allmänt förväntas det ofta att förstå det sociala samspelet.
    Du är också välkommen att inboxa din adress till mig så kan jag skicka min utredning och du får se att du gör bort dig ganska grovt i ditt uttalande....

    Vi lever i Sverige 2014 där de flesta inte tycker att spermie är ett grovt ord, oavsett vem som säger det, där de flesta barn får läsa böcker som "jippi, vi ska få ett syskon"(eller vad den heter) där ägg och spermier nämns. Spermie är ett neutralt och kliniskt ord punkt. Skulle det däremot komma en porrskildring från en åttaåring så är det grovt ja.
    Proportioner please....
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Jeaninne skrev 2014-07-24 18:22:59 följande:
    Jo, vi är nästan överens nu. Bara att jag anser att även "spermier" ligger bakom den allmänna gränsen. Alltså är ett ämne som man pratar om med sin man eller med sin läkare, men ingen annanstans. (Eller naturligtvis på arbetet, om man arbetar på en fertilitetsklinik, eller med medicinsk forskning inom detta specifika ämne.) 
    Vi kan möjligen komma överens om att du kan fortsätta med att pudra näsan och att det är okej, medan de flesta andra kissar och kan du inte leva med det så får du gå runt med en skylt på dig som förklarar att du inte klarar prat om det som de flesta klarar av och inte heller ens anser är oartigt, eller tja, inte utsätta dig för omvärlden.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Jeaninne skrev 2014-07-24 18:26:43 följande:
    Nej, det visste jag faktiskt inte! Det hade jag glömt i så fall. Nå, det förklarar ju en del (och jag menar det fortfarande inte elakt). Som tur är kan man ju få mycket hjälp idag. Jag känner en man med As som har gått i just sådan KBT som jag beskrev. Han har dessutom gått i en grupp som letts av en dramapedagog. Dramapedagogen har tränat dem på att känna igen miner och känslouttryck, och att själva kunna visa sig ledsen,  arg o.s.v..
    Igen, vill du att jag ska skicka ett utlåtande från min överläkare? Annars, sluta skyll mina åsikter på min diagnos, jag gör det nämligen inte...
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
Svar på tråden "Din son har märkliga sexuella kunskaper" Är detta över gränsen??