Inlägg från: Nyfiken gul |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul

    Det här med kryssningar...

    Birka är i särklass bäst!

    För det första - åk på andra dagar än fre-söndag. Det är som mest med folk på helgerna och när det är högsäsong.   åk på lågsäsong - boka er resa via deras egen bokning, då kan ni få paketpris  för hytt+mat+frukost osv. 

    Billigare blir också om ni ansöker om clubmedlemskap.

    Jag kan också tipsa om att boka resa via tex Lets deal eller Groupon - en sajt med massor av fina billiga erbjudanden, resor, prylar, resturanger, nöjen , rubbet...   

    Jag o min man bokade en lyxkryssning med Birka för bara en ynka tusenlapp per person via Lets deal, och då ingick en utsideshytt med dubbelsäng och fönster , en liten flaska bubbel i hytten,  buffemiddag och buffefrukost, 1 timmas fritt bad och solning samt bussresa dit och hem. (bor i norrland)   Och vi bokade så vi åkte en torsdag.  Perfekt! 


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Fjärilslarv skrev 2014-07-25 19:49:20 följande:

     


    alltså de flesta kryssningar handlar om fylla, och att köpa med sig saker från tax fren inget annat.
    va? Den åsikten får stå för dig själv i så fall. 

    Jag åker på Birka för att äta god mat i lugn och ro, få njuta av dans , känna lyxen i badet och spabehandlingar, slappa i en skön hytt, ta härliga foton av den vackra skärgården, handla lyxiga krämer och parfymer och bli bortskämd med lite flykt från vardagen. 

    Vill jag supa mig full går jag billigare på krogen. 
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul

    Vill man äta buffe utan att få armbågar i rygen och trängas med folk så ser man till att boka första sittningen, den som är kl 18.  

    Ju senare man äter ju mer folk är det. 

    Och bäst är om man åker mån-tors. Skippar helgen helt å hållet. 

    Sen på Birka kan jag verkligen rekommendera Sjöbuffen på hemvägen vid ca 13-14-tiden, väldigt lite folk och mycket gott och oftast helt annan mat mot för vanliga smörgåsbordet. 


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Wittra skrev 2014-07-25 23:31:42 följande:
    vi åkte på tisdagen, kvällen. Fanns inget annat alternativ. Vi fick ingen möjlighet att välja sittning, det var ett klockslag som gällde. 
    då provar ni att boka en ny kryssning och gör det då det finns bättre alternativ. 

    Finns det inga alternativ när man bokar buffe beror det då på att det är fullbokat om man då är hänvisad till ett specifikt klockslag.   

    Birka cruises har en egen sida, boka därifrån så får ni själva välja vilken typ av paket ni vill ha med hytt och mat osv.   Eller ring deras egen bokningstjänst. 

    Jag o min man åker på kryssningar ungefär 6-8 ggr per år och vi väljer alltid dagar med lågpris mitt i veckan och har då bättre möjligheter att välja vilken hytt vi vill ha och när vi vill äta och bada osv.   

    Den bästa tumregeln att lära sig när det gäller alla typer av kryssningsfartyg, har du bara ett hänvisat klockslag eller särskilt anvisade hytter så är det ett tecken på att det är fullbokat på båten och då får du räkna med att köa och trängas på vissa områden. 
    Ju mer valmöjligheter du har vid bokning, ju mindre folk är det.
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Wittra skrev 2014-07-25 23:36:19 följande:
    haha, lugn och skön håller jag inte med om. Var helt kaotiskt på buffén på Birka. Ungar som gallskrek, folk som trängdes, folk som krockade. Porslin som for i golvet. Låg mat på golven. 
    det är högsäsong nu och då får man räkna med att möta ungefär samma folk du trängs med på den heta badstranden. 

    Nu är egentligen sämsta tiden att åka på kryssning. Det spelar ingen roll vilket bolag du åker med, är det högsäsong ser det ut så här överallt.  

    Fullbokat innebär dryga 2.000 kryssningsresenärer, klart det märks. 
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul

    Ska du ha dom stora vräkiga båtarna med shopping i flera butiker och mer nöjen ska du satsa på att åka till Tallinn eller Helsingfors på 48-timmars kryssning och åka med Silja Lines båtar. Men smakar det så kostar det..


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul

    Ett tips är också att tänka på vad man egentligen vill ha ut av kryssningarna. 

    Vissa båtar och vissa turer är ju bara rent supa-röj-kryssningar och då är det folk överallt och oftast högljutt och spring överallt. 

    Vill man ha lite högre kvalite på underhållning och mer shopping och mer lyx ska man välja lite längre resor och lägga lite extra pengar

    Ju tidigare man åker på veckan (mån-ons) ju högre är också åldern på folket som åker.   

    Man kan även boka kryssningar på dom rena reguljära färjorna också, dom som går till Åbo tex.  Är oftast lugnare på dom båtarna och du har ett något annat utbud än på dom regelrätta partybåtarna.  

    Du kan även välja att boka kryssning med två olika fartyg.  Du åker till en destination och kliver av och åker mötande båt tillbaka.  


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Wittra skrev 2014-07-27 12:20:55 följande:
    Tallink Silja är det fartyg som verkat mest intressant utifrån vad jag läst  i tråden men även utifrån deras hemsida, recensioner osv på nätet. Blir nog Silja symphony om vi åker igen. Då sparar vi också hellre undan lite extra pengar och uppgraderar hytt, väljer bort buffé-konceptet osv. 

    när jag satt i myllret på buffén och åt tänkte jag roat på vad en man sagt till oss när vi åkte på charter för flera år sedan till Egypten. Mannen åkte med sin fru och tonåriga barn, de hade annars åkt reguljärt innan och han var inte helt tänd på detta med charter. Han sa bland annat uttryck som "alla går där, som lämmeltåg, alla trängs osv"....Jösses.....jag som INTE åkt reguljärt utan chartrat hela tiden kan bara konstatera att trängseln på chartern var inte jämförbar med hur det var på Birka. Speciellt i sjösalen, helt enormt massa människor.  Sjukligt stressigt att äta i sådan miljö...Funderade emellanåt på hur det skulle gå ifall det skulle börja brinna eller annat....
    precis som med charter så är det samma på kryssningsbåtar, är det högsäsong så är det. Då är det folk överallt. 

    Jag har åkt på charter i lågsäsong och vi har kunnat kliva på flyget utan att köa mer än kanske 10 min  vid boarding.  .  Och jag har åkt kryssningar när det bara är att knalla på båten raka vägen och maken och jag har haft eget bord i buffen. 

    Jag har också varit med om att den dyrare resturangen på Birka varit knökfull med folk och det har varit högljutt och stimmigt även där , så kan det bli när rederierna ibland har erbjudanden i sina resturanger till bra priser.  Då när vi passerade buffen på vägen var det inga köer alls och lugnt och stillsamt.  Istället var ju allt folket på resturangen.... 

    Så kan det också bli... 

    Men tumregeln är att högsäsong = fullbokat

    och högsäsong betyder också att alla möjliga personer finns i dessa köer. Då får man räkna med stimmiga barnfamiljer, fulla partysugna personer, gamla tanter och farbröder, personliga assistenter som är ute med sina brukare i rullstol osv osv.   Högsäsong är ett helt annat klientel än när man åker på andra tidpunkter  under året. 
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
Svar på tråden Det här med kryssningar...