Inlägg från: Madelia |Visa alla inlägg
  • Madelia

    BF Mars 2015! :) Någon som vill följas åt?

    Jag har bakat bullar, både vanilj och kanel och kärleksmums/chokladrutor. Tycker om att baka, men här hemma är det aldrig någon som äter upp det utan det slängs tyvärr bort tillslut. Så det är roligt att få en anledning att baka lite.

    Jag har en fårskinnsfäll till vagnen, har inte reflekterat så mycket mer över bäddningen sen, men kan inte bebisen ligga direkt på fårskinnet? Sen tänker jag att kudde, filt och typ fleeceoverall borde räcka om man har på locket också.

    Annars får nog bebisen sova i babynestet antingen i spjälsängen eller våran säng med pyjamas och filt. Behöver man ha kudde i babynestet om bebisen sover i det på natten tro?

  • Madelia
    septemberbarn08 skrev 2015-02-17 19:49:27 följande:
    Vi gjorde också sammanfattningen idag hos BM. Jag har dock inte fått med mig blodgrupperingspapprena hem än, har ni andra fått det?

    Min låg nääästan fixerad, så gott som iaf.. kommer nog inte kunna vända sig sa hon:)
    Jag har fått med mig blodgrupperingspapper från barnmorskan. Vi har blivit tillsagda att ta med dem när vi åker in till förlossningen.
  • Madelia
    Lilj3 skrev 2015-02-22 10:54:06 följande:

    Inatt den 22/2 klockan 01.19 , ca 17 timmar efter vattenavgång och värkstart, kom äntligen lille Valter, 48 cm lång och 2800 gram tung. <3 Vi mår bra och får vara kvar på BB istället för patienthotellet eftersom han kom ut med hjälp av sugklocka. Nu väntar jag med spänning på nästa bebis i tråden!


    Stort grattis!
  • Madelia
    septemberbarn08 skrev 2015-02-24 15:20:33 följande:

    Bockar av tre saker på att-göra-listan som jag dragit på länge. Varit förbi på jobbet och lämnat mina nya anställningsavtal som jag haft hemma typ 1,5månad.. hämtat mina två par foppaskor på jobbet som jag tänkte ta med på BB så jag slipper gå runt i bara sockarna. Ska köra dom i tvättmaskinen tänkte jag men är det någon som vet om de tål 60grader eller måste jag köra på lägre temp?

    Och så har jag varit på apoteket och köpt såna där små reseflaskor att ta med i BBväskan. Tänkte mig en till balsam, en till schampo och en till duschcreme.. men när jag kommer hem ser jag ju att det är MINIMALA små hål i dem. Hur tusan ska man kunna hälla i nåt där?


    Jag har också sånna småflaskor just för att ha med schampo och balsam till mig. På mina det som ett lock precis vid själva öppningen som man kan peta bort med hjälp en en kniv eller möjligtvis naglarna om man till skillnad från mig har några. Det vore väldigt märkligt om dina inte hade någon slags öppning alls. Då kan man ju omöjligt få in något i dem och det är ju det som är hela tanken. Hoppas du hittar något sätt iaf, annars får du kanske gå tillbaka med dem:)
  • Madelia
    Mildamilda skrev 2015-02-26 14:22:42 följande:

    Idag var jag hos bm och hade samma sf-mått som för tre veckor sedan, 31 cm. Sitter och väntar på att de ska ringa om tid för tillväxtultraljud.


    Oj, precis samma hände mig just idag. Vi har ultraljudet imorgon bitti. När fick ni tid? Berätta gärna hur det gått?
  • Madelia
    Mildamilda skrev 2015-02-26 17:14:44 följande:
    Hade du också 31 cm? Jag fick också tid imorgon bitti. Skönt att slippa vänta!
    Nej, jag hade 30 cm, mitt har växt 1 cm på 4 veckor också så inte riktigt samma, men nästan. Har bf om 11 dagar.
  • Madelia
    Madelia skrev 2015-02-26 17:22:53 följande:
    Nej, jag hade 30 cm, mitt har växt 1 cm på 4 veckor också så inte riktigt samma, men nästan. Har bf om 11 dagar.
    Tack och detsamma:)
  • Madelia

    Varit på tillväxtultraljud idag och allt såg bra ut:) Bebisens vikt uppskattades idag till 2980, men jag antar man ska ta dessa mått med en nypa salt. Skönt att veta att allt såg bra ut och att bebisen låg med huvudet fixerat långt nere. Med 10 dagar kvar till bf känner jag mig nästan redo nu, eller ja så redo man kan bli :) Typ söndag vore toppen, haha. Fast jag räknar med att få vänta ett bra tag till.

  • Madelia

    I brist på annan sysselsättning en lördagmorgon med hittade jag en länk med statistik på hur fördelningen ser ut på hur/när barn föds runt bf. Jag kanske är ensam om det, men jag gillar att ha siffror på saker och ting :) Den är dock ett år gammal, men det kan ju inte ha någon roll.

    www.google.se/url

  • Madelia

    Märkte att det gick skitdåligt att lägga ut länken. Haha. Jag googlade iaf på "statistik föda barn" och hittade en artikel från SVT med en intressant faktaruta från Karolinska institutet:)

Svar på tråden BF Mars 2015! :) Någon som vill följas åt?