Inlägg från: Madelia |Visa alla inlägg
  • Madelia

    BF Mars 2015! :) Någon som vill följas åt?

    Hej! Jag hänger väldigt gärna också på här :) är 27 år, första barnet, bf 1/3 beräknat på senaste mensen. Jag går in i v.10 imorgon, var på hälsosamtal hos bm för 2 veckor sedan och ska på inskrivning och provtagning om 3 veckor.

    Fick tidigt missfall i februari, så har lite svårt att glädjas nu i början, men hoppas verkligen det ska gå vägen den här gången :)

  • Madelia
    Pyret 85 skrev 2014-07-27 11:22:49 följande:
    välkommen!
    Usch beklagar missfallet och hoppas den lill' i magen vill stanna kvar nu.
    Tack så mycket :) Det hoppas verkligen jag också! Jag blir hemskt nojig över allt jag läser om mf och ma också, det är lite på gott och ont att läsa allt man kommer över ;)
  • Madelia
    tovemaja skrev 2014-07-27 13:48:34 följande:

    Hoppar också med här då jag inte är intresserad av fb. Bf ca 9/3 och det är första barnet. Har försökt i ca ett år och oroar mig självklart extra för att något ska gå fel nu... speciellt eftersom jag inte har några symptom.

    Lågg gärna till mig på bf-lisyan. Fyllde 30 igår och bor i Östergötland


    Jag har knappt nå symptom jag heller. Har ont i brösten, men det är de absolut enda symptom jag haft på hela tiden.

    Vi har också försökt ett tag nu, så nu håller jag tummarna för att det går bra för oss båda:) och alla andra med såklart!
  • Madelia
    Kpax skrev 2014-07-28 15:59:29 följande:

    Var på ett första samtal hos bm idag, ett stick i fingret, information om vad man inte bör äta, och så fick vi två små böcker om att vänta barn. Hon flyttade mitt BF-datum också, från 7/3 till 2/3, men det lär väl ändras igen vid rul, så jag fäster inte så stor vikt vid det. :)

    Nästa samtal är i v12 (om tre veckor), och RUL blir v 18-20. Inget KUB-test och FVP görs på mammor under 35 i mitt landsting. Lite trist tycker jag, man nojar ju, och nu får man vänta 9-12 veckor på att se om allt är ok, eller om graviditeten bör avslutas :(

    Jaja, det hjälper inte att oroa sig, bättre att försöka vara positiv!


    Vi bor i samma landsting, och tycker det känns som en hel evighet att vänta till RUL för att få veta att allt över huvud taget står rätt till. Så vi har faktiskt bokat KUB privat, det var min sambo som gärna ville göra testet och jag ser det som en möjlighet att få se om något lever och mår bra därinne tidigare och det är värt mycket för mig som har lite svårt att glädjas innan jag vet att det är som det ska.
  • Madelia
    Vaniljhjärtan skrev 2014-07-28 19:56:21 följande:

    Tack :)

    Hur mår ni alla?

    Mår okej men lider i värmen de sista dagarna, och lite molvärk annars ska jag inte klaga :)


    ~vaniljhjartan.blogg.se~ gravidbloggen från start
    Jag mår jättebra och blir nästa orolig för det istället. Ömma bröst är mitt enda symptom, men å andra sidan ska man väl vara glad för att man slipper illamående och sådant:)
  • Madelia
    Kpax skrev 2014-07-29 16:18:55 följande:
    Var det typ 1800kr det skulle kosta? I vilken vecka kommer du vara när du gör KUB?

    Vi har väl inte tänkt göra det, sett till min ålder och våra familjer borde risken för kromosomfel inte vara speciellt hög. Dessutom finns det ju en missfallsrisk vid FVP (fast det gör man ju bara om man hamnar i riskzonen). Men fy fan om något är allvarligt fel och man missar det för att man inte gör KUB.

    Svårt tycker jag.
    Ja det är svårt, och det kändes egentligen inte viktigt för mig då vi inte heller borde ha något alls att oroa oss över. Men nu tyckte ju sambon att det var värt tid och pengar, så då säger jag inte emot utan tycker det ska bli spännande att se om det ens är något där inne. Känns fortfarande overkligt:) och FVP skulle jag isf endast göra om sannolikheten är väldigt hög att det skulle kunna vara något kromosomfel.

    Nej, jag tror det skulle kosta 1600 inklusive bilder att ta med. Jag gör blodprovet här hemma nästa vecka, i v.11 och sedan ultraljudet i v.13, den 21 augusti.
  • Madelia
    Kpax skrev 2014-07-29 20:05:03 följande:
    Ja, det måste ju bli mer verkligt då, det vore ju inte fel :) Du får inte glömma uppdatera oss med resultaten!
    Absolut, är ju några veckor kvar, men självklart gör jag det :)
Svar på tråden BF Mars 2015! :) Någon som vill följas åt?