• Anonym (--)

    Lämna infertil sambo?

    Vi har försökt få barn över ett år och nu fått beskedet att min sambo saknar spermier. Det känns hopplöst och jag överväger att lämna honom och gå vidare. Det känns ångestfyllt att dumpa honom nu men vi kommer inte kunna skaffa biologiska barn tillsammans vilket är viktigt för mig. 

  • Svar på tråden Lämna infertil sambo?
  • Anonym (--)
    Voodoodoll skrev 2014-07-27 17:14:31 följande:

    DU kan ju få biologiska barn, även om det inte är din sambos. Vill din sambo också ha barn, men inte kan få några, kan ju ett alternativ vara en sperma-donator. Då har du din man, du har ett biologiskt barn, och din man har ett barn (om än ej biologiskt). Win win?


    Det kändes procentuellt svårt att få barn med konstbefruktning. Är rädd att det ska sluta med att det inte blir något och bara en massa utgifter. Men samtidigt är jag också rädd att det blir svårt för honom att hitta en partner som infertil. 
  • Anonym (--)

    Brukar pappor känna kärlek till barn som inte är deras biologiska? Erfarenheter? 

  • Anonym (--)
    Anonym (Något mannen borde fråga) skrev 2014-07-27 17:45:48 följande:

    Vet flera familjer där mannen haft problem. Där har männen själva sagt till sina fruar/flickvänner att lämna dem, att försöka få barn med någon annan, att det vore det bästa för kvinnorna. Men ingen lämnade.


    Jag känner jättestarkt att gå vidare nu men det kanske ändras. Det känns samtidigt oerhört hjärtlöst att rata någon som just fått besked om att han saknar spermier och aldrig kommer kunna få egna barn. Det är också tråkigt för han skulle ha blivit en jättebra fader.
  • Anonym (--)
    Dixie skrev 2014-07-27 17:56:32 följande:
    vad baserar du detta antagande på? tror nog det procentuellt är störa chans för graviditet vid insemination/provrör än att "bara" ha sex! 

    hur ska du gå tillväga när du söker ny partner? be dem lämna spermieprov? 
    Vet du hur många procents chans det är att lyckas? Jag tyckte dom sa att det var ca 25 %. 
  • Anonym (--)
    Anonym (omg) skrev 2014-07-27 18:53:56 följande:

    Om det bara är en mans spermier du är ute efter i ett förhållande vore det väl ärligare att skaffa barn på egen hand via insemination. Vet din man att du inte älskar honom? Det tycker jag du ska säga annars och så avsluta förhållandet så han får en chans till lycka och kärlek med någon annan. 


    Jag älskar såklart min sambo. Men det är ändå en stor grej att inte ha spermier och inte kunna befrukta. Känns som att alla andra män där ute kan det men precis min sambo blev den som inte kunde.

    Insemination låter ändå som ett alternativ just nu. 
  • Anonym (--)
    MLB skrev 2014-07-27 18:43:22 följande:
    Det är värt att notera.

    Dom menar alltså inte att det är 75% chans att ni aldrig får barn om ni försöker med det. Dom menar att det är 25% första gången. Blir du inte gravid så är det 25% nästa gång igen. Alltså, i medeltal 4 försök.

     


    Okej jag trodde det var 75 % sannolikhet att hela inseminationen inte gas resultat. Om det är 25 % per gång är det ändå ganska okej odds att bli gravid efter några försök. 

  • Anonym (--)
    meliess skrev 2014-07-27 19:17:37 följande:

    Du verkar ju ändå älska honom för hans spermier, som han bevisligen saknade. Lämna honom så att han kan hitta någon som älskar och vill vara med honom för den han är.


     


    Men klart jag inte bara älskar honom för hans spermier. Men du har inte varit i samma situation antar jag. 

  • Anonym (--)

    Admin kan stänga tråden. Jag skäms att jag gått runt och funderat på att dumpa min partner för något han inte rår för. 

  • Anonym (--)
    Royalle skrev 2014-07-28 19:34:09 följande:
    Jag vill säga så mycket men får inte fram ett ord... Lämna honom snälla. Du är inte god nog för någon man.
    Jag har varit jätteelak mot honom enda sen det kom fram att han var steril. Jättehemsk reaktion av mig. Men han är positiv till donerade spermier från en spermadonator.  
  • Anonym (--)

    Så jag kommer inte lämna honom än iallafall. 

Svar på tråden Lämna infertil sambo?