• Nanna80

    4,5 åring börjat kissa och bajsa på sig

    Även om pojken bajsar en gång om dagen så kan han vara förstoppad!

    Vår pojke började först kissa på sig och sen bajsa på sig ung i samma ålder som er pojke är i. Han hade varit torr från 2,5 års ålder både dag som natt. Efter ca ett halvår med div utredningar om "stress" etc och att han var "nervös" ( ja vem skulle inte vara nervös när man hela tiden bajsar på sig?!) sa barnmottqgningen att vår pojke var förstoppad, vilket jag inte trodde eftersom han bajsade regelbundet & alltid hade gjort. Han fick äta laxerande i ca en månad utan resultat, sen fick vi ta microlax etc utan resultat. Då krävde jag en tarmröntgen eftersom läkarna ff envisades med att säga att han var förstoppad. Fick träffa en tarmspecialist som höll med mig & det visade sig att förstoppningen var så stor och satt alldeles för högt upp för att något vanligt laxerande skulle hjälpa. Fekalomet ( förstoppningen) var det största tarmspecialisten någonsin sett och vi fick hjälp på sjukhuset att få bort det. Då var tarmen 8 cm stor där den skulle vara 1 cm och det tog ca 1 år att läka.. Anledning gen; oupptäckt mjölkproteinallergi..

    Så jo, även om han bajsar varje dag kan han vara förstoppad!

    Jag tycker ni ska ta kontakt med vårdcentralen om det fortsätter!

  • Nanna80
    Anonym (Mamma) skrev 2014-07-28 20:53:29 följande:
    Kissar man på sig om man är förstoppad? det har bara vart bajs 1 gång i brallan..
    Ja, eftersom det trycker mot blåsan så kan man kissa på sig. Dvs man rår ju inte för det, det blir något man inte kan kontrollera.

    Ring uroterapeuten på barnmottagningen så kan ni få bra hjälp, & även en utredning. Eller om ni går vi VC/HC och be om remiss till uroterapeuten.

    Ofta får man ett "kiss&bajsschema" som man får följa.
  • Nanna80

    Även min storebror har haft det problemet med sin dotter & där har man oxå kommit fram till att hon är förstoppad. Det som är tråkigt är att hennes läkare inte vill gå vidare med varför hon är/blir förstoppad.

    Hon har fått mkt "skäll" & klagomål från förskolan om att hon är "omöjlig" & "kissar på sig för att hon inte får som hon vill" etc.. De flesta barn som är torra skulle jag vilja säga att de vill ju inte kissa på sig! Då är det något annat som ligger bakom. Att det händer olyckor är ju sånt som händer, även långt upp i åldrarna då samarbetet mellan blåsa och hjärnan inte är fullt utvecklad före 6-7 års ålder ( ibland senare) men när det börjar bli flera gånger om dagen på ett barn som varit torr då är det något som är fel!

Svar på tråden 4,5 åring börjat kissa och bajsa på sig