• Anonym (???)

    Nyförlöst, ligger på sjukhus och rumskompisens kille är här hela natten?!?

    Jag förstår inte varför du är så upprörd ts, kan du skriva här kan du skriva en lapp till personalen med om du inte kan öppna munnen. Däremot tror jag mer att irritationeen i detta är att din man inte stanna när denna mannen gjorde det

  • Anonym (???)
    Anonym (pappa är också förälder) skrev 2014-07-29 14:09:48 följande:

    I teorin är det alltså tjejen som gör fel inte killen. Ett barn på neo + en förälder är ju precis vad ni är, du TS och det andra barnets pappa. (för det var väl en förälder inte en mamma som gällde).

    Tjejen ligger på en annan avdelning och kommer ner och hälsar på sitt barn under dagen när hon ka gå ifrån sin egen avdelning. Är det någon du ska klaga på så är det väl henne isåfall, säg att hon måste gå tillbaka till sig själv tidigare och gå till sin egen avdelning om hon ska gå på toaletten, problem solved!

    Bra skrivet!


  • Anonym (???)
    UniqueSnowflake skrev 2014-07-29 15:36:51 följande:

    För de som inte greppar: NEO. NEEEOOO. Betyder neonatal-avdelning vilket innebär avdelningen för nyförlösta.


    Trodde det var för förtidigt födda barn eller för barn som på nåt sätt inte mår bra vid förlossningen
  • Anonym (???)

    Du väljer att vara tyst som en mussla då får du leva med att de gör de val som är bäst för dem dvs att pappa ligger kvar och sköter bebis medan mamman vilar och sover ut.

    Tror fortfarande du är mer missnöjd att din man inte stannar och ni gör lika för hade du velat ha en förändring så hade du öppnat munnen, lämnat skärmen och pratat med personalen om det hela, inte hängt ut dem här

  • Anonym (???)
    Anonym (Nybliven mamma) skrev 2014-07-29 19:42:36 följande:

    Ja, jag kan ju faktiskt be dem se till att tiden då det ska vara kväll här (kl 23) efterföljs, dvs besökare får gå.


    Japp då är bara frågan, vem är besökaren?
  • Anonym (???)
    Lindsey Egot the only one skrev 2014-07-29 19:52:34 följande:

    Policyn inom sjukhusen så ska man inte blanda män och kvinnor på samma sal. Detta av hänsyn till patienten. Så du borde bara kunna ringa på personalen så får de reda ut detta.


    Vad jag förstått på ts så vill hon ju inte det dock men klaga går bra
  • Anonym (???)

    Dra för draperiet så är du ifred


    Anonym (Nybliven mamma) skrev 2014-07-30 02:43:55 följande:

    Det är jobbigt med en främmande pappa och det är jobbigt med en person extra i rummet. Att en pappa sover där i stället för mamman kan jag inte påverka, men då får ju mamman gå därifrån när det börjar bli dags att sova. Sen kan pappan gärna ha lite extra respekt för en främmande kvinna som tvingas sitta med avklädd byst, dvs hålla sig vid sitt barn när det ska ammas och pumpas osv. och inte gå runt just då.


  • Anonym (???)
    Anonym skrev 2014-07-30 07:11:28 följande:

    När jag hamnade i en liknande situation så hjälpte draperiet inte ett skit eftersom snubben gick runt/ut och in i rummet och skulle definitivt sitta vid nåt jävla bord i mitten. Draperiet går ju bara ut från väggen en bit och har man sängen närmast dörren är det kört. Sen handlar hela grejen om att det är sjukt psykiskt påfrestande att hela tiden behöva känna sig utsatt och behöva tänka på draperier och sånt.


    Åk hem då och låt den andra föräldern vara med sitt barn så slipper du nojja överallt så lösningen är fixad.
  • Anonym (???)

    Nu har ju inte ts sagt att han vandra omkring däremot berätta en annan om en sådan pappa, så ska du referera håll i sär vem som säger vad.


    Sweet Sofia skrev 2014-07-30 08:57:12 följande:

    Då är det ännu värre att du inte förstår!

    Pappan till det nyfödda barnet kan hålla sig på sin sida av rummet alternativt ta en promenad medan den andra mamman försöker pumpa. Inte vandra omkring i rummet, det är oerhört respektlöst!


  • Anonym (???)
    Sweet Sofia skrev 2014-07-30 09:35:21 följande:

    Inlägg 143 av ts :"Tidigare ikväll var pappan runt här i rummet (som är rätt litet) när jag skulle pumpa och mjölken ville bara inte komma ut. Satt med en sjalkofta på mig och försökte vända mig bort när han gick omkring och hela situationen kändes väldigt obekväm. "


    Missa den förlåt för min tidigare kommentar kring detta ;)
  • Anonym (???)
    Anonym (m) skrev 2014-07-30 10:45:10 följande:

    Det handlar inte om att de nyblivna inte ska få vara med utan det handlar om att de måste visa respekt/hänsyn mot de nyblivna mammorna.


    Ömsesidig respekt vinner man mest på även i detta sammanhang
  • Anonym (???)
    Anonym (Nybliven mamma) skrev 2014-07-30 10:54:12 följande:

    Det finn inget draperi att dra för. Den andra mamman har skärmar runt sin säng, men inte jag. Det finns inte fler rum än salarna samt korridor och gemensamt kök.

    Jag är "pigg", förutom sömnbrist, vilket är ett naturligt tillstånd när man måste mata sitt barn var tredje timma dygnet runt.

    Pappan kommer hit vid första mogonmatningen efter nattmålen, sedan är han här hela dagen och kvällen, åker kl 23. De pratar oupphörligt. Jag fattar inte när de äter, med tanke på att det inte serveras mat på avd. Jag äter bröd och kall mat jag har i låda i kylen. Han kanske har mackor med i sin bag eller nåt.

    Det skulle också vara skönt att slippa dela toa med en person extra, i princip all vaken tid.


    Så egentligen handlar det återigen om att du är ensam din man är inte där för då hade du inte brytt dig, är det så jobbigt så hade du pratat med personalen och inte klagat här, pappan får vara där annars hade personalen tagit ett samtal med dem för jag har svårt att tro att pappan gömmer sig på toan när personalen kommer. Intressant att du kan skriva så mycket på en avd där telefon och dator inte skall användas btw
  • Anonym (???)
    elmadumle skrev 2014-07-30 16:01:20 följande:

    Ni får fråga efter ett enkelrum helt enkelt, men nu är du inte rumsgrannen;) men det verkar vara en konstig personal som tillåter att pappan sover kvar när det är ett två bäddsrum, alltså inte gjort för tre vuxna. Respektlöst är bara förnamnet.


    Nej det är respektlöst att skicka hem pappan som är där för sitt barn, mamman var när detta skrevs enl ts fortfarande på bb, barnet är inskrivet på neo och ska ha nån förälder med sig där och i detta fall är det pappan
  • Anonym (???)
    Anonym (Nybliven mamma) skrev 2014-07-30 17:36:46 följande:

    Nu måste jag bara klargöra att min rumsgranne och hennes kille är gulliga och trevliga och de pratar inte HÖGT men det är inte tyst nästan någon gång. Framför allt är det inte stilla, då killen hela tiden måste hämta papper (???) till mamman, gå på toa, hämta vatten, jag vet inte allt. (Och nej, personen som skrev här är inte min rumsgranne. Men jag anade att sådana inlägg skulle komma, det är alltid någon lam människa som försöker skapa lite låtsasdrama i såna här trådar.)

    Kort sagt: jag hyser ingen som helst avsky mot dessa människor, men jag är utmattad och osäker och rädd att inte få igång amning så att vi blir kvar här längre än nödvändigt. Och jag tror inte att de begriper situationen sett från mitt håll.

    För övrigt: visst är jag ledsen över att min man hellre håller på och fixar hemma och bestämmer träff med kompisar än att vara här hos oss en längre stund. Men det har inget att göra med att jag känner mig begränsad beträffande amning osv. Och ni som framhåller att pappor har rätt att vara här: ja det har de. Det vet jag. Men jag skull önska att han inte vore här nästan hela dygnet (åh, lite lugn och ro!!!) och att han inte sprang runt så mycket.

    Btw har jag aldrig skrivit att telefoner och datorer inte är tillåtna på avdelningen. Jag skrev att man inte får prata i telefon på rummet! (Med andra ord ljuger den som utger sig för att vara min rumskompis i tråden för de pratar fortfarande i telefon då och då - hade det varit hon så hade hon ju lagt av med det efter att ha läst tråden...)


    Att han servar sin tjej är ju toppenbra hade i te han gjort det hade hon el nån annan gjort det så alltså kan du inte klaga att det är pappan eller menar du att du klagat om det var den nyblivna mamman som gjort likadant?

    Avundsjukan att din man inte gör det för dig utan prioriterar annat lyser igenom med detta inlägg, titta dig omkring ser du bilder om mobilstop på avd det har nämnligen neo då de har utrustning som störs av mobiler
  • Anonym (???)
    Anonym (m) skrev 2014-07-30 17:58:42 följande:

    Men mamman finns ju där för sitt barn?

    Vad ger pappan rätt att störa ts?


    Mamman var ju på bb enl ts utom inatt då hon blivit utskriven men då klaga ts på att pappan kom för tidigt istället.

    På neo måste barnet ha en som är kvar på neo och inte går till bb vilket mamman alltså gjorde enl ts på natten medan pappan var kvar på neo med bebis.

    Helt enligt de regler som finns.

    Sen måste vara upp till varje familj att avföra vem av föräldrarna som skall stanna på neo och vem som skall åka hem, mamman är inte alltid bäst lämpad till det och skall hon sen inte amma så men som sagt det måste familjen få bestämma inte ts el neo el regeringen el riksdagen utan familjen precis som ta familj bestämde att ts skulle vara den som är kvar
  • Anonym (???)

    Vem vet de kan ju viskat men ts med sina hormoner hör det ändå, istället för att vara koncentrerad på sitt det vet ju inte vi så länge vi inte får båda sidornas historia kring detta


    Anonym (m) skrev 2014-07-30 18:26:30 följande:

    Hur reglerna en må vara kring detta fattar jag ändå inte varför pappan och mamman inte kan visa ts respekt genom att t.ex prata tystare i rummet?


  • Anonym (???)
    Anonym (j) skrev 2014-07-30 18:45:21 följande:

    Sen när hör man med hormonerna?

    Dumt inlägg.


    Ja förstår du inte bättre en gör egna tolkningar av nåt så håller jag med att det är dumt av dig
Svar på tråden Nyförlöst, ligger på sjukhus och rumskompisens kille är här hela natten?!?