• Anonym (Nej)

    Hälsa på dagisfröken

    Anonym (Dagis) skrev 2014-07-29 16:38:54 följande:

    Min dotter är ledig från sitt dagis i 5 veckor och hon saknar sina fröknar, pratar om dom varje dag. Vi bor ganska nära en av dom, tror ni att det skulle se konstigt ut om vi gick dit och hälsade på? Hon är jättegullig så jag tror inte hon skulle säga nåt, och jag har bara hennes förnamn så jag kan inte ringa före. Det blir ju lite hjälp för att inte tappa kontakten med dagis under sommaren också. Dagis är stängt nu så dit kan vi inte gå.


    Jag tycker det är lite gränslöst och opassande. Hon är ledig, låt henne få vara det. En annan sak om man möts och stannar och hälsar och småpratar, men inte gå hem till någon på dennes semester utan inbjudan.

    Förklara för barnet att i första hand är det frökens jobb att ta hand om dem när mamma och pappa jobbar. När mamma och pappa är lediga är fröken också ledig med sin familj.

    Jag skulle själv inte uppskatta detta alls, undviker att ens besöka området kring min arbetsplats nu under semestern.
  • Anonym (Nej)

    Det handlar inte om jag som personal tycker om barn eller inte.
    När jag är på stan, stranden eller i butiken så hälsar jag o pratar med "mina" barn, jag kan ge dom fart på gingan även om jag är ledig, MEN DET ÄR MITT VAL.
    Mina vänner tycker itne alltid det är kul om jag skulle stanna och leka med barn varje gång jag träffar dom ute någonstans.

    Precis som du har semester och fritid så har jag rätt till det även om jag valt att arbeta med barn.
    Du som förälder har ansvar för att uppfostra ditt barn, att sakna någon är natruligt en någonting alla måste lära sej att hantera.

    Mitt hem är min borg - respektera hennes privatliv och lär ditt barn att saknad är ok och inte något farligt.

Svar på tråden Hälsa på dagisfröken