• HannaS86

    Gravid - han gav mig en vecka

    Anonym (m) skrev 2014-07-29 20:49:52 följande:
    Det är hennes sambos lägenhet enbart och hon har inga 3 månaders uppsägningstid i och med att hennes sambo inte är hennes hyresvärd.
    Det är mig som anonym (m) refererar till och det hon skrivit stämmer. Sambolagen är inte tillämplig i det här fallet eftersom lägenheten inte införskaffats för gemensamt bruk. Det finns en paragraf som säger att en sambo kan ta över en lägenhet som inte är samboegendom om den anses ha större behov av lägenheten men det är oklart om ts skulle kunna "vinna" i det här läget eftersom det inte ens finns ett barn än och det är nu hon ska separera från honom. Det kan dessutom bli en utdragen tvist om han sätter sig på tvären vilket jag antar att han kommer göra.

    Var har ni (inte "m") fått det med 3 månaders uppsägningstid från? Det stämmer inte alls. Ts sambo är inte hennes hyresvärd och hon har inte rätt till någon uppsägningstid alls.
  • HannaS86
    Anonym (Z) skrev 2014-07-29 20:57:17 följande:
    Där har du fel. Hon bor där lika mycket som honom och han kan inte bara slänga ut hur som helst oavsett vem som står på kontraktet och hur lägenheten skaffades. Hon har rätt till 3 månaders uppsägningstid och det är även som tidigare skriver, har hon större behov av lägenheten så kan det även bli hon som får den oavsett om det var han som skaffade den även om det inte är jätte vanligt. Besittningsrätt tror jag det kallas.
    Fel, uttala dig inte om vad som gäller juridiskt om du inte är jurist. Du förstår väl att det är väldigt puckat att ge ts felaktiga råd? då kan det sätta henne i en ännu jobbigare sits om hon skulle påstå till sambon att hon har uppsägningstid, han kollar upp det och ser att det inte stämmer och då kanske tom blir våldsam mot ts för att hon "ljuger" för honom?
  • HannaS86
    Anonym (!) skrev 2014-07-31 17:05:34 följande:
    VA hur kan du veta att "anonym m" menade just dig? Om inte du är anonym m!
    För att jag är synsk ;) hehe nej men anonym m hade en tråd om att hon ville att hennes sambo skulle flytta direkt och folk började ropa hejvilt om uppsägningstid, besittningsskydd mm utan att ha en aning om vad de pratar om. Jag är färdig jurist om ett år och kollade upp det. Dubbelkollade även med en kompis på programmet som brukar få högsta betyg på alla kurser för att vara säker och det är så som jag skrivit. Eftersom anonym m beskrev att hon fått det förklarat för sig av en som pluggar till jurist o som även kollat det med en kompis som också läser till jurist (plus att anonym m hade rätt om vad som gäller) så förstod jag att hon menade mig eftersom jag förklarade vad som gällde till henne i hennes tråd.
  • HannaS86

    Oj jag missade att du gjort inlägget i förrgår ts. Hur har det gått, är du kvar i lägenheten fortfarande?

Svar på tråden Gravid - han gav mig en vecka