• Anonym (...)

    Gifta sig efter barn?

    Många gifter sig just för att de har barn. Jag kommer aldrig vilja gifta mig så jag har inte satt in mig i det. Men t ex kan man inte göra barn arvslösa, MEN om föräldrarna är gifta måste båda dö innan barnen får tillgång till arvet. Som sambo kan dina barn ta huset ifrån dig. Det är iaf en god anledning.

  • Anonym (...)
    Anonym (ogift) skrev 2014-07-31 18:44:59 följande:

    Men varför gör man det inte under de 9 månader man väntar barn om det är därför? Varför vänta?


    Det kan ju finnas många olika anledningar: man visste inte om det juridiska innan, graviditeten var oplanerad och man hade inte tänkt att binda sig, ena partern ville inte gifta sig och fick övertygas, man har sparat pengar. Du får väl fråga?
  • Anonym (...)

    1. Att lova varandra evig kärlek kan man göra utan att gifta sig, det är bara att säga det till partnern.

    2. Merparten av äktenskap i Sverige idag varar inte tills döden skiljer dem åt.

    Om ett giftermål inte är viktigt av religiösa skäl så är det helt ok att vänta och det kan finnas många andra anledningar till att man väntar och jag tror knappast att det har att göra med rädslan att binda upp sig om man planerar barn tillsammans. Vissa har kanske en dröm om att ens barn ska vara med i det speciella ögonblicket, alla är olika och man måste ha förståelse för det. Eller vad ser ni för problem med att man gör tvärtom, är det ngn som skadas av det eller är det ett samhällsproblem?


    Anonym (qwerty) skrev 2014-07-31 22:22:49 följande:

    Jo jag tycker att de gör det. Om man inte kan lova varandra att vara för evigt, varför vill man då sätta barn till världen? (Om man vill gifta sig så att säga). Sen att det finns folk som aldrig vill gifta sig hör inte hit.


Svar på tråden Gifta sig efter barn?