Inlägg från: Anonym (.......) |Visa alla inlägg
  • Anonym (.......)

    Gifta sig efter barn?

    Vi gifte oss innan. Jag blev gravid dagar efter bröllopet. Jag ville inte ha barn om jag inte var gift ( jag var inte sugen på barn alls så det var ingen brådska). Min sambo ville också gifta sig först. Han friade efter att vi köpt och bott på vår gård några år. Vi ville gifta oss först för att

    1. Det juridiska

    2. Att gifta sig är ett mindre steg än att skaffa barn. Vi ville göra saker i "rätt" ordning.

    3. Vi ville kunna lägga pengar och tid på ett stort bröllop och inte snåla på något. Vi ser bröllopsfesten som vårt livs största fest och finaste firande ;)

    Nu var jag inte supersugen på barn så jag hade inget emot att vänta och hade inte bråttom med bröllop heller. Jag kan tänka mig att somliga har ett så stort barnsug att dom känner att det är viktigare att få ett barn än att få barn med rätt man och därför skaffar barn innan förhållandet är redo för äktenskap. Och för andra så är äktenskapet inte viktigt alls.

  • Anonym (.......)
    Anonym (ogift) skrev 2014-07-31 20:10:50 följande:

    Du tänker som jag...förutom att det inte känns så viktig med ett stort bröllop.

    Min fundering kom upp nu när jag och min sambo började prata om när vi ska ha få barn. Vi har pratat om giftermål och barn tidigare och för mig känns det självklart att giftermål kommer först. Han hade inte alls tänkt i de banorna eftersom de flesta han känner gift sig när barnen varit några år gamla. 

    Men om man kommer på så småningom att det är klokt juridiskt förstår jag att man väljer att gifta sig senare. Jag är ju 30+ och har hunnit fundera på hur jag vill ha det.


    Jag var 31 när jag gifte mig så jag hade också en klar bild över hur mitt liv skulle vara.( studier, jobb, spara, gård, äktenskap, barn osv) Det kanske underlättar att man väntat några år med barn så man haft tid att hitta sig själv och fundera över vilket liv man vill ha :)
  • Anonym (.......)
    Anonym (...) skrev 2014-07-31 22:42:58 följande:

    1. Att lova varandra evig kärlek kan man göra utan att gifta sig, det är bara att säga det till partnern.

    2. Merparten av äktenskap i Sverige idag varar inte tills döden skiljer dem åt.

    Om ett giftermål inte är viktigt av religiösa skäl så är det helt ok att vänta och det kan finnas många andra anledningar till att man väntar och jag tror knappast att det har att göra med rädslan att binda upp sig om man planerar barn tillsammans. Vissa har kanske en dröm om att ens barn ska vara med i det speciella ögonblicket, alla är olika och man måste ha förståelse för det. Eller vad ser ni för problem med att man gör tvärtom, är det ngn som skadas av det eller är det ett samhällsproblem?


    Tvåan stämmer inte alls. De flesta håller. För par som gifter sig när dom är under 25 år så är statistiken bedrövlig, där skiljer sig många par inom 5 år. Men för par som gifter sig när båda fyllt 30 så är det ovanligt med skilsmässa.
Svar på tråden Gifta sig efter barn?