• amorosa

    Julibebisar 2014

    Hur är era nätter nu? Har barnen börjat få nån dygnsrytm? Hur mycket sover de per dygn?

    Elias sover fortfarande ganska mycket, tycker jag. Även om han dagtid vissa dagar bara sover 10-15 min i stöten eftersom han i regel vaknar när jag läggr ner honom. Sen sover han hela natten förutom två-tre amningstillfällen inkl blöjbyten.

    Någon mer som har problem med läckande kissblöjor? Har för mig jag hört nåt om att Libero/Pampers är bättre för killar/tjejer. Minns inte vilken sort till vilket kön dock... Vi använder enbart Libero idag. Det är dock bara nattetid han blir blöt.


    Alice 2012-02-08 *** Lillebror 2014-07-18
  • amorosa
    SandraS23 skrev 2014-09-10 20:58:54 följande:

    Hej. Nu är min lilla Ebba 6,5 vecka tiden går fort. Jag tänkte frågar ni mammor som har ett eller fler barn sen innan hur känner ni med er nya bebis? Jag får dåligt samvete ibland för känns som att Ebba får vara mycket själv då menar jag att hon inte är i famnen så mycket som stora systern var som nu är 2 år. Hur fördelar ni tiden mellan syskonen?


    Jag tycker det går ganska bra med storasyster som är drygt 2,5 år. När jag ammar sitter hon ofta bredvid i soffan och tittar på tv. Lite dåligt samvete för så mycket tv, men jag vet också att det är en period nu bara och övergående. Försöker också så mycket som möjligt att ge henne tid så fort jag inte har Elias i famnen eller vid bröstet. Hon är nog ganska tålig verkar det som för det är nästan aldrig sura miner när jag säger att jag måste vara med Elias eller inte kan göra det hon vill. Eller så är det snabbt övergående.
    Veronicaumea skrev 2014-09-10 13:51:20 följande:

    Ojojoj säger jag bara. Jag håller på att bli galen känns det som. Är det bara jag som har världens mest missnöjda bebis? Hon kan skrika hela dagarna vissa dagar och det enda som typ hjälper är att hon får amma. Men eftersom hon ändå knorrar så mycket så ligger hon och tar och spottar ut bröstet hela tiden så bröstvårtan blir helt misshandlad. De dagarna hon är nöjd kräver hon ändå att jag vaggar henne typ hela dagarna. Hon kan ha somnat in men samma sekund som jag sätter mig ner så vaknar hon och börjar gråta. Hon gråter i sömnen ibland (gissar att det är gaser som behöver komma ut då). Hon är 7 veckor och hon har visat att hon kan le, men det är då inte ofta man får ett leende som inte är gaser...

    Hon har inte kolik, så mycket skriker hon inte och hon är ju lugn om man vaggar henne eller hon får äta.. Men nu har hon slutat bajsa också.. Från att hon bajsade flera gånger i timmen till att hon bajsade ett par gånger om dagen till att hon nu bajsar typ varannan dag men kämpar hela dagarna med att få ut nåt.. Tänkte se om det är tillfälligt annars ringer jag bvc om det på måndag..

    Nu har hon varit vaken nästan 5 timmar i sträck så nu verkar hon ha däckat, kunde precis lägga ifrån mig henne men hon lär väl vakna när som helst o då kommer det vara famnen som gäller i flera timmar till.. Det ör inga problem att ha henne i famnen, men lite tröttsamt är det när det är heela dagarna.

    Var tvungen att gnälla av mig lite bara.

    Ang. nätterna så tycker jag att vi har betydligt bättre nätter nu än för ett tag sen. Hon somnar vid 21-22 och sover till 01 oftast, då ammar vi och hon sover vidare till ca 04, då byter vi blöja, ammar och vaggar en stund och sen sover hon på mig till någon gång mellan 6 o 8. Har jag tur kan hon sova på mig en stund på soffan på förmiddagen också så jag kan sova någon timme till, speciellt om hon vaknat innan 7 på morgonen.


    Har ni provat Windi? Vi tycker de har varit bra och hjälpt Elias vissa gånger. Jag gav Minifom några veckor men tyckte inte det gjorde skillnad. Läste sen också att det är verkningslöst och slutade helt med det. Då slutade Elias bajsa (bajs i blöjan var gång jag bytade innan) och skrek mycket på kvällarna. Så igår började jag igen med Minifom och idag bajsade han och inget skrik ikväll. Så jag tror det hjälper vår kille iaf.
    Alice 2012-02-08 *** Lillebror 2014-07-18
  • amorosa
    SandraS23 skrev 2014-09-16 08:03:26 följande:

    Tänkte på det nu när vädret är så himla varierande. vad tar ni på era småttingar när ni ska ut som nu tidig morgon eller mitt på dagen när solen lyser och värmer eller när det är molnigt och blåsigt? 


    Ja, det är verkligen jättesvårt! Jag brukar bara ta på en kofta och tunn mössa, och så har jag en tjockare filt i vagnen. Plus att jag har överdraget på vagnen på också. Då är det lätt att ta av mössa/överdrag/filt när det blir för varmt.

    Vi ska börja med massage om två veckor. Ska bli kul! Har varit på babydans/rytmik också en gång. Elias somnade. Dags igen imorgon.
    Alice 2012-02-08 *** Lillebror 2014-07-18
  • amorosa

    Var gång man tror man har koll på läget så sker nån förändring tycker jag. Men det går ganska bra här oxå. Elias blir 12 veckor på fredag och vägde precis över 7 kg förra veckan och var 62 cm. Längden är jag dock tveksam till eftersom alla 62-kläder passar utan problem.

    Han ammar var tredje timme ganska exakt. Utom när han somnat för kvällen. Då går det i regel fem timmar innan han vill ha mat. Men resten av natten är det tre tim igen. Sen vaknar han ALLTID vid 4-5 och stökar rundor och kommer inte till ro. Håller på så till ca 6.30-7 då vi går upp.

    Någon som har kräkbarn? Elias kräker kopiösa mängder. Ibland bytar vi body 3-4 ggr per dag. Dottern kräktes oxå men inte så här mycket. Hon höll på till hon blev 1 år...


    AngLarNor skrev 2014-10-02 20:13:13 följande:

    Hurreni?

    Jag och Tyra ska börja på babysim om 2v, och jag funderar vad det finns för skydd till bilbarnstolen? vill inte ha in vagnen utan vill bara kunna använda stolen.


    Vad menar du med skydd till bilstolen? Vad ska du skydda den från? Regnskydd? På badet? Varför? Sorry, förstår inte...
    Alice 2012-02-08 *** Lillebror 2014-07-18
  • amorosa

    Elias fick sprutorna för två veckor sen. Hab blev hysterisk efter den andra men lugnade sig vid bröstet. Sen var han ledsen hela dagen och fick feber på kvällen. Men det var bra nästa dag igen.

    Frida: usch, stackars liten. Hoppas han blir bättre snart!


    Alice 2012-02-08 *** Lillebror 2014-07-18
  • amorosa
    Bettan1975 skrev 2014-10-12 11:10:09 följande:

    Nu har jag tappat minnet hur fort ska dom dubbla sin föddelsevikten ?


    Visste inte det fanns nåt rättesnöre. Elias dubblat sin vikt nu iaf och han är tolv veckor...
    Alice 2012-02-08 *** Lillebror 2014-07-18
  • amorosa
    Veronicaumea skrev 2014-10-15 13:16:48 följande:
    Men usch då lilla stackaren, mår han bättre nu?

    Vi får vaccin nästa fredag, hoppas slippa feber,men det verkar ju i regel gå över rätt fort om de får nåt.. Är mest orolig för hur mammahjärtat ska klara att hon blir hysterisk och man inte kan förklara.. Men hon har å andra sidan redan visat sitt temperament många gånger och går 0-100 på ett par sekunder, bröstet brukar hjälpa så jag hoppas på det!

    Vi har förresten börjat få riktigt bra ordning på nätterna. Hon somnar vid 22-23 och vaknar vid 8-9. Kan hända att jag får gå upp och vagga henne någongång under natten för att hon har svårt att komma till ro efter någon amning, men kan ju inte klaga direkt..!
    Menar du att hon sover non-stop från 22-9? Eller hon äter men somnar om direkt igen?

    Vi har, tack o lov, haft det ganska bra på nätterna. Elias kom in i dygnsrytm relativt fort. För några dagar sedan sov han två nätter 20-3.30 non-stop!! Helt chockad när han väckte mig 3.30 för mat. Rekordet innan har varit ca kl 2. Men det känns som en hel natts oavbruten sömn inte är jättelångt borta. Gäller bara att dottern också sover hela natten då!

    Elias blir för övrigt tre månader idag!! Hjärta
    Alice 2012-02-08 *** Lillebror 2014-07-18
  • amorosa

    Precis när man tror man har lite koll, så ändras allt igen! Elias har börjat äta sämre tycker jag. Han stökar mycket vid bröstet, och äter nu bara från ett bröst per tillfälle. Innan bytte jag bröst i halvlek, men det är han inte intresserad av nu...

    Nu har stackaren även åkt på sin första förkylning. Storasyster blev förkyld i torsdags, så inte konstigt att Elias även fått det nu.

    Imorgon är det dags för bvc-kontroll. Spännande att se hur mycket han växt sen sist! Han är också en stor kille!


    Alice 2012-02-08 *** Elias 2014-07-18
  • amorosa

    Elias vägde igår 7820 g och var 63 cm. 3 mån och två veckor gammal.

    Han har börjat prata mycket mer de senaste dagarna. Kul!

    Jag ser också verkligen fram emot smakisarna. Ska bli kul att se vad han tycker om det.

    Byter ni blöja på natten? Jag gjorde det i början, men tänkte sen att det ska man väl inte behöva egentligen. De ska ju hålla tätt i 12 timmar. Dessutom vaknar han ju till om jag byter blöjan och har svårt att komma till ro igen. Tyvärr håller Libero sällan tätt hela natten, och inte Pampers heller. Har funderat på att testa Lidls Tojour. Nån som provat dem? Eller kan rekommendera nåt annat märke?


    Alice 2012-02-08 *** Elias 2014-07-18
  • amorosa

    Elias är inte helt stabil i nacken, men på god väg. Han har börjat sitta i barnstol och är hyfsat nöjd där. Men vi pallar upp lite med en handduk under armarna och runt magen. Märker stor skillnad på hur lite tid jag har nu med andra barnet att träna nacken i magläge... Med storasyster hade man all tid i världen, men att ligga på golvet och gosa och prata finns knappt på världskartan... Han får tyvärr ligga där själv ibland. Vissa dagar blir det ingen nackträning alls. Han har haft lite tendens att vända sig från rygg till sidan, men aldrig kommit helt runt än. Leksaker greppar han, och för till munnen, men tappar dem relativt fort igen. Allting ska in i munnen nu! Det är kräklappar, leksaker, min tröja, sina händer osv.

    Jag är så galet trött på Elias kräkningar!!! Jag går ständigt runt och luktar kräk, trots att jag har kräklappar och försöker skydda mina kläder. Men han lyckas alltid kräka utanför dem... Ofta kaskadspyor så det säger splash på golvet... Bytar body ibland 3-4 ggr om dagen. Fler med kräkbarn?

    Någon här som bor i Sthlm-området? Vi ska upp och bo i Bromma i två veckor i månadsskiftet och hade varit kul att träffa någon! Mannen ska jobba på kontoret i Sollentuna, så vi hyr ett hus i Bromma. Ska bli spännande och roligt!! Tips på aktiviteter med barn i området tas tacksamt emot!! Skrattande


    Alice 2012-02-08 *** Elias 2014-07-18
  • amorosa
    Veronicaumea skrev 2014-11-08 09:36:21 följande:

    Vi va på BVC igår för att Felicia har haft ont i magen och fått lite utslag så nu ska jag testa äta helt mjölkfritt i två veckor. Jag hoppas självklart att hon slipper ha ont i magen, men jag hoppas verkligen inte att det är mjölken. Men vi testar! Då vägde vi henne iaf igen och nu väger hon 6480, hon har gått upp 470 g på 13 dagar :O

    Vi kör pampers baby dry på natten, de funkar för oss. De vanliga pampers och libero kissar hon igenom på nätterna för vi går inte upp och byter längre, det lsutade vi med när hon slutade bajsa 100 ggr/dygn. Nu bajsar hon aldrig på nätterna så då byter vi innan nattning och sen det första vi gör på morgonen så hon har blöjan i ca 11 h, då är den FULL!! :)
     .


    Ska testa Pampers baby dry! Tack för tipset!

    Ang mjölkallergi, så trodde vi det med storasyster så jag åt också mjölkfritt då. Såååå trist! Men vad jag vill säga är att jag läste sedan på nätet att man bör vara mjölkfri i åtminstone en månad för att det ska ha effekt. Två veckor räcker inte enligt allergiexperterna... Andra än BVC-sköterskorna alltså.
    Alice 2012-02-08 *** Elias 2014-07-18
  • amorosa
    kajsaemma skrev 2014-11-11 18:09:53 följande:

    Hur mycket sover era bebisar på dagarna?

    Min lilla tjej sover på ca 10 timmar på natten.

    Från ca 08.00-22.00 tar hon ungefär 5 tupplurar på en dag och de tupplurarna varar i 40 minuter, varje gång!

    Tycker det verkar lite.. Hon är ganska grinig emellanåt och verkar trött men har svårt att somna om efter de där 40 minuterna.

    Hur mycket sover era bebisar på dagarna?


    Elias är inne i en period just nu där han sover mycket på dagen, tycker jag. Han har tre sovpass om dagen ungefär. De två första varar i regel 1,5-2 timmar, och det sista på em kanske max 1 tim. Sen brukar han bli trött vid 17-17.30, men vi försöker hålla honom vaken så han somnar sen vid kl 19. Det brukar gå bra. Tar han en tupplur vid 17, somnar han inte förrän 20-20.30. Han sover alltid ute i sin vagn och somnar nästan bums.

    Eftersom dottern sov betydligt mindre, så känns det som Elias sover otroligt mycket och jag blir nästan orolig ibland... Men det är bara att tacka stjärnorna... Han sover ganska bra på nätterna också, men vaknar alltid vid 5-5.30. 
    Alice 2012-02-08 *** Elias 2014-07-18
  • amorosa

    Veronicaumea: vill du fortsätta amma efter sex månader så gör det!! Du ska ju göra det som känns bra för dig och din dotter! Det är ju absolut inget konstigt med det, och ingen blir gladare än Sveriges alla bm och socialstyrelsen om du ammar längre än 6 mån!!

    För egen del har jag precis börjat ersätta kvällsamningen med ersättning istället. Elias har nämligen fått sina två små tänder i nederkäken, och det skaver när han äter och gör lite ont. Jag hade ändå inte tänkt amma längre än 6 mån, så det blir väl lagom att börja trappa ner nu då. Han blir ju fem mån nästa vecka. Det tar ju sin tid att få ner produktionen också. Har börjat ge lite smaksensationer av banan och potatis (han har fått smaka när vi haft potatismos). Han älskar banan och vill bara ha mer! Men har lite svårt för att behålla det i munnen. Har köpt gröt också som jag tänkte prova ge en tesked av snart nån dag.

    Hoppas det är bra med alla i dessa jultider! Det är lite tyst i tråden... Synd.


    Alice 2012-02-08 *** Elias 2014-07-18
  • amorosa

    Har gett Elias lite banan och gröt nu några gånger och det har satt fart på hans mage. Han bajsar stup i kvarten, så nu gav jag inget igår och ger nog inget idag heller. Innan bajsade han typ en eller två ggr i veckan.

    Han är nog inne i nån fas eller nåt, för han är mycket ledsen nuförtiden tycker jag. Han har annars varit en ganska nöjd och glad bebis fram till nu. Lite frustrerande... Bara att se tiden an.


    Alice 2012-02-08 *** Elias 2014-07-18
  • amorosa

    Flyter allt på problemfritt för alla? Stiltje i tråden...

    Elias har totalt ratat allt vad gröt och puréer heter, fram till för några dagar sedan. Var på väg att ge upp och började istället ge små matbitar som han körde in i munnen och tuggade på. Men mycket trillade ut igen och hamnade framförallt på golvet. Men han gillar att tugga kom vi på. Undrar om man kan ge burkmat med bitar i istället, alltså burkar för äldre barn? Men häromdagen åt han alltså gröt med god aptit, och har fått i honom en halv stor burk middag. Sen fick han ersättning efter middagen.

    Jag ammar bara på nätterna nu, två gånger. Dagtid är det ersättning, gröt, välling och annat som gäller. Vill helst sluta amma helt nu, men väntar till han dricker ren välling. Just nu blandar vi den med ersättning för att han ska vänja sig.

    Elias har börjat dra upp benen under sig, som att han vill upp i krypställning. Men han blir fort frustrerad i magläge. Ändå rullar han alltid runt om man lägger honom på rygg. Han gillar skarpt att gå och stå med hjälp av oss. Får ta och skaffa en gåstol. Den gamla fick vi tyvärr kasta. 


    Alice 2012-02-08 *** Elias 2014-07-18
Svar på tråden Julibebisar 2014