• Fool

    Min man är förälskad i min bästa vän - vad ska jag göra?

    Anonym (Ensammast) skrev 2014-08-05 16:56:17 följande:

    Min man blir förälskad i andra kvinnor ibland, och sedan går det över. Han har aldrig varit otrogen, eller ens tänkt tanken att vara det. Han menar att hans känslor för mig inte blir mindre för det.Jag litar på honom. Vi har två fina barn ihop. Han är villig att göra det jag vill för att jag ska vara bekväm med situationen, och kapa alla band till vår gemensamma vän, som han ju blivit så nära den senaste tiden. Jag kommer inte att lämna honom. Vi har en jättefin relation.


    Om han springer omkring och förälskar sig i andra kvinnor titt som tätt så kanske er relation inte är så jättefin som du tror ? Ni kanske har olika uppfattningar om er relation ?

    Hursomhelst tycker jag inte ni ska bara gräva ner denna gång och vänta in nästa gång , tror det är klart bättre att komma till botten med VARFÖR han springer omkring och förälskar sig i andra kvinnor med jämna mellanrum.

    Ang din väninna så tycker jag du ska dumpa henne , visst kan man ha förståelse för att hon har haft det jobbigt och har varit i behov av stöd och bekräftelse men att ha en sån nära kommunikation med sin väninnas man utan att blanda in dig känns som ganska lumpet och tyder på att hon bara tänker på sina egna behov och inte verkar ha speciellt mycket respekt för dig och dina känslor.

    Sen tycker jag du borde ta dig ett snack med din man och sätta ner foten , hans beteende är lite fjortisaktigt och orespektfullt , visst man kanske inte kan rå för sina känslor men sinaa handlingar kan man absolut kontrollera , han MÅSTE inte börja ha intimi korrespondans med ALLA tjejer han betuttar sig i , lite självdiciplin får man fan ha om man är en vuxen man , om inte annat av respekt för sin partner.

    Så länge du accepterar beteendet så lär det fortsätta.
  • Fool
    Anonym (Ensammast) skrev 2014-08-05 19:08:38 följande:

    Här är lite information som jag utelämnade tidigare:
    För några år sedan var det jag som satte vårt äktenskap på prov, genom en allvarlig förälskelse till en gemensam vän. Det var nära att jag lämnade min man då. Men han stod kvar, trots att jag behandlade honom som skit när jag lät mina förälskelsekänslor ta överhanden. Min man är ingen man slänger iväg lättvindigt.

    Jag älskar min man. Vi är faktiskt bästa vänner och vi älskar varandra djupt. Och jag HAR litat på honom till 100%, och jag litar fortfarande på honom.

    Jag har varit alldeles för osjälvisk och naiv, men nu tar det stopp. Jag kommer aldrig mer låta en annan kvinna bli en så intim del av vårt äktenskap. Jag litade också på min vän, men inser nu att hon utnyttjat mig. 

    Men nu när jag måste dumpa min bästa vän känner jag mig så förtvivlat ensam. Hon har varit min vän i 20 år.


    Ja du har onekliogen varit väldigt naiv.... om man säger såhär.... med frihet följer ansvar , och din man har tydlig visat att han inte klarar av att ta ansvar för den frihet han fått , klara man inte av att ta ansvar för den frihet man får så är det kanske dags att sätta sig ner och göra om vart gränserna ska gå i ert förhållande.

    Ang din väninnan så kanske hon har varit en bra vän förr , men just nu har hon visat att hon inte är mycket till vän. Jag personligen anser att det är just under svåra omständigheter människor visar vad de går för... det är lätt att hålla sig på mattan och agera korrekt när allt är bra , men hur är det när det blir svårt ?

    Din sk väninna har ju visat sig ha en ganska egoistisk och respektlös sida nu när hon hamnat i en svacka som du kanske inte sett innan... sånna "vänner" ska man nog hålla på avstånd , om inte annat bör du visa tydligt var din gräns går och vad du tycker om hennes OCH din mans beteende... respekt får man inte gratis , man får det genom att stå upp för sig själv.

    Sen tycker jag inte att du ska lägga allt ansvar på din väninna eller vem det nu är din man förälskat sig i just denna gång , faktum är att din man OXÅ betett sig väldig respektlöst , han hade mycket väl kunnat avstå från övernattningar och badande med din sk väninna med VALDE att inte göra det.

    Är du säker på att han talar sanning ?
    Rent spontant känns ganska otroligt att de skulle ha sovit tillsammans i samma säng , badat tillsammans utan att ha haft sex , speciellt om de haft starka känslor för varandra.
  • Fool
    missan75 skrev 2014-08-06 11:13:20 följande:

    Om hon inte vet hur han känner och om hon inte är förälskad tillbaka, hur kan något vara hennes fel?


    Det handlar inte så mycket om vad HON känner eller vad HAN känner , med ett par fungerande hjärnceller i skallen borde hon kanske funderat lite över vad TS känner....
  • Fool
    missan75 skrev 2014-08-06 11:52:11 följande:
    Jag tänker att efter en separation bakom sig har man tappat en och annan hjärncell.

    Har inte bästa vännen uppmuntrat mannen har jag svårt att se vad hon gjort för fel, frun och bästisen har ju sanktionerat kvällsdopp och att alla tre delat säng. Givetvis tänjs gränserna då och alla inblandade blir förvirrade.
    Håller med om att det blir nog lite förvirrat när man inte sätter några tydliga gränser eller säger ifrån när något känns obehagligt , fast å andra sidan kan man tycka att folk borde kunna tänka själva oxå utan att det behövs en tillsägelse för att de ska tänka till.

    Jag tror både TS kompis OCH hennes man nog fattat mycket väl att deras intima umgänge var obehagligt för TS , de har helt enkelt skitit i det för att de själva tyckt att det varit trevligt.... egoism helt enkelt.

    Oavsett om bästa vännen uppmuntrat honom eller ej så borde hon väl ändå kunna säga stopp av respekt för sin väninna ? Jag menar om mannen nu hade velat ha sex med henne , hade det då varit ok det med eftersom hon inte uppmuntrat det och varit passiv ?... Nä jaaaag bad inte honom stoppa in den , det gjorde han alldeles själv , jag bara låg där..... ?
  • Fool
    Anonym (Suck!) skrev 2014-08-07 13:16:17 följande:

    Nu har jag inte särskilt höga tankar om din förmåga till empati men om du läser TS historia igen så kanske kanske du ser att de har tagit sig genom en liknande situation tidigare. Då var det frun som krisade.


    Nuvarande situation: TS äldsta vän var i kris, de hjälpte så som riktigt nära vänner gör. I detta ingick faktiskt fysisk kontakt, vissa människor kan kramas utan att det betyder "vuxenkram".


    Dessutom så råkar TS vän vara en trevlig person, du vet en sådan som man kan tycka om.


    Mannen stöttar och råkar ut för något som är såpass vanligt så det till och med finns ett begrepp för det, han förälskar sig i sin "patient". När han märker vart det har gått så meddelar han sin fru som högst naturligt känner sig sviken.


    Nu undrar hon hur de skall ta sig vidare, tycker du att du hjälper till? Har tittat på dina inlägg och jag ser bara bitterhet och missunsamhet.


    Det är naivt att tro att man kan vara professionell mot nära och kära om man arbetar som terapeut men det är väldigt mänskligt!


    Äh kom igen nu , det är skillnad på vuxenkram för att trösta någon och attt ligga i samma säng o kramas halva natten. Jag är man och har en nära väninna som jag kramat många ggr när hon varit ledsen av någon anledning  , och hon har gjort detsamma för mig , ibland har vi kramats bara för att vi är nära vänner sen barnsben, Men inte fan skulle jag ligga med henne i sängen och kramas halva natten med min sambo brevid mig ?

    Jag är fullkomligen säker på att hon aldrig någonsin skulle vilja göra något sånt själv , hade jag föreslagit något sånt hade jag åkt på en pungspark av både min väninna OCH min sambo.

    Finns ingenting vackert i att inte våga säga ifrån för gränslöst beteende från andra , finns ingenting vackert i att utnyttja sin väninna förtroende och välvilja genom att bete sig så med hennes man , finns ingenting vackert i en sk vuxen man som springer omkring och förälskar sig i andra titt som tätt , det är bara tarvligt fjortisbeteende
  • Fool
    Anonym (Suck!) skrev 2014-08-07 17:47:11 följande:
    Hej Fool, du verkar lite nyanserad, skall försöka utveckla mitt resonemang;

    "Vuxenkram" är ganska etablerad fjompig omskrivning för att ha sex. Vad jag menar är att man kan kramas utan att det leder till sex.bprecis som du skriver om dig själv.

    Vi har alla våra gränser, ibland är det svårt att förstå hur andra par fungerar och tro att ens egna moral är tillämplig på alla.

    Jag själv är betydligt mer tillåtande idag än jag var för 20 år sedan och min partner likaså. Detta innebär inte att vi har ett öppet förhållande men vi har båda tillåtelse att flörta rätt ordentligt med andra.

    Hos andra par finns hela spektrat från att de inte ens får titta på någon av det motsatta könet till de som har öppet förhållande. Min moral är inte tillämpbar på andra!

    Med ovanstående i bakhuvudet: döm inte TS i det att väninnan fick sova i samma säng, TS var bekväm med det. Döm inte heller att det var ok att mannen höll om väninnan, återigen, TS var bekväm med det.

    Händelseförloppet sedan är att mannen och väninnan utvecklar en nära relation vilket är väldigt vanligt i terapisammanhang, mannen blir förälskad och eventuellt kvinnan med. Olyckligt men väldigt mänskligt!

    Mannen inser vart det barkar och berättar för hustrun Innan de hinner göra något, han ber om hjälp innan det går för långt, var är det klandervärda i det? Jag tycker det är förbannat moget gjort. TS känner sig sviken, en helt naturlig reaktion, de har svikit henne.

    Mannen har inte sprungit runt och förälskat sig titt som tätt, förra krisen var när TS fick en crush på distans. De redde ut det. Mänskligt behöver inte vara vackert, jag är jävligt mänsklig när jag går upp klockan 6 på morgonen men vacker? -njae!

    Om vi nödvändigtvis måste prata om skuld, många här frossar och gottar sig i det, så är alla tre skyldiga.

    TS är skyldig till att vara lite för blåögd och omedveten.

    Mannen i att inte förstå att det går inte att vara professionell mot nära vänner och familj.

    Väninnan i att inte orka ta tag i sin situation tidigare och inte använda mannen som terapeut.

    Jag tycker inte att de skall ha allt för mycket dåligt samvete. Som jag har skrivit tidigare, väldigt mänskliga reaktioner av människor som tycker om varandra och gör lite olyckliga bedömningar.
    Tack för ett väldigt bra och nyanserat svar. Håller med i mycket av det du skriver dock inte några av dem.

    I inlägg #2 så skriver TS såhär.

    " Min man blir förälskad i andra kvinnor ibland, och sedan går det över. Han har aldrig varit otrogen, eller ens tänkt tanken att vara det. Han menar att hans känslor för mig inte blir mindre för det.Jag litar på honom. .... "

    Jag tolkar det som att han blir förälskad i andra kvinnor relativt ofta ?

    Om detta är ett fenomen som repeteras med jämla mellanrum och som bevlisligen ställer till med problem vilket det gjorde iaf just denna gång så är det kanske ingen dum idé att sätta sig ner och prata om dels varför det händer och dels överväga att göra om gränserna för vad som är tillåtet eftersom de gränser de har idag verkar minst sagt oklara och kanske bidragit till en viss förvirring.

    Sen vet vi iof inte vad TS tyckte om samsovandet och kvällsdoppen , var hon helt bekväm med det eller avr det något hon egentligen inte var riktigt bekväm med men accepterade ? Det kanske TS kan svara på....

    Jo olika människor har olika gränser för vad deras förhållande tillåter , det kan tom vara väldigt stora skillnader , vissa är tex ok med att deras partner har sex med andra (öppna förhållanden) . Men i TS fall verkar hon inte riktigt vara bekväm med en så pass nära kontakt , hennes man som levt med henne ganska länge borde veta ganska väl var TS gräns går , TS väninna som hon oxå känt länge borde oxå vetat var TS gräns går. Och bevisligen gick ju båda två över gränsen för vad TS tål annars skulle inte denna tråd ha existerat öht.

    Visst kan jag hålla med om att sånna här saker lätt händer när människor kommer väldig nära varandra känslomässigt , men frågan är var man drar gränsen för vad som är "mänskligt". Rent krasst är väl allt vi gör bra eller dåligt "mänskligt" , att bli arg är oxå mänskligt men man behöver för den del inte skälla ut folk eller slåss ? Ibland biter man sig i tungan för att inte säga något dumt man senare kommer ångra , klarar man det när man är arg så borde man kunna göra likadant när man är kåt och / eller kär.
  • Fool
    Anonym (Ensammast) skrev 2014-08-08 11:04:19 följande:

    Och relationen brister.

    Familjeliv är ett riktigt skithål, nästa gång jag ska jag använda reddit. Där försvinner fåniga kommentarer fort ur flödet. Och ni som vet att ni gett balanserade synpunkter, vänd er också dit istället.


    Nja , iof håller jag med om att vissa kommentarer varit lite i överkant , men å andra sidan kan man inte förneka att ditt , din mans och din väninnas beteende inte varit sådär jättevanligt , jag tror få par skulle acceptera att deras man låg och kramades med eller sov med en väninna eller sprang omkring och förälskade sig i andra med jämna mellanrum.

    Mao är det kanske inte så kontigt att ert beteende får folk att haja till , sen kan jag iof hålla med om att man inte kan kläcka ur sig vad som helst utan bör tänka sig för lite. Men skriver man om sina problem på ett öppet forum så får man nog räkna med både ris och ros.

    Ang byta till något annat forum så anser jag personligen att debatter blir mer nyanserade och givande när det blir både medhåll och kritik , sen kan jag iof att det för den drabbade känns jobbigt med kritik och bättre med bara medhåll men jag anser att bara medhåll och ryggkliande inte är mycket till hjälp egentligen , det är som alvedon , det känns bra men botar inte infektionen. Jag tror lite kritik även om den kanske känns jobbig är det som kanske får en att se saker ur andra perspektiv eller att vakna till och fundera.


  • Fool
    Anonym (Suck!) skrev 2014-08-08 13:22:32 följande:

     
    @Fool


    Jag fick några bra tillrättavisningar av dig, jag hade slarvat med källorna.


    Men jag utgår från att när du pratar om att kritik behövs inte inbegriper idiotkritik som:  "skyll dig själv" och andra totalt intelligensbefriade inlagor.


    Nu lämnar jag denna tråd



    Absolut , med kritik så menar jag konstruktiv kritik Flört
Svar på tråden Min man är förälskad i min bästa vän - vad ska jag göra?