• Mandy1

    någon mer som slutat med cerazette och försöker bli gravid, följas åt?

    Jag slutade med cerazette för 3 veckor sen och har satt igång att försöka bli gravid. Har läst en hel del om just cerazette och att det kan vara struligt att få igång mens och dyl.
    Jag har fått rätt mycket humörsvängningar, finnar och otroligt ömma bröst. Klart man hoppas att det kan vara graviditet på gång men efter vad jag läst verkar det vara jättevanligt när man slutar med cerazette...

    Någon som vill följas åt på väg till pluset?

  • Svar på tråden någon mer som slutat med cerazette och försöker bli gravid, följas åt?
  • Mandy1
    ammela skrev 2014-08-07 17:54:20 följande:

    Jag slutade visserligen i januari men fick igång min mens nästan direkt, regelbunden redan efter 2 månader tror jag! Hade också ömma bröst och fick svullna ögonlock, tydligen av hormonerna som drog igång i kroppen. Trodde det skulle ta lång tid innan allt kom igång, därför jag slutade så tidigt.

    Har vårt första "riktiga" försök nu, med ägglossningstest osv, fick dock inget utslag på testerna men tror att jag kände när ägglossningen va, är bara att hålla tummarna på att allt är som det ska i kroppen.


    Åh vad skönt att det ändå gick igång så pass snabbt! Ja, man undrar ju hur det är ställt med kroppen eftersom man inte haft mens på 1,5år.

    Jag misstänkte att det är pillerstoppet som gör symtomen.

    Har ni precis börjat försöka eller har ni försökt sen i januari?
  • Mandy1
    ammela skrev 2014-08-07 18:04:35 följande:

    Vi har börjat nu, hade ägglossning i måndags (tror jag) allt från den 31-4 kan det ha varit men gissar mer på måndags. Så BIM förmodligen den 18.

    Har du barn sen tidigare? Hur gammal är du?


    Japp jag har 2 döttrar födda 05 och 09. Sambon har inga barn dock.

    Jag är 31år

    Du då? Har du barn?
  • Mandy1
    ammela skrev 2014-08-07 19:01:03 följande:

    Nej varken jag eller sambon har barn så vi får hoppas att det går vägen. Tycker att samhället på ett sätt är så sjukt, vi blir intalade hela tiden att man kan bli gravid om man har sex oskyddat en gång (och ja jag vet att man kan det) men ingen pratar om att det kan ta tid och att missfall osv är vanligt. Men vi får hoppas på det bästa, ingen i varken min eller sambons familj har haft några problem så vi får hoppas att det är ärftligt :)


    Ja så är det ju, vissa äter hormoner i 10år för att inte bli gravida och sen fungerar det inte.

    Men hur gamla är ni?

    Det var 6år sedan jag blev gravid sist och var ju bara 25år då nu är man 31år och min sambo fyller 40år så vi är ju inte jätteunga i fertilitetssynpunkt. Räknar med att det kommer ta lite tid att bli gravid den här gången men klart att tankarna på att det kanske inte går över huvud taget finns där.
  • Mandy1
    ammela skrev 2014-08-07 20:22:14 följande:

    Jag är 29 och sambon är 32 så enligt statistiken borde det ju gå men man vet ju inte förrän man är där!

    Håller tummarna för att det ska gå bra för er!


    Håller tummarna för er också

    Även om jag är helt inställd på att det inte har fungerat än så hoppas jag att man är en av de som blir gravida direkt efter pillerstopp så blir lite spännande att ta ett test nästa vecka
  • Mandy1

    Kul med fler i tråden Jag har haft en ordentlig attack av finnar men nu har det försvunnit. Fick gravidsymtom av att sluta med cerazetten och har aldrig haft då ont i brösten som innan mensen kom och det verkar vara vanligt med cerazette vad jag läst.
    Detta blir vårt andra försök (första riktiga efter att mensen hoppat igång) Borde ha ÄL runt måndag tisdag om mensen blir regelbunden.

  • Mandy1

    Krishna: Vi är endast mitt i 2a försöket så har inte börjat stressa än riktigt men att planera in lite roligheter brukar alltid fungera för att fokusera på något annat Här blir det en weekend nästa helg och det passar utmärkt för mig en vecka innan BIM så man inte sitter hemma i soffan och letar graviditetssymptom

  • Mandy1

    Åh vad kul att tråden tagit fart

    Här har det inte tagit sig än men har regelbunden mens och har precis avslutat en antibiotikakur mot bakteriell vaginos vilket tydligtvis kan försvåra för spermierna att överleva. Så nu hoppas jag på att det tar sig! Väntar på att mensen ska ta slut, och har ÄL den 18/10 enligt menskalendern. Hoppas detta blir vår månad

  • Mandy1
    ponduss skrev 2014-10-20 09:03:06 följande:

    Nu går jag bara och väntar på BIM, just nu är jag på antingen BIM -4 eller -6. Eftersom jag bara haft mens en gång sedan pillerstoppet så är jag lite osäker på när BIM är exakt. 

    Nu tänkte jag fråga er alla här, hur gör ni för att sexet inte ska bli ett måste? För nu runt ÄL så blev det ett måste för oss och efter ÄL så har vi inte haft sex alls. Jag vill verkligen inte att det ska bli så om det nu tar lång tid för oss innan jag blir gravid.


    Jag gör så att jag aldrig berättar när jag har ÄL och så styr jag upp det lite där efter. Tex om jag har ÄL på lördagen och så är jag lite för trött för sex på torsdagen så blir det runt ÄL istället. Då blir det inte ett lika stort måste tycker jag.
  • Mandy1

    Ursäkta detaljerna men jag har ÄL smärta och tillhörande flytningar Det är första gången sen innan jag började med cerazette Kände alltid av ÄL innan. Så imorgon bitti blir det hem och förföra min käre respektive efter mitt nattpass Åh vad glad jag är att kroppen hoppat igång ÄNTLIGEN

Svar på tråden någon mer som slutat med cerazette och försöker bli gravid, följas åt?