• Annastanna

    någon mer som slutat med cerazette och försöker bli gravid, följas åt?

    Hej på er!

    Jag hakar gärna på här om det är okej :) är 30 och har inga barn sedan tidigare.

    Jag slutade med cerazette för 6 veckor sedan, men ingen mens i sikte. Tyckte att jag fick lite mer finnar när jag slutade med tabletterna, men nu har det stabiliserat sig och är åter till det vanliga.

    Jag tog ett grav.test efter 4 veckor, men det var negativt. Tänkte att man måste ju testa ändå, finns ju dom som blir gravida utan att få någon mens efter pillerstopp :)

    Hur går det för er?

  • Annastanna
    Krishna skrev 2014-08-21 20:23:49 följande:

    Hoppar in här jag med :)

    Slutade med cerazette i slutet av maj. Sist jag slutade med dom (ej pga barnförsök) så tog det 1 år innan jag fick mens så jag tänkte det värsta nu också men mensen kom efter nån vecka bara :) Vart något sånär regelbundet på en gång faktiskt. Men inget barn har bildats ännu. Är nu inne på fjärde försöket och har Äl nu på söndag-måndag. Så vi försöker för fulla muggar och hoppas att det tar sig :)

    Jag är 26 år och sambon 32år. Inga barn sedan tidigare.


    Det låter bra att det kommer igång snabbt förbenat del så att det inte tar ett år för alla. Håller tummarna för att det kommer igång här med inom en snar framtid.
  • Annastanna
    stormviskaren skrev 2014-08-28 20:25:40 följande:

    Hakar också på här. Slutade med cerazette för 5dagar sedan och vi har kört igång med bebis försök redan ;) nu håller vi tummarna att det tar sig snabbt. Förra gången slutade jag i feb, väntade in mensen sen började vi köra på, hade en mens till sen fick jag plus. Sonen är nu 19mån och vi vill ha ett syskon :)


    Välkommen i gruppen :) bara kul med fler! En fråga, hur lång tid tog det för dig att få tillbaka mensen? Här har det gått 7 veckor sedan jag slutade, men ännu ingen mens i sikte.
  • Annastanna

    Fortfarande ingen mens i sikte här. Imorgon är det sju veckor sedan jag tog sista pillret. Har eg inte känt av några symptom alls. Tänkte att jag ska ta ett grav.test nästa helg om det fortfarande inte har hänt något. Man har ju blivit expert på att filura och överanalysera. Tänk om det tog sig på första försöket?!

  • Annastanna

    Hej på er! Var ett tag sen jag var innebär då vi fick ett dödsfall i familjen. Det har fått oss på helt andra tankar som ni kanske förstår..

    Men idag kom det några droppar blod på pappret och på trosorna. Kan det vara mensen som har kommit - 10 veckor efter pillerstopp? Får väll se om det kommer mer imorgon :) hade regelbunden mens innan jag började med piller, så jag hoppas att den blir det nu med... Mycket kan ju dock ändras på 12 år.. Sen har jag läst att man kan få mens untan ägglossning med.. :S

  • Annastanna
    Elliema skrev 2014-09-17 22:45:59 följande:

    Jag och sambon har plussat! I måndags :). Vi har inte fattat att det är sant än någon av oss ;). Första testet var så svagt men vi har tagit ett till som var tydligare :). Enl. Vad jag kan få fram så är jag i vecka 5 :).


    Stort grattis! Vilket försök var det på?
  • Annastanna

    Tack snälla!

    Set låter ju riktigt bra, hur lång tid tog det för dig att få tillbaka mensen?

    Ja, jag tror iaf att det är mensen. Var ju lite i förrgår, normalt flöde igår (ursäkta detaljerna) men mindre idag. Vet att jag inte brukade ha så lång mens innan p-piller, men att det avtar så här snabbt känns lite konstigt...


    Elliema skrev 2014-09-19 17:54:46 följande:

    Tack ! Nummer 3, lite tredje gången gillt över det .

    Jag misstänker dock att jag inte haft ägglossning förrän den här gången,

    för jag brukade känna av den innan jag började äta cerazette. Men först nu i augusti har jag känt något av den. Vi körde med ägglossningstest med för att se att den kom igång och det gjorde den ju .

    Var det mensen som kom igång för dig sen?

    Beklagar dödsfallet. 


  • Annastanna

    Ah, ok :) bra att veta!

    Vi åker till Sicilien om en månad, så det skulle ju vara typiskt om mensen kom då... Men det är inte så mycket man kan göra åt saken.. Det var fördelen med cerazette eftersom jag inte hade några blödningar alls.


    Elliema skrev 2014-09-20 08:09:18 följande:

    Det tog nästan en månad innan den kom igång på riktigt, så ganska snabbt ändå .

    Min första mens var dock inte riktigt som vanligt heller, och sen fick jag mens igen två veckor senare så det bråkade lite för mig i början.

    Håller tummarna för att det var mensen som hoppade igång! 


  • Annastanna

    Fick ju min första mens för två veckor sedan, så borde ha haft älmi veckan fast jag kände inte av den..

    Har varit lite annat som hänt i veckan så har tyvärr inte kunnat få till det så ofta som jag önskat... Men det kan ju gå ändå :)

Svar på tråden någon mer som slutat med cerazette och försöker bli gravid, följas åt?