• Krishna

    någon mer som slutat med cerazette och försöker bli gravid, följas åt?

    Hoppar in här jag med :)

    Slutade med cerazette i slutet av maj. Sist jag slutade med dom (ej pga barnförsök) så tog det 1 år innan jag fick mens så jag tänkte det värsta nu också men mensen kom efter nån vecka bara :) Vart något sånär regelbundet på en gång faktiskt. Men inget barn har bildats ännu. Är nu inne på fjärde försöket och har Äl nu på söndag-måndag. Så vi försöker för fulla muggar och hoppas att det tar sig :)

    Jag är 26 år och sambon 32år. Inga barn sedan tidigare.

  • Krishna
    Mandy1 skrev 2014-08-23 14:58:36 följande:

    Kul med fler i tråden Jag har haft en ordentlig attack av finnar men nu har det försvunnit. Fick gravidsymtom av att sluta med cerazetten och har aldrig haft då ont i brösten som innan mensen kom och det verkar vara vanligt med cerazette vad jag läst.
    Detta blir vårt andra försök (första riktiga efter att mensen hoppat igång) Borde ha ÄL runt måndag tisdag om mensen blir regelbunden.


    Då har vi äl ungefär samtidigt. Jag har sön-mån.
    Jag hoppas verkligen att det vill sig den här gången Glad
    Vad har ni för tips på att inte bli för stressade mellan försöken? Ibland tänker jag att jag vet att jag kommer bli gravid den här gången, så nu kan jag njuta av sexet på ett annat sätt. Ibland funkar det inte att tänka så heller...
    Kanske är det knäppt Tungan ute Men man blir ju besviken vare sig man tänker så eller inte...
  • Krishna
    Mandy1 skrev 2014-08-23 18:28:22 följande:

    Krishna: Vi är endast mitt i 2a försöket så har inte börjat stressa än riktigt men att planera in lite roligheter brukar alltid fungera för att fokusera på något annat Här blir det en weekend nästa helg och det passar utmärkt för mig en vecka innan BIM så man inte sitter hemma i soffan och letar graviditetssymptom


    Ja men det är ju toppen :D
  • Krishna

    Välkomna! Alltid kul när vi blir flera :)

    Hoppas nu att ni som har slutat med diverse piller får igång ganska så regelbunden menscykel!

  • Krishna
    stormviskaren skrev 2014-08-30 19:24:16 följande:

    är på dygn 7 utan piller idag, ingen mens i sikte men hade en så himla konstig känsla i tjejmagen igår och jätte ont i brösten. Men de sägs att det är vanligt nu när kroppen försöker ställa sig till rätta. Håller tummarna för er alla!


    Ja jag fick jätteont i brösten strax efter att jag slutade med pillren. Har aldrig upplevt det förut, kunde inte ens ligga och sova på mage :/ Men det går över :)
  • Krishna
    Elliema skrev 2014-08-30 19:50:16 följande:

    Så lurigt det här med att få knas på när äl är, speciellt när det är lite oregelbunden mens. Denna månaden kom den dock på samma tid som sista mensen. Fast å andra sidan hade jag mens två ggr juli månad :/ håller tummarna för att den blir regelbunden för oss alla ( eller åtminstone dyker upp) ;).

    Vi prövar med äl test nu bara för att se när den kan tänkas inträffa och så sett öka chansen :). Någon annan som provat/prövar äl test?


    Min cykel är på 22 dagar vilket gör att jag ibland får mens 2 ggr i månaden. Så det behöver inte betyda något knasigt. Ett tips är att skriva upp varje gång du får en blödning, hur många dagar den innehåller. De gånger du har fått mens kan du ju räkna dagarna emellan och räkna ut när din nästa mens är beräknad till. Det behöver ju inte stämma i början men det är en liten måttstock iaf :)

    Jag har testat älstickor vid två tillfällen. Ingen av gångerna visade det något som helst tecken. Jag har fått reda på att vissa (jag?) kan ha en snabb övergång och då räcker det inte att testa en gång om dagen utan 3-4 ggr. Nu är min mens ganska så regelbunden så jag har ett ganska så bra hum om när äl sker :)
  • Krishna
    ponduss skrev 2014-09-04 08:47:51 följande:

    Hej, jag tog mitt sista piller cerazette den 29 aug sen gifte jag mig den 30 aug och på bröllopsnatten blev det startskottet för att försöka få en liten bebis =)

    Jag är 23, fyller 24 nu i sep och min make är 25 och vi har inga barn sen tidigare.

    För drygt ett år sedan, våren 2013, så slutade jag med pillerna. Efter att ha knaprat dem i ca 3,5 år, och tanken var att vi skulle börja försöka. Men det slutade med att vi ville vänta ändå till efter bröllopet. Men jag höll upp med pillerna i ca 9 månader och hade regelbunden mens hela tiden och det tog väl 4 veckor tror jag innan jag fick min första mens efter stoppet. 

    Så nu körde vi igång direkt efter stoppet då min barnmorska sagt att det kan ta sig även innan första mensen också =)


    Grattis till giftermålet! :)

    Håller tummarna att det blir en bebis snart för er :)
  • Krishna
    Elliema skrev 2014-09-17 22:45:59 följande:

    Jag och sambon har plussat! I måndags :). Vi har inte fattat att det är sant än någon av oss ;). Första testet var så svagt men vi har tagit ett till som var tydligare :). Enl. Vad jag kan få fram så är jag i vecka 5 :).


    Stort Grattis!! :)

    Vad kul, förstår att det känns konstigt!!
  • Krishna
    stormviskaren skrev 2014-09-18 20:59:39 följande:

    jag är på dygn 26 utan piller. Ingen mens i sikte. Har JÄTTE ont i brösten, främst mitt högra. Jag har en konstig molande känsla från tjejmagen, haft några dagar. Jag är ständigt kissnödig och inbillar mig att jag är gravid men testet visade negativt imorse. Så det är väl bara att fortsätta att köra på. Eftersom att jag inte fått mens ännu har jag inte heller någon bim. 


    Kan tyvärr oxå vara kroppen som spökar efter pillerstoppet. Min kropp reagerade iaf så...

    Men det är alltid roligare att tänka att det kan vara nått :)
  • Krishna
    elmo93 skrev 2014-10-09 19:47:49 följande:

    Skulle egentligen ha mens idag (tror jag), men sedan igår förmiddag har jag haft som bruna flytningar med lite färskt blod (ursäkta detaljer). Trodde först det var mensen som kom men verkar inte så än... Det är ytterst lite och vissa ggr jag går på toa är det inget alls.. Googlade lite igår och det är tydligen ganska vanligt i tidig graviditet, men när jag gjorde test imorse så var det neg.. Någon som känner igen det? Får avvakta ett par dagar och se om mensen kommer, annars får jag göra ett test till :)


    Kroppen ska alltid hålla på och bråka och visa halvdana tecken. Jag hoppas för din skull att det är tidiga tecken på en graviditet :) Tycker att det borde ha kommit något mer nu om det är mens...
  • Krishna
    elmo93 skrev 2014-10-09 20:39:04 följande:

    Jaa eller hur!! Blir så trött! Jaa jag håller verkligen tummarna, hade blivit helt överlycklig! :) Jaa jag tycker också det, nu är det ju ändå snart 1 1/2 dygn.. Har även lite ont i nedre delen på magen och vad jag kommer ihåg brukade jag aldrig ha det när jag skulle ha mens :)


    Du får uppdatera om det händer något mer idag eller framöver :)
  • Krishna
    elmo93 skrev 2014-10-10 23:10:49 följande:
    Är fortfarande samma.. Imorse var det lite mer så tänkte att det kanske skulle "bryta ut", men sen avtog det igen.. Kroppen är allt ett himla mysterium :)
    Men oj vad konstigt att det inte har kommit igång. Har du testat något mera?
  • Krishna
    elmo93 skrev 2014-10-11 19:50:42 följande:
    Jaa superkonstigt!! Fortfarande samma.. Nej har slut på test, så tänkte ringa um på måndag och kolla där om det inte har hänt nåt :)
    Ja gör det. Du kan ju säkert få ta ett test där då annars :)
  • Krishna


    Fick jättestarkt (för att vara mig) på äl-stickorna :) Då jag aldrig tidigare fått utslag på alla 7 försök så är det jättekul!!

    Får köra idag, tors och fre tänkte jag :) Har några stickor kvar, ska fortsätta och se om de blir ännu starkare.
  • Krishna
    Mandy1 skrev 2014-10-29 22:02:37 följande:

    Åh spännande! Berätta hur det går Vet precis hur glad man blir av små tecken att kroppen hoppar igång


    Ja visst blir man :)

    Glömde ju testa imorse såklart...får göra det när jag kommer hem. Vi fick iaf till det igår.
Svar på tråden någon mer som slutat med cerazette och försöker bli gravid, följas åt?