Inlägg från: FrökenFredriksson |Visa alla inlägg
  • FrökenFredriksson

    Utredning Hösten 2014, följas åt?

    Hej jag är gärna med här!

    Jag ska på utredning nästa vecka. Vi har försökt sen juli förra året utan att det blivit något .. Jag är 22 han är 25.

    Vi är lite nervösa inför besöket, mest min sambo då han är övertygad om att det är han det är "fel" på. Hur som helst hoppas jag att det är ett lättfixat "fel" oavsett vem av oss det hänger på. :)

  • FrökenFredriksson

    Skönt att höra att det inte bara är min man som nojjar så! ;) haha vi har inte gjort något än tyvärr men jag är också förväntansfull och förvånansvärt positivt inställd! Det känns ju lite som man får nytt hopp igen faktiskt.

    Vi ska gå till fröja kliniken i Stenungsund och få prata med läkare där.

  • FrökenFredriksson

    Vi var som sagt på första mötet idag. Det gick jättebra! Läkarn undersökte äggledare, äggstockar, livmodertapp, livmoder och gjorde även vul på mig, och kände igenom pungen på sambon och allt var normalt :)

    Jag ska få lämna prover vid två tillfällen under nästa cykel, dem första blir antagligen under nästa vecka. Det beror på om mensen kommer som beräknat. Vi har även fått remisser till spolning och spermaprov :)

    Det är så skönt att vara igång!! :D

  • FrökenFredriksson
    Cina01 skrev 2014-08-19 18:57:08 följande:
    Oj, vi råkade nog skriva samtidigt. Därför jag undrade hur det hade gått för er i min förra kommentar :)

    Det verkar som att det går lika fort för er då, vilken tur!! Härligt att ha påbörjat allt nu :)
    Ja det är såå skönt! Sambon ska beställa tid för att lämna sperma så fort som möjligt! Och jag går och väntar på att mensen ska komma så jag kan lämna massa prover nu! Och konstigt nog så ser jag fram emot spolningen!? Haha :P
  • FrökenFredriksson
    Cina01 skrev 2014-08-26 11:45:33 följande:
    Då blir det spolning snart för dig också?

    Min sambo lämnade spermaprov igår, och vi fick svaren idag när jag gjorde spolningen. Sambons lycka är total, proverna såg mycket bra ut :) 
    Ja, och så gjorde jag spolningen. Det såg bra ut, en aningens lite trångt, men inte något som borde vara några problem. Så ni blir det till att försöka hemma någon månad till med pergotime, och om vi inte lyckas då så får vi ställa oss i kö för IVF-behandling.
    Ja spolningen blir i början på nästa vecka har ingen tid än men ska höra med dom imorgon :)
  • FrökenFredriksson

    För oss går det bra hittills. Jag var på spolning idag och det var inte alls så hemskt som jag trott!! :D det var bara en liten ynka känsla av mensvärk en kort stund, så ni som ska spolas behöver INTE vara oroliga!! :)

  • FrökenFredriksson
    Pusheen skrev 2014-09-01 23:26:39 följande:

    Vad skönt FrökenFredriksson att det inte var så farligt. Då antar jag att allt såg bra ut för din del? Jag är lite orolig för det ändå.. Har satt in kopparspiral en gång och det var det värsta jag har gjort. Ja ja.. Det ska säkert gå bra. Min klinik hade ingen tid för mig att göra spolingen denna månad tyvärr så jag måste vänta tills nästa. Hur segt är inte det då..

    Läst om en del som blivit gravida efter spolning, bara att försöka nu då FrökenFredriksson ;)


    Ja allt såg jättebra ut! :) så lättad!

    Ja det stämmer. Dom första 6 månaderna efter spolningen ökar chansen för graviditet så vi har fått "order" om att vara extra aktiva under den tiden :D jag hoppas! :)
  • FrökenFredriksson
    Kimsan82 skrev 2014-09-02 16:57:02 följande:

    Hej och välkomna alla nya!!

    Jag är SÅÅÅÅ LYCKLIG!! Vi ska få hjälp!! smile1.gif
    Har precis varit på Rmc tillsammans med sambon. Först fick vi gå var för sig och läkaren jag pratade med berättade att mina prover såg bra ut, sen gjorde hon ett vaginalt UL som också såg bra ut, hon kunde tom se att jag nydligen haft ägglossning..häftigt!!
    Även sambons tester såg bra ut..dom var många och "fina" sambon frågade ju klart om dom hade kavaj och slips Skrattande Nästan på sa hon då smile5.gif
    Eftersom har lite andra problem med "leverans " blev vi erbjudna make insemination smile1.gif
    Så frst fick vi springa över gatan till lab. och lämna prover för HIV/syfilis etc..görs tydligen på rutin. Nu ska jag vänta på att få komma på "äggledarkoll" för att kolla så där e fritt blåsCool för simmarna att ta sig in. sambon ska få lämna nytt sperma prov för centrifugering för att se så dom inte blir för "yra" för att kunna hitta rätt på egen hand som dom uttryckte det hehe

    Det var dock 2-3 månaders vänte tid för äggledarproverna så det är till att börja vänta igen. Men vi är på gång och jag kan inte sluta le smile1.gif

    Hoppas ni som väntar på läkartid snart får tid..

    FrökenFredriksson - Vad är nästa steg för er nu?
    Funderar på om dom kanske spolar samtidigt på min test, fick inte riktigt koll på vad dom ska göra hehe


    Jag ska lämna ett blodprov till nästa vecka. Sen tror ja att vi ska träffa läkarn igen och få svar på hur alla våra prov sett ut. Sedan får vi se. :)
  • FrökenFredriksson

    Tack så mycket! Nä är det bara mina blodprover vi inte har fått svar på men jag håller tummarna att dom också är som dom ska! Och hoppas att spolningen gjort susen och det är vår tur att få plus redan denna eller nästa månad! ;D

  • FrökenFredriksson

    Fick svar på blodproverna jag tog cd 3 och allt var normalt MEN TSH nivån behöver regleras lite då jag "önskar graviditet" så jag fick levaxin utskrivet och ska ta det i 4 veckor och sen ta om det provet igen. Hoppas att det bara var det som var felet och att det fixar sig snabbt! :)

  • FrökenFredriksson

    Hur går det för alla? :)

    Själv så händer inte så mycket just nu. Vi myste på i helgen under äl och jag äter min medicin för sköldkörteln. På fredag ska jag lämna blod prov igen.

  • FrökenFredriksson

    Igår tog jag prover för att kolla progesteron nivåerna och blod värdet. Blod värdet var bra och progesteron får jag svar på om en vecka. Sen blir det att ta nya prover för TSH i slutet av månaden, hoppas det höjts lagom mycket! :)

  • FrökenFredriksson
    Pusheen skrev 2014-09-13 19:37:00 följande:

    Skönt att det såg bra ut och så hoppas vi att resten av proverna också gör det! Jag har inte fått svar på några av mina tester.. Det är ju med blandade känslor man väntar.

    Känner mig ändå något mer avslappnad nu att man ska få hjälp så småningom.. :)


    Ja det är skönt och man kan slappna av lite mer. :) fast på samma gång "vill" man hitta något fel för att få veta varför det inte det inte fungerat innan :p men att det ska gå att lösa lätt och fort i så fall :p

    Hoppas dina tester kommer snart och ser bra ut :)
  • FrökenFredriksson
    fladdertanke skrev 2014-09-15 13:01:29 följande:

    Oj. Ser att många får vänta väldigt länge för en spolning av äggledare/livmoder, jag går hos en privat kk kopplad till landstinget då ingen annan gör utredning i vår hemkommun. Vi va på sista uppföljningssamtalet i torsdag och då belastade hon att jag skulle få göra en spolning innan ivf remissen skickas iväg, spolningen görs imorgon. Med det sagt, kolla om det finna andra som kan utföra spolning om det är långa väntetider hos er gyn.

    Jag är fruktansvärt nervös för spolningen, nu ska jag bara göra livmodern eftersom att det ändå kommer bli ivf för oss oavsett, men fy..


    Du behöver inte oroa dig för spolningen alls! Jag gjorde det för ett par veckor sen och det kändes bara som LÄTT mensvärk. Absolut så man kan stå ut! :) jag fick order om att ta 50 mg (tror jag det var) diklofenak en timme innan spolningen så livmodern slappnar av :)
  • FrökenFredriksson
    fladdertanke skrev 2014-09-16 12:47:17 följande:
    Med dina ord i huvudet gick jag dit och gjorde det. Kraftig mensvärk men inte mer, nu är remissen till ivf skickad.
    Vad var det som kändes som värst för dig? För mig var det när dom blåst upp ballongen som värken kom. Tog du något innan som jag skulle? :)

    Såg allt bra ut eller hitta dom någon blockering? Och skönt att få komma igång med ivf! :)
  • FrökenFredriksson

    JAG ÄR GRAVID!!! Jag kan inte fatta det! Jag är helt skakig och har gråtit till och från i 45 minuter! Nu hoppas jag bara att den lilla vill stanna där inne!!

    Spolning och levaxin gjorde susen i mitt fall. Jag hoppas det går bra för er andra och jag ska hålla mina tummar för er!!

Svar på tråden Utredning Hösten 2014, följas åt?