• Majamas

    Utredning Hösten 2014, följas åt?

    Hänger på här jag också. Vi har försökt i ca fyra år, slutade med P-piller för fem år sedan men omständigheter gjorde att det dröjde ett tag innan vi började försöka på riktigt. Vi väntar nu på att sambon ska få lämna spermaprov och när resultaten för det kommit ska vi ha vårt första möte med fertilitetsläkare.

  • Majamas
    Cina01 skrev 2014-08-18 18:02:49 följande:

    Välkomen Majamas!

    Idag påbörjade vi vår utredning, det känns superbra! En väldigt trevlig gynekolog som tog oss på allvar och kör med snabba ryck. Idag gjorde han en undersökning av både mig (äggstockar, livmoder) och min sambo (testiklar, sädesledare och prostata). 


    På fredag ska jag lämna blodprover.
    På måndag ska min sambo lämna spermaprov.
    På tisdag ska jag göra en spolning.
    Den 4:e september ska vi göra ett "efter-samlag-test".
    Och jag fick dessutom en kur pergotime utskrivet som jag ska börja med nästa vecka :)

    Nå håller vi alla tummar för att det går vägen nästa försök!


    Tack!

    Verkligen snabba ryck, låter jättebra! Skönt att få ett sånt första möte ????

    Fick hem instruktioner å burk för spermaprov idag och lite papper som ska fyllas i inför besök.
  • Majamas

    Vi har inte fått tid för ett första samtal än utan skulle få det när resultat från spermaprovet kommit. Tiden för spermaprov fick min sambo först 30e september men genom att ta det på annat sjukhus lyckades han få en tid 11e istället. Skönt att det gick att tidigarelägga. Så vi väntar på.

  • Majamas

    Ja det är säkert olika beroende på var man bor. Vi har varit beredda på att vänta men spermaprovet trodde vi att vi skulle få fort överstökat (hehe;). Lite tjatigt att det tar sån tid när man bara vill sätta igång å komma framåt.

  • Majamas

    Här går det segt framåt, sambon ska lämna spermaprov imorgon. Följer er andra med spänning.

    Jag jobbar som handläggare på myndighet.

  • Majamas

    Härligt att höra Jennie! Vi är nästan i fas med varandra. Sambon har lämnat spermaprov å nu har vi tid för möte med gynundersökning och provsvar 20e. Håller tummarna för er å att det går bra :)

  • Majamas

    Javisst Jennni :) Är också nervös för resultaten å sambon är riktigt nervös för resultat på spermaprovet. Känns ändå "bättre" att det är hos mig ev. fel ligger, som att det finns mer att göra åt det än spermierna.

    Skönt att det är dags för spolning för dig nu Pusheen.

  • Majamas

    Nu har vi varit på vårt första samtal. VUL gjordes på mig å Blodprover togs. Hon kom fram till att jag har Pcos och min sambos spermieprov va inte så bra vilket ger två dåliga kombos. Inte katastrofdåligt så det finns hopp iaf. Spermierna är för få och inte så snabba. Han ska nu få lämna ett nytt och beroende på vad det visar vet vi hur vi går vidare. Är det bättre blir det ägglossningsstimulerande och är det samma va hon inne på IVF direkt. Hon menade att det spelar ingen roll vad hon gör med mig å min oregelbundna mens om inte spermierna är ok. Mina äggreserver va dock bra vilket känns skönt.

    Känns skönt att ha besöket gjort å se ett steg framåt.

  • Majamas

    Tack Blåblomman!

    Ja, han fick remiss till spermaprov nån vecka efter att vi sökt hjälp eftersom det är väntetid på ca en månad för det här i vårt Landsting. På så sätt fanns resultaten vid mötet idag, vilket kändes bra. Det tog ju längre tid innan första besöket på så sätt dock...

    Håller tummarna för er imorgon!

  • Majamas
    Blåblomman skrev 2014-10-21 15:44:32 följande:

    Nu har vi varit på vårdat första besök. Jag fick göra VUL och läkaren såg två äggblåsor på 16mm och 24 mm. Den större av dem kunde ev vara en cysta, gränsen mellan äggblåsor och cysta gick vid 25mm tydligen. Så det ska kollas upp vid nästa besök då de även ska kolla hur många små blåsor jag har. Om jag förstod det rätt. Fick även lämna blodprov för TSH och AMH. Sambon ska få lämna spermaprov i nästa vecka. Jag ska tillbaka om 2 veckor och sen vid tredje besöket skulle de spola äggledarna. Känns skönt att vara igång! Däremot sa han att eftersom jag fick missfall i juli så räknar de att man måste ha försökt i 6 månader (pga vår ålder annars 12 mån) innan man kan få remiss till ivf. Men han skulle skiva att ma var i jun/juli (det skedde i början av juli) och hoppas att de skulle ha överseende med det och att det hunnit bli dec när utredningen är klar och vi eventuellt får ställa oss i kö) Att det tog oss 1 år att bli gravida innan ma tas tyvärr inte med i beräkningen...


    Skönt att ni också är igång! Låter ju jättebra att det går undan med utredningen och att nästa besök är snart. Förstår också att det måste kännas jättejobbigt att det är så styrt med tiden när ni ändå hade försökt ett år innan du blev gravid. Läkaren verkade ju dock vilja ställa upp å hjälpa till att skynda på så tummen upp för det.
  • Majamas
    Jennni skrev 2014-10-22 15:51:55 följande:

    Så nu är besöket gjort, vul & provsvar. Mina prover såg bra ut, bra äggreserv och livmoder, äggledare och äggblåsor såg bra ut på vul.

    Min sambo hade däremot lågt antal spermier, så han ska få göra ett nytt prov & se vad det visar... Vi har ju lyckats med en graviditet på egenhand en gång innan. Så självklart hoppas jag på det igen (har tvingat sambon att nu verkligen ta sina tillskott av zink, som förhoppningsvis ökar produktionen), men annars är det nog IVF som väntar.

    Det som stör mig är att jag inte kommer ihåg antalet, läkaren ringde till Karolinska imorse för att de inte fått provsvaret ännu, så vi väntar fortfarande på vår kopia i brevlådan. Jag blev jäkligt chockad, för jag var nog ganska inställd på att det var hos mig problemet låg...


    Tråkigt att höra om resultatet, men bra att ni är igång och att dina prover och VUL såg bra ut.

    Jag blev nog också väldigt förvånad över att höra om min sambos dåliga spermiekvalité när jag helt va inne på att det bara var problem hos mig och min Pcos. Nedslag, men på nåt vis har vi mer hopp nu när vi ser nästa steg.
  • Majamas
    Jennni skrev 2014-10-23 14:09:20 följande:
    Ja jag vet inte riktigt hur jag ska känna om jag ska vara ärlig, som jag sa tidigare i denna tråd, jag hade ju nästan viljat att problemet låg hos mig då det finns mer att göra åt det.

    Men samtidigt så med tanke på att allting såg bra ut hos mig så känns det ju mer "optimalt" för ev. ivf/insemination, det känns ju som att det finns bra förutsättningar för att det ska funka och förhoppningsvis att det ska gå snabbt.

    Känns verkligen som jag uttrycker mig jäkligt klumpigt, men vet inte riktigt hur jag ska formulera mig. Tankarna bara snurrar...
    Nää, jag förstår. Det är jättesvårt att få ner i skrift vad man tänker å jag tycker att jag också uttrycker mig fel emellanåt. Vill ju säga så mycket mer. Helheten av vad du menar tror jag når fram. :)
  • Majamas

    Jag är också less på att utredningen stannat av för oss. Sambon lämnade spermaprov i september och november med dåliga resultat och efter vårt första besök i oktober konstaterades Pcos och svag ägglossning.

    Min sambo har misstänkt pungbråck och remiss är skickad till urolog ang det. Han fick i oktober brev från urologen att han skulle få en kallelse inom 20 dagar, men den uteblev. Sambon har därefter haft kontakt med mottagningen för att höra vad som händer och skynda på, men får till svar att han står i kö. Idag har det gått tre månader från första besöket.

    Fertilitetsläkaren vill avvakta fortsättningen på utredning och behandling i väntan på urologen. Ifall de tar beslut om operation av bråck och spermierna blir fler och bättre efter det.

    Kram till er kämpar!

  • Majamas

    Började utredning i höstas och har varit tyst här inne länge nu för det är sååå segdraget. Eftersom sambons spermaprov inte var nå bra så har fokus legat på honom så länge, med diverse väntetider. Nu är det klart utan resultat...

    Idag ringde fertilitetsläkaren så vid nästa menscykel börjar jag med Pergotime för att se om det fungerar. Annars blir det IVF för oss. Äntligen händer nåt! Vi har varit så nedslagna ett tag nu, men äntligen lite hopp.

  • Majamas
    lynx vox skrev 2015-04-18 21:13:47 följande:
    Men är det inte lustigt att när mannens sperma inte är helt ok så ska DU stimulera ägglossningen???
    Jag har ju iofs Pcos, med mycket oregelbunden mens och uteblivna ägglossningar så för den delen kan det ju vara bra. Däremot sa läkaren när vi började med utredningen i oktober att om det inte blir bättre resultat på spermaprovet så spelar det ingen roll vad hon gör med mig och att IVF då skulle vara nästa steg.

    De vill väl testa innan vi får gå vidare. Lär ju ändå inte hinna IVF nu innan sommaren så det känns bra att prova någonting, även om jag är tveksam till resultatet.
  • Majamas

    Hur har det gått för oss alla här som började följas åt i höstas? Jag tar Pergotime just nu så hoppas på framgång efter en tung vinter. Kram till alla kämpar!

  • Majamas
    Blåblomman skrev 2015-05-21 21:14:50 följande:

    Här har vi genomgått vår första ivf behandling. Fick tillbaka ett embryo den 15 maj och har nu testdag om ca 2 veckor. Så får vi se hur det går.


    Spännande, hoppas!!! (y)
Svar på tråden Utredning Hösten 2014, följas åt?