• nikki06

    Utredning Hösten 2014, följas åt?

    Hej! Jag hoppar gärna in här, även om jag halkar efter lite. Vi har fått tid den 26e nov och då ska jag vi träffa läkare, undersökas och ta vissa prover. Men det känns som att det är annorlunda hos andra mottagningar där prover tas först om jag fattat det rätt? Hur har/ska ni göra hos era mottagningar

  • nikki06
    Blåblomman skrev 2014-10-14 12:24:36 följande:

    Vi kommer få göra 3-4 besök, första är båda med, sen ska jag dit själv 1-2 gånger och göra olika undersökningar och sen ska vi dit tillsammans igen för att prata om provresultaten och sen får vi se vad det blir efter det. Dit vi ska (privat men på uppdrag av landstinget) kan de erjuda en komplett utredning med ev kirurgisk åtgärd/annan behandling som IVF där de har samarbete med IVF-klinik.

    Vi fick en tid redan efter 6 veckor vilket kändes skönt. Får hoppas utredningen går relativt snabbt den med. Är ju 36 nu så känner att tiden börjar rinna iväg.


    Jaha men då låter det som liknande upplägg som oss. När börjar ni ?

    Vad skönt att det gick så snabbt att få tid, jag fick en tid med drygt 2 månaders väntetid men det är överkomligt det med :) När man hållt på i nästan 1,5 år kan man gott vänta några månader till.
  • nikki06
    Blåblomman skrev 2014-10-14 14:14:04 följande:
    Ja vi har också hållit på i 1,5 år. Blev ju gravid i maj men det slutade med missfall och kände inte för att vänta ett år till så då ringde jag. Vi börjar på tisdag den 21:a. Jag var inställd på att det skulle ta ännu längre. Men om det blir tal om IVF kommer det säkert vara lång väntetid. Så då känns det ännu viktigare att inte vänta.
    Nej visst är det så! Och sen tar ju säkert provsvaren lång tid om man inte hinner få de innan juletider, så det är skönt att komma igång och förhoppningsvis lämnat alla prover innan dess.
  • nikki06
    CherstinBovington skrev 2014-10-18 01:25:44 följande:

    var på början på vår utredning i torsdags. ul gjordes, och han såg att jag hade ännu en cysta, denna på 31mm. på höger äggstock, precis som förra ggn. (hade en i våras)



    han sa att jag hade en bra äggreserv, men att de mognade för tidigt. var då på dag 8 och de såg ut som att det skulle vara ägglossning typ då eller dagen efter. så han tyckte det var tidigt och ville kolla det mera. han funderade på att göra en spolning av äggledarna och sen det obligatoriska blodprovet som ska tas 2 ggr på mig under 2 olika ggr i cykeln. 

    har försökt i över ett år med min sambo, har ett missfall i bagaget för ett år sedan. har en dotter på 9 år från en tidigare relation.


    Va tråkigt med en ny cysta! Hade den med de för tidigt mognade äggen att göra? Men rätt skönt ändå att du får göra en spolning på en gång, hoppas det går framåt härifrån.
  • nikki06

    Hej! Nu var det ett tag sen jag skrev här för jag känner att jag är lite efter alla andra som är mitt uppe i sin utredning, men det måste vara jättespännande!

    Jag och min sambo kom hem från vårt första möte precis. Lämnade mitt första blodprov och ska lämna mitt andra på fredag, låg bra till i cykeln som tur är. På ultraljudet såg läkaren att jag hade PCO, så det va väl skönt att ha fastställt något redan men jag blir orolig såklart. Är rädd att jag ska ha kraftiga hormonrubbningar också, men då blir det väl antagligen pergo. Läkaren skulle försöka hitta en tid för spolning innan jul också, så det känns skönt!

    Hur som helst är jag så glad att vara igång! Hoppas allas andras utredning flyter på :)

  • nikki06

    Jag tror det verkar vara väldigt olika på olika mottagningar för vi gör helt tvärtom från er, vi träffade läkaren det första vi gjorde där man gick igenom sjukhistoria mm, han gjorde även en vul på mig och undersökte min sambo lite snabbt. Redan då såg läkaren att jag hade PCO så då la han upp utredningen efter det, berättade om pergo och bokade in spolning. Sen efter alla provsvaren har kommit och jag har gjort min spolning så ska vi ses igen, kommer bli efter jul dock. Men over all är jag väldigt nöjd med detta konceptet :)

  • nikki06

    Ja det känns ju konstigt faktiskt.. Att ni inte satt och pratade med en läkare när era provsvar kommit, skumt. Hoppas ni får träffa en läkare snart :)

  • nikki06

    Åh grattis! Jag sitter här och är nervös inför min spolning som jag ska göra nu om någon timme men detta hjälpte ;) lycka till nu!

  • nikki06

    När gjorde ni spolningen i er cykel? Jag gjorde på dag 8 och inget ägg syntes. Jag har PCO och har inte fått tillbaka mina blodprovsvar än så chansen finns att mina hormoner spökar och inte ger mig ägglossning. Eller kan det vara för tidigt för att ett ägg skulle mogna bara? Syntes ägg på er under samma tid i cykeln?

  • nikki06

    Oj va tidigt! Jag brukar få äl dag 16, 17, ibland senare. Får du alltid äl så tidigt då?

  • nikki06

    Jag har samma problem Decibel84, men egentligen ska det inte ta mycket längre tid för oss. Troligtvis är det kombination med andra faktorer dock :/

  • nikki06

    Nu är jag precis hemkommen från slutsamtalet! Jag känner igen mig i din historia Decibel84. Jag hade inte heller passage igenom ena äggledaren och jag hade äggblåsor, PCO, i äggstockarna. Men enligt läkaren ska inte det här ha så stor anledning till barnlöshet så länge hormonerna är normala och då litar jag på honom. Då mina hormoner och min sambos spermier var felfria så klassas vi som oförklarligt barnlösa. Därför får jag ingen pergobehandling eller dylikt, och eftersom jag är under 25 så får jag inte hjälp med ivf. Mitt uppgivenhet tröstades dock lite med att vi ska få hjälp med insemination med start i mars. Vi får försöka tre ggr för att se om det hjälper. Funkar inte det är det bara att vänta till jag har åldern inne, så jag håller tummarna!

  • nikki06

    Ja tydligen.. Men vi ska flytta till ett annat län senare i år och jag håller tummarna att de inte är lika hårda! Jaa precis! Insemination var mer, vad jag fattade av honom, ett utfyllnadshjälpmedel. De hjälpte i flera fall men långt ifrån alla. Förhoppningsvis så är det livmodersekretet som gör att spermierna blir trögflytande och då ska insemination hjälpa sa han. Men det är ju också hormonstyrt egentligen så det känns konstigt, men jag får inte ge upp hoppet!

    Det låter som mig då, men vad är det som gör att du har lite dålig ägglossning? Fick du inte pergo först då, om det nu kunde varit äl som spökade? Men skönt att få ivf ändå, hur gammal är du?

  • nikki06

    Jag får inte heller tag på pergo, så frustrerande! Skulle börjat med insemination snart men nu får jag vänta eftersom jag inte kan få tag på pergo grrr. Har precis haft min mens men förhoppningsvis ska det komma nästa vecka så jag kan ta det i mars, annars får man väl ringa läkaren och be om något annat förhoppningsvis. Självklart ska det va slut när vi väl ska börja ;)

Svar på tråden Utredning Hösten 2014, följas åt?