Inlägg från: Blåblomman |Visa alla inlägg
  • Blåblomman

    Utredning Hösten 2014, följas åt?

    Decibel84 skrev 2014-11-08 13:56:09 följande:

    Har snurrat ihop mig heeelt och trott att Sophia hemmet ligger nånannanstans:P

    Nån som vet om det går att ta sig till Sophia hemmet med BUSS från t centralen

    På hemsidan står det buss och tunnelbana, det står också buss östra station men jag fattar inte riktigt.

    Någon som jag förklara? ska på utredning på tisdag!


    Varifrån åker du? Har inte varit där själv men närmsta t-bane stationen heter Tekniska Högskolan (röd linje mot Mörby Centrum från Centralen) Går också att åka buss då heter stationen Östra Station (stort busstorg). Så många bussar stannar där. Kolla på SL hemsida och detas reseplanerare. Adressen till Sophiahemmet är Valhallavägen 91 Hus A. Lycka till!
  • Blåblomman

    Söker man hjälp som par och inte ensamstående tycker jag också det är rätt att båda får betala. Båda kan ju vara helt friska men ändå inte lyckas bli gravida. Påbörja högkostnadsskydd för båda så kommer ni förmodligen komma upp i den summan som krävs ganska så snart, så är det gratis sen för läkarbesök i ett år.

  • Blåblomman

    Nu har jag varit på mitt tredje besök. Läkaren ville kolla upp ev endometrios runt ägglossningen. Hon bekräftade att jag hade tecken på det vid ena äggstocken.

    Sen gjorde de även spolningen idag då jag har ägglossning först om ett par dygn och så slipper jag ett besök till i nästa cykel. Tyckte spolningen gick väldigt bra. Hann ju inte förbereda mig med smärtstillande men själva spolningen kändes ingenting. Det är först efteråt som det känns som lite lätt mensvärk. Nu är det avhållsamhet i ett dygn som gäller, sen sa hon att vi ska mysa i morgon och på lördag. Hon utryckte det som att morgondagen var mycket viktigare än slutsamtalet ???? så nu hoppas jag verkligen att detta funkar och att det tar sig. Annars har vi vårat slutsamtal 8 dec.

  • Blåblomman
    Emelie92 skrev 2014-11-13 19:15:41 följande:

    Spolningen för mig blev väldigt obehaglig för de krånglade och fick först inte upp dendär grejen i livmodern (svårt att förklara, kan ju inte sådant) men sedan gick det bra, hade och har lite som mensvärk och lite illamående. Fick antibiotika efteråt. Du behöver nog inte oroa dig, det går rätt fort också :)

    Jag fick också svaren på sambons spermaprov och mina blodprov och allt såg bra ut ???? så nu ska jag börja med pergotime i Januari ???? känns så himla bra! Äntligen hopp!!!


    Så annorlunda det är. Jag fick ingen antibiotika, däremot var det avhållsamhet i ett dygn som gällde.

    Vad skönt att allt såg bra ut ändå. Håller tummarna att spolningen och pergotime gör susen!
  • Blåblomman
    Decibel84 skrev 2014-11-13 20:11:16 följande:

    mensen kom FEM dagar för tidigt, har fan aldrig hänt:(

    men bokade tid för spolning idag!


    Vad trist :( Men skönt att komma igång och få en spolning. Hoppas det går bra!
  • Blåblomman
    Kimsan82 skrev 2014-11-14 18:21:08 följande:

    Jisses. .Idag var jag på UL och mätte äggblåsor. Hade en fin på 15 mm och slemhinnan var tjock så på söndag tar jag ägglossnings sprutan och på måndag är det dags för insemination. Kan knappt tro det att nästa vecka verkligen kan bli veckan då vi äntligen blir gravida

    Verkar vara väldigt olika rutiner kring spolningen/kontrast UL. Vi skulle inte ha oskyddad sex på hela den månaden.Jag fick och antibiotika att ta kvällen innan.

    kram och trevlig helg på er alla


    Å spännande! Håller alla tummar!!

    Ja det verkar vara stor skillnad beroende på klinik. Underligt tycker jag.
  • Blåblomman

    Jag spolades förra veckan. Tyckte det gick bra och tog inte alvedon innan eftersom det beslutades där och då för spolning. Fick lätt mensvärk ett par timmar efter men inget mer. Och ingen antibiotika heller. Har också regelbunden mens och troligtvis regelbunden ÄL så då behövs ju inte pergotime.

    Man spolas ju för att se om man har fri passage eller inte. Lycka till imorgon!!

  • Blåblomman
    Decibel84 skrev 2014-11-17 16:01:44 följande:

    vad ska dom göra härnäst i din utredning eller är "du klar"?


    Nu har vi bara vårat sista samtal kvar , 8 december. Då får vi väl veta hur vi ska gå vidare. Om det ska tas nya prover, hormonbehandling eller insemination eller ställas i ivf-kö.
  • Blåblomman
    Decibel84 skrev 2014-11-20 20:15:18 följande:

    men..vaddå ägg? min sa inte något om några ägg? spolar man inte bort ägg? eller alltså ahhhh blir förvirrad!


    Det är därför man gör spolningen innan ägglossningen för gör man det efter när ägget släppt riskerar man att spola bort det.
Svar på tråden Utredning Hösten 2014, följas åt?