• Blåblomman

    Utredning Hösten 2014, följas åt?

    Hoppar in här. Jag och min sambo har försökt i 18 månader nu. Blev gravid i maj efter 1 års försök men det slutade tyvärr i ma i v10. Har nu fått tid för utredning om 2 veckor för jag vill kolla om något är fel som vi behöver hjälp med. Är dock glad över vetskapen på att jag kan bli gravid men att det tar sån tid, tar nästan knäcken på en. Speciellt när nära och kära runt omkring en får barn på barn och man får frågan pga vår ålder.. Vi är 36 & 38.

  • Blåblomman

    Vi börjar den 21 oktober men jag känner mig inte så nervös utan är mer glad över att få allt kollat. Men det kan nog komma att ändras, speciellt när man ska dit och diskutera provsvaren. Önskar jag hade frågat om hjälp tidigare men har hel tiden fått som svar att man ska vänta ett år..

  • Blåblomman

    Vi kommer få göra 3-4 besök, första är båda med, sen ska jag dit själv 1-2 gånger och göra olika undersökningar och sen ska vi dit tillsammans igen för att prata om provresultaten och sen får vi se vad det blir efter det. Dit vi ska (privat men på uppdrag av landstinget) kan de erjuda en komplett utredning med ev kirurgisk åtgärd/annan behandling som IVF där de har samarbete med IVF-klinik.

    Vi fick en tid redan efter 6 veckor vilket kändes skönt. Får hoppas utredningen går relativt snabbt den med. Är ju 36 nu så känner att tiden börjar rinna iväg.

  • Blåblomman
    nikki06 skrev 2014-10-14 13:19:22 följande:

    Jaha men då låter det som liknande upplägg som oss. När börjar ni ?

    Vad skönt att det gick så snabbt att få tid, jag fick en tid med drygt 2 månaders väntetid men det är överkomligt det med :) När man hållt på i nästan 1,5 år kan man gott vänta några månader till.


    Ja vi har också hållit på i 1,5 år. Blev ju gravid i maj men det slutade med missfall och kände inte för att vänta ett år till så då ringde jag. Vi börjar på tisdag den 21:a. Jag var inställd på att det skulle ta ännu längre. Men om det blir tal om IVF kommer det säkert vara lång väntetid. Så då känns det ännu viktigare att inte vänta.
  • Blåblomman
    nikki06 skrev 2014-10-14 14:38:12 följande:

    Nej visst är det så! Och sen tar ju säkert provsvaren lång tid om man inte hinner få de innan juletider, så det är skönt att komma igång och förhoppningsvis lämnat alla prover innan dess.


    Ja det tar nog längre tid än vad man tror. Under tiden är det bara att fortsätta som vanligt. Men skönt att få igång processen känner jag.
  • Blåblomman
    Majamas skrev 2014-10-20 19:01:06 följande:

    Nu har vi varit på vårt första samtal. VUL gjordes på mig å Blodprover togs. Hon kom fram till att jag har Pcos och min sambos spermieprov va inte så bra vilket ger två dåliga kombos. Inte katastrofdåligt så det finns hopp iaf. Spermierna är för få och inte så snabba. Han ska nu få lämna ett nytt och beroende på vad det visar vet vi hur vi går vidare. Är det bättre blir det ägglossningsstimulerande och är det samma va hon inne på IVF direkt. Hon menade att det spelar ingen roll vad hon gör med mig å min oregelbundna mens om inte spermierna är ok. Mina äggreserver va dock bra vilket känns skönt.

    Känns skönt att ha besöket gjort å se ett steg framåt.


    Ja måste kännas skönt att ha fått igång allt och det lät ju positivt. Skönt att få en sorts plan också. Håller tummarna för er!

    Vi ska iväg imorgon på vårt första besök. Börjar bli lite nervös för vad de ska säga. Fick din sambo lämna prov innan besöket? Här kommer han få en remiss så det dröjer nog ett par veckor innan vi får det resultatet.
  • Blåblomman
    Majamas skrev 2014-10-20 23:34:48 följande:

    Tack Blåblomman!

    Ja, han fick remiss till spermaprov nån vecka efter att vi sökt hjälp eftersom det är väntetid på ca en månad för det här i vårt Landsting. På så sätt fanns resultaten vid mötet idag, vilket kändes bra. Det tog ju längre tid innan första besöket på så sätt dock...

    Håller tummarna för er imorgon!


    Men det låter ju mycket smartare, att ta tester innan så de vet redan vid första mötet hur det är med kvaliteten på spermierna. Så kan man redan då veta hur man ska gå vidare. Spar ju en massa tid. Men jag hoppas det inte är lila lång väntetid här.

    Återkommer senare idag efter vårt besök.
  • Blåblomman

    Nu har vi varit på vårdat första besök. Jag fick göra VUL och läkaren såg två äggblåsor på 16mm och 24 mm. Den större av dem kunde ev vara en cysta, gränsen mellan äggblåsor och cysta gick vid 25mm tydligen. Så det ska kollas upp vid nästa besök då de även ska kolla hur många små blåsor jag har. Om jag förstod det rätt. Fick även lämna blodprov för TSH och AMH. Sambon ska få lämna spermaprov i nästa vecka. Jag ska tillbaka om 2 veckor och sen vid tredje besöket skulle de spola äggledarna. Känns skönt att vara igång! Däremot sa han att eftersom jag fick missfall i juli så räknar de att man måste ha försökt i 6 månader (pga vår ålder annars 12 mån) innan man kan få remiss till ivf. Men han skulle skiva att ma var i jun/juli (det skedde i början av juli) och hoppas att de skulle ha överseende med det och att det hunnit bli dec när utredningen är klar och vi eventuellt får ställa oss i kö) Att det tog oss 1 år att bli gravida innan ma tas tyvärr inte med i beräkningen...

  • Blåblomman
    Pusheen skrev 2014-10-21 00:02:49 följande:

    Nu har jag spolat min äggledare och fy fan vad ont det gjorde! Aj aj, men nu är det gjort! Allt såg bra ut som tur är. Sambons tester såg också bra ut. Hon tyckte det såg ut som att jag ägglossar dåligt så jag fick en tid nu på fredag då jag ska få pergotime utskrivet. Bara att vänta och hoppas på att det kan hjälpa oss.


    Aj aj, det verkar som jag också ska få spola. Ser inte fram emot det men vad gör man inte
  • Blåblomman
    Så vit skrev 2014-10-25 11:24:44 följande:

    Hej! Nu har vi varit hos läkaren och han sa att eftersom vi inte har barn skulle vi kunna få det genom landstinget, men att det inte går innan man har bott ihop i 2 år. Så vi struntar i det för tillfället och gör behandlingen privat, och skulle det vara så att det inte tar sig så har vi inte "ödslat" tid på att bara vänta på att uppfylla kriterierna från landstinget.

    Vi fick iaf starta vår behandling direkt, så vid nästa mens börjar jag med sprutorna! Om ca 1-2 veckor! :)


    Spännande! Och skönt att vara igång. Lycka till!!
Svar på tråden Utredning Hösten 2014, följas åt?