Inlägg från: SupersurasunkSara |Visa alla inlägg
  • SupersurasunkSara

    Hjälp!! Ex kommer på besök!!!

    BioBonus skrev 2014-08-15 14:23:32 följande:

    Men det är väl ganska självklart att barnen vill visa upp sina rum. Och att mamman vill se hur de bor.
    Stäng dörrarna till alla rum du inte tycker hon har tillträde till (vi stängde till övriga familjemedlemmars sovrum), sätt på dig stora leendet och välkomna henne hem till DIG!
    Jag var inte bekväm med att ha mamman hemma hos mig heller, men hon har varit här en gång, och det var viktigt för min bonusdotter att få visa sitt rum, sina husdjur, sin lekplats etc. Sätt dig över dina egna känslor och bar le ;)


    Kan inte annat än att hålla med här. Visa ER lyckliga familj istället, välkomna henne oavsett vad du känner så går det nog bra ska du se
  • SupersurasunkSara
    Anonym (Träff vem är DU) skrev 2014-08-15 19:17:15 följande:
    Missade att svara på din sista fråga, nej de behöver absolut inte dela ansvaret för barnen fullt ut, men de måste vara involverade då de behöver omvårdnad och annat runtomkring som sker med skola, vänner, hobbys, aktiviteter, det dagliga runtomkring, ja i mångt och mycket. Man kan inte ha en sambo som bara sitter och tittar på tv när man har två mindre barn.
    Jodå, det går alldeles utmärkt att inte ta något som helst ansvar för sin partners barn. Klarar denne inte av att ta hand om barnen själv menar du? Att lämna, hämta osv?
    Jag förstår hur du tänker, jag vill själv inte leva så, jag tar det ansvar jag vill, men huvudansvaret är makens.
    Inte heller skulle det falla mig in i att tvätta våra kläder men inte makens barns osv.
    Men om min man krävde att jag tog del i omvårdnaden som jag inte hade lust att ta så skulle jag undra om han var kapabel till att ha umgänge med sitt barn.
  • SupersurasunkSara
    Anonym (Träff vem är DU) skrev 2014-08-15 19:35:54 följande:
    Jag förstår, det där är svårt. Det har mitt ex också påpekat för mig och sagt att det till en början inte är så självklart med rutiner och annat som måste synkroniseras. men jag vet att sambon har det mesta rörande barnen, men då de är små så vet jag att den nya sambon också involveras. Jag som lever ensam har aldrig behövt ställas inför detta så jag kan inte svara dig, det kanske beror mycket på hur den nya sambon är som person? ja jag vill inte ha in en ny man just av sådana anledningar. Jag har mina rutiner och vill inte ändra på något och blanda in någon yttre som kanske inte ens kommer tycka om mina barn, det är en rädsla kanske lättare när barnen är större och mer självgående? Svårt det där då det beror från person till person.
    Mycket mycket svårt ja. Svårare för män upplever jag det som då många män gärna lägger över ansvaret på kvinnorna vare sig de vill eller inte.
    Män har sällan samma krav på sig. Din sambo verkar ju dock ta fullt ansvar för sina barn vilket borgar för ett bra samboskap med någon.

    Jag hade gärna haft makens barn på heltid, men nu är det inte så och jag är morgonpigg så då skulle det kännas löjligt att säga till hans son att han får gå och väcka pappa om han vill komma upp.

    Däremot så har jag lyxen att slippa gå upp om jag någon morgon vill sova
    Samma sak om vi hade haft varannan v, min man börjar tidigt, så då lämpar det sig bättre att jag lämnar på dagis istället för att min man skulle tvingas försöka byta jobb eller försöka börja senare (han jobbar delvis på byggen = ingen kan börja innan han kommer) men jag MÅSTE ju inte ta det ansvaret då det inte är mitt barn.

  • SupersurasunkSara
    Anonym (Träff vem är DU) skrev 2014-08-15 19:49:32 följande:
    Ja, jag kan tänka mig att det inte är lätt att ta in någon ny i en familj. Men ni verkar ha fått ett fint flyt med rutiner, och du verkar vara en fin sambo som hjälper till med barnen så att pappan kan arbeta, det är lite det jag menar. Jag förstår också att du inte måste, utan du vill! Super bra för barnen att ha fina förebilder och för hela familjebilden att hjälpas åt och ta hand om varandra! Mitt ex sambo är också lite som du, hon vill hjälpa till i den mån nu hon gör det. Jag vet att hon lämnar barnen varje fredag eftersom hon är ledig fredagar, medan mitt ex tar de andra dagarna barnen är där, så nog måste man få in rutiner på frivillig basis!
    Min man hade inställningen att han rättar sig efter våra rutiner då jag har barn på heltid.
    Med hans son så ändrar vi lite rutiner som att vi äter lagad lunch på helgen. Vanligen så gör mina något själva då de är tonåringar Men när hans son är här så lagas det till alla eftersom han behöver äta mer 'ordnat'.

    Så länge allt sker på frivillig basis så blir det för det mesta bra. Det är när tvånget kommer in som det blir strul  och i ditt första inlägg lät det som att du var en rabiat mamma som krävde att ditt ex sambos rättar in sig i ledet Även om det förmodligen inte var så du menade förstår jag nu. 
Svar på tråden Hjälp!! Ex kommer på besök!!!