• isabellab

    Hur allvarligt? Utomkved

    Usch lider med dig! Hade utomkveds för några år sedan.

    Det kan antingen lösa upp sig själv naturligt, man kan få cellgifter som tar bort det eller så behöver man avlägsna det med kirurgi.

    Det du ska vara uppmärksam på är blödningen nu och om du får ont. Till mig sa de att vara vaksam mot smärtor under under skuldran då man kan få det vid inre blödningar. Min äggledare gick sönder och jag tyckte den största smärtan satt i underlivet.

    Jag hoppas att det löser sig själv för dig och att det inte blir dramatiskt. Men var som sagt uppmärksam på hur du mår, både smärta och allmäntillstånd.

  • isabellab

    Jag märkte inte när den sprack, bara att värken blev mer och mer intensiv under ett dygn. Tillslut låg jag och skakade bara (inte av smärta utan kroppen reagerade så).

    Jag tycker du ska ringa och höra med dem igen, att du har så pass ont och blöder så borde de hålla koll på dig kan jag tycka. Det KAN gå väldigt fort vid utomkvedshavandeskap och då kan det bli riktigt allvarligt för dig.

  • isabellab

    Ja ring på en gång! Lova!


    MinMan skrev 2014-08-20 14:50:54 följande:

    Åh fy!

    Smärtan blev värre för en timme sedan hela buken speciellt höger sida och genom hela ryggen.

    Ligger nu på golvet, kanske dags att ringa.

    Tack,


  • isabellab

    Hur går det för dig?

  • isabellab

    Åh vad skönt ändå att du är på plats och att de har koll på dig nu.
    Hoppas att allt löser sig på bästa sätt!!

  • isabellab

    Var uppmärksam bara. Jag gick med det i ett par veckor och flera läkare kollade på två olika sjukhus och de sa att det var ett vanligt missfall, kollade med ultraljud och tog hcg varannan till var tredje dag.

    Men plötligt så sa det pang ändå. Vill verkligen inte skrämmas men OM det inte löser sig av sig höll så kan det bli väldigt allvarligt, väldigt snabbt.

    Var rädda om er!

    (Också gravid nu igen efter fyra år :) )

Svar på tråden Hur allvarligt? Utomkved