Inlägg från: Anonym (Fläder) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fläder)

    Ännu en SD-tråd. Typ.

    Inte direkt lätt att säga till någon hur den ska rösta. Dock så känner jag att SD inte är ett möjligt val för mig även om vi skulle behöva minska invandringen. Dom kommer inskränka kvinnors rättigheter och verka för att kvinnor och män får olika rättigheter igen. Jag kommer rösta vänster för mig själv och för att jag tror att Sverige behöver det. Och när det kommer till förstatligande av skolan tex så är väl SD också för det? Dom är också för tex uppförandebetyg i skolan vilket bara är en av många konstiga konservativa idéer. Jag tänker rösta vänster för att jag vill att Sverige ska utvecklas framåt.

  • Anonym (Fläder)
    mr me skrev 2014-08-21 13:57:12 följande:

    Ursäkta, men vad grundar du det påståendet på? Mycket kan man med olika fog beskylla SD för, men när har de ens antytt att de tänkt "verka för att kvinnor och män får olika rättigheter"?


    Är väl inte direkt något som står i deras partiprogram och jag menar inte heller att dom ska ändra lagar i den riktningen. Men mycket i samhället handlar om attityder och många utav deras representanter uttalar sig på sätt som lyfter fram en attityd som nedvärderar kvinnor. "Kåta unga kvinnor ska sluta äta p-piller och gifta sig och skaffa barn istället". Dom vill inskränka aborträtten, en del har även uttalat tankar om att svenska kvinnor inte ska göra abort utan föda och adoptera bort barnen för att vi behöver fler "etniska svenskar". Så mitt ordval kanske var fel: "verka för attityder som kommer nedvärdera kvinnors rättigheter" kanske hade varit mer passande.
  • Anonym (Fläder)
    mr me skrev 2014-08-21 14:22:20 följande:

    Menar du på fullaste allvar att SD skulle vara värre i den bemärkelsen än andra partier? Vänstern är bättre på att tysta ned övergrepp, det kan jag hålla med om, den här bloggen kunde vara bra läsning för dig:

    machovanstern.se/

    Sedan har vi ju Markus Allard:

    www.friatider.se/v-politiker-nathatar-kand-bloggerska

    För att inte tala om Marcus Arnesson, Sveriges genom tiderna värste näthatare (han som ville lemlästa och döda kvinnor, samt steka deras bröst i smör):

    www.friatider.se/svts-uppdrag-granskning-ljog-for-tittarna-nathataren-ar-fd-m-politiker

    Abdirizak Waberi känner du nog redan till, den m-märkta riksdagsledamoten som satt i SVT och sa att män har rätt att ta sig flera fruar och att slå dem om han vill.

    Men du menade allvar med ditt inlägg? Eller var du ironisk? Jag vill verkligen inte tro att det finns så naiva och oinsatta människor som du, men du var seriös? Eller?


    Skulle nog inte kalla mig oinsatt. Jag har läst inlägg av dig tidigare och vet att vi har helt olika infallsvinklar och ofta är det ju då så att man tar till sig olika information. Sen är det inte heller någon tävling om vilket parti som har mest idiotiska anhängare, att vänstern har en idiotisk anhängare gör inte SD:värderingar bättre. Sen argumenterade jag inte för att man skulle rösta varken på vänsterpartiet eller moderaterna.
  • Anonym (Fläder)
    mr me skrev 2014-08-21 21:35:43 följande:

    Jag har inte sagt eller ens antytt att det är någon "tävling", det har däremot du gjort.

    Du skrev att SD kommer att:Och då undrar jag, fortfarande, vad du har för grund för ett sådant påstående? För som det är just nu, om man ska vara krass, så är det väl alla andra partier än just SD som ser till att kvinnors rättigheter beskärs och kringskärs i Sverige. Det är allt fler platser och tidpunkter på dygnet där och då det är otryggt för kvinnor att vistas ensamma ute, bara som exempel.

    Dessutom har med den "fria sexualiteten" och den socialliberala synen på brott och straff våldet och övergreppen mot kvinnor i "nära relationer" ökat ganska markant.

    Hedersvåld är också någonting nytt som även svenska kvinnor och tjejer fått bekanta sig med på senare tid. Det är dussintals svenska tjejer som hedersmördats av sina invandrade pojkvänner eller fd pojkvänner de senaste åren.

    Men det är som att vissa perspektiv rinner av människor som du. Jag känner igen beteendet från frikyrkliga sekter. Man är så inne i sin tro och sin religiösa frälsning att man tappat det logiska fotfästet i tillvaron.

    Och nu verkar det som att hela mitt inlägg är ett SD 2014-inlägg, men så är det alltså inte. Jag ifrågasätter endast de påståenden du gör och påpekar att de är grundlösa.


    Menar du att det är alla riksdagspartiers fel förutom SD:s att kvinnor känner sig osäkra när de går ute på kvällen?

    Kvinnors möjlighet till den fria sexualiteten har knappast gjort att sexuella övergrepp har ökat, sexuell frihet handlar om att kvinnor ska kunna ha sex utan att skuldbeläggas, inte att man har rätt att ha sex med vem man vill utan deras medgivande. Vad det gäller hårdare straff som SD är för så finns det ingen forskning som säger att det leder till färre brott.

    Sexuella brott handlar som jag sa innan om att förändra attityder. Män måste lära sig att ta ett nej och kvinnor måste lära sig att det är okej att säga nej.
  • Anonym (Fläder)
    mr me skrev 2014-08-22 00:16:25 följande:

    Utvecklingen har gått åt andra hållet, det är det som är själva poängen. Det är det som den "fria sexualiteten", bland annat, fört med sig. Kryddad med lite mångkultur så har övergrepp av alla möjliga slag exploderat i samhället. Man kan ha väldigt goda intentioner med sina feministiska och "antirasistiska" strävanden, men om effekterna av det man gör blir motsatsen så kan det vara bra att vara lyhörd för det.

    Nu handlade det ju inte om det, utan om vad du hade för grund för dina påståenden. Men du hade alltså ingen?

    Då var det mao som jag befarade, att du är naiv och oinsatt. Jag trodde väl inte riktigt att du var allvarlig där ett tag, men det var du tydligen. Det är väl tankeväckande på sitt sätt. Skrämmande naturligtvis, men ja. Så är det...


    Jag lägger helst inte ner tid till att diskutera med människor som använder sig av härskartekniker men om vi ändå ska prata om en faktiskt grund för påståenden. Visa mig en enda artikel som visar att det finns ett samband mellan att kvinnor nu har rätt att uttrycka sin sexualitet och att det begås fler sexuella övergrepp i nära relationer. Eller är det tyvärr så att du bara är naiv och oinsatt som jag befarade.
  • Anonym (Fläder)
    mr me skrev 2014-08-22 11:46:52 följande:

    Jag har ingen artikel att hänvisa till, det är mitt eget konstaterande. Det är en samlad bedömning utifrån hur verkligheten ser ut och alla de rapporter som finns på området.

    Det är sedan tidigare väl känt att väldigt många övergrepp sker i krogmiljöer och i samband med uteliv, ofta med alkohol inblandat. Sådana studier finns det väldigt gott om, bland annat från Brå. Och det är inte så konstigt att kvinnor utsätts för sexuella övergrepp om man blandar halvnakna unga män och kvinnor, av olika etnicitet och från olika kulturer, på ett dansgolv och sedan tillför alkohol. Vår biologi är nämligen ungefär densamma som den var för 10'000 år sedan och vår sexualdrift delar vi med andra primater och däggdjur.

    Nu har jag argumenterat väldigt väl för min ståndpunkt, något du inte lyckats med fröken Anonym.

    Vad är det för "härskartekniker" jag använder mig av för övrigt? Du gjorde ett ganska spektakulärt uttalande och då är det väl rimligt att man frågar sig vad du har för grund för det?

    Användandet av det där "härskarteknik" är ju ganska bekvämt för feminister som inte vet vad de talar om. Ett sätt att kunna få komma undan med att inte riktigt veta vad det är man talar om. Alla som kritiserar dig använder sig av "härkartekniker". Att vara påläst, bildad och intelligent är en "härskarteknik". I synnerhet om det är en sådan där hemsk vit man som är det...


    Inga belägg alltså? Det var det jag trodde, då får vi bara enas om att vara oense.
  • Anonym (Fläder)
    mr me skrev 2014-08-22 13:08:36 följande:

    Det var ju precis det jag hade, men du bemödade dig inte ens om att läsa dem, eller?


    Läste alltihop, det var inte belägg, det var ditt perspektiv på en viss fråga.
Svar på tråden Ännu en SD-tråd. Typ.