Inlägg från: Knäcken |Visa alla inlägg
  • Knäcken

    För mycket fostervatten, polyhydramnios. SÅ OROLIG!

    Jag hade precis samma!! Mitt första tips. SLUTA googla. Det gör dig bara mer orolig till ingen nytta. På de koller jag gjorde extra såg de inget konstigt och ut kom en perfekt liten pojke.

    Den läkaren som upptäckte att jag hade för mycket vatten skickade mig vidare till en specialist väl där en vecka senare så va mängden normal igen. Läkaren som gjorde koll två, sa att mätningarna inte är 100 procent pålitliga och att alla mäter lite olika. Så man ska inte bry sig så mycket om dem, även om de självklart måste kolla upp det.

    Har du gjort kub å allt såg bra ut, så behöver du än mindre va orolig. Jag hade inte gjort det, och det oroade mig allra mest!

    Det här med kromosomförändringar läste jag med en hel del om. Men det sa läkarna aldrig nåt om när jag frågade. Den enda "risken" de menade va att det kunde va krångel med magsäck eller strupen som gjorde att bebisen inte kunde svälla vatten. Det hade lösts med operation i så fall å sen hade allt varit bra. Men nu ser ju allt bra ut för dig med det. Så andas ut och försök njuta de sista veckorna. De lår både du och bebis så mycket bättre av!!

    Ett ytterst rörigt inlägg, jag vet!!

    Kram

  • Knäcken
    helena29 skrev 2014-08-22 08:59:26 följande:

    Tack snälla Knäcken!
    Vilken vecka var du i när de upptäckte för mycket vatten och hur mycket var det? Jag hade som sagt 300 ml i vecka 32+4.
    Så mängden kan alltså bli "normal" igen?
    Vad kollar läkarna efter?
    Så vid förlossningen var vattenmängden normal?


    Jag va också runt vecka 31-32 nånstans. Hade precis över gränsen, 260 tror jag det va, veckan efter va det 220. Så ja, det kan bli normalt igen. Andra läkaren sa även att första kan ha mätt fel. Sen sa hon att även om de har mått för vad som är normalt å inte, så ska man inte gå för mycket på de måtten, för i de allra flesta graviditeterna görs bara ett ul runt v 18-20. Vilket gör att de egentligen inte har 100 procentig koll hur mycket man har alla de andra veckorna. Hon menade att det kan gå upp och ner. Även efter förlossningen pratade jag med en annan läkare som sa samma. Jag hade ganska mycket vatten även vid förlossningen, men om det va över normalt eller inte vet jag ej.

    Det de kollade efter under mina extra ul, va att bebisen svalde och kissade. Så att det inte va stopp nånstans på vägen och att det va anledningen till mycket vatten. Allt sånt såg bra ut!
  • Knäcken
    helena29 skrev 2014-08-25 13:59:33 följande:

    Är det någon som fått träffa ultraljudsläkare pga. för mycket fostervatten?
    Jag fick ju komma på TUL och mäta fostervatten. Urinblåsa, magsäck och njure såg bra ut. Ändå ska jag komma och träffa en utraljudsläkare. Varför?
    Vad kan den läkaren se som bm inte kan? Eftersom vad de kunde se så var allt bra??
    Hur har det varit för er andra?


    Kan det inte va så enkelt att läkaren har en högre utbildning och alltid är den som kollar om det är lite "special".

    Jag fick komma till en specialistläkare för mitt TUL, fast de kallade det nog specialistUL. dundrade aldrig varför utan va mest glad att få allt utrett

    Såg allt bra ut nu så behöver du nog inte oroa dig, de får bara inte släppa "fallet" förrän de gjort allt enligt pappren.

    Vilket landsting är det?
  • Knäcken

    Då kan tilläggas att vår pojke va normalstor när TUL gjordes.

    När han väl föddes, 13 dagar över tiden så vägde han 3830 så va väl ganska normalt det med...

  • Knäcken
    helena29 skrev 2014-09-04 18:59:44 följande:
    Ska på läkar- UL imorgon fm. Nervös och orolig. Men har ändå en känsla av att det borde gå bra! Eftersom det såg bra ur när bm kollade.
    Klart det kommer gå bra! Håller tummarna för dig. Vet själv hur dåligt jag mådde innan det där ULet dock å hur gråtfärdig jag va när vi gick dit. Å hur lycklig jag va när vi lämnade! Du kommer med all säkerhet känna samma!!

    Kram
Svar på tråden För mycket fostervatten, polyhydramnios. SÅ OROLIG!