• Emja

    För mycket fostervatten, polyhydramnios. SÅ OROLIG!

    Jag tror du kan va lugn! Jag hade för mycket forstervatten vid min förra graviditet och mitt barn föddes helt friskt. Jag vet inte hur mycket vatten men jag vet att det var "väldigt mycket". Jag fick gå på några extra ultraljud för att dom ville se att bebisen växte som den skulle. Normalt håller dom ju koll på det genom SF-måttet men eftersom SF-måttet var så stort ville dom kolla extra med UL. 
    Jag fick ont i revbenen pga att magen blev så stor och tryckte uppåt och då sa dom att om det blev väldigt jobbigt, typ att jag inte kunde andas, kan dom "tappa ut" fostervatten men man vill undvika det så långt det går eftersom det finns en liten risk att det startat en förlossning. 

    Jag har efteråt hört andra som också haft mycket fostervatten och deras barn har också fötts friska och normala

  • Emja
    helena29 skrev 2014-08-22 14:27:55 följande:

    Emja; tack! Skönt!
    Hade du för mycket vatten hela tiden eller minskade det?
    Hade du gjort KUB?
    Kunde de se på UL att bebisen svalde osv?
    Vad sa läkarna att de kunde bero på?


    Jag hade mycket fostervatten hela tiden (iaf i andra halvan av graviditeten. minns inte riktigt när det upptäcktes). Förlossningen började sen med att vattnet gick, det kom mycket vatten då.. :) 
    Nej jag hade inte gjort KUB. Ja på UL såg allt bra ut. Har för mig att dom kollade extra på att barnet svalde och kissade och så länge allt såg bra ut förutom mängden vatten verkade det inte va något att undersöka vidare.
    Jag tror inte dom sa så mycket om vad det kunde bero på. Det verkar kunna bli så ibland. Jag är gravid nu igen och då har jag normal mängd vatten. 
  • Emja
    helena29 skrev 2014-08-22 14:47:49 följande:

    Emja; tack för ditt svar.
    Födde du för tidigt? Sägs ju att det kan vara risk för det.
    Blev du sjukskriven? Får man fråga vilket landsting?
    Var det läkare som gjorde de ytterligare UL? Vad kollade de särskilt på?
    Förlåt alla frågor...


    Nej jag födde 10 dagar efter BF. 

    Nej jag blev inte sjukskriven. Det var i Stockholm. 
    Minns inte om det va läkare eller inte som gjorde UL men jag anledningen verkade mest vara för att hålla koll på att bebisen växte som den skulle, dvs att den inte blev jättestor som man kunde tro med tanke på mitt SF-mått och att den inte heller stannade i växt och att SF-måttet ökade endast av att vattenmängden ökade.
    Dock ska man inte lita för mycket på den vikt som dom säger när man gör UL sent för min son vägde 500 g mindre än vad som uppskattades på sista UL:  
  • Emja
    helena29 skrev 2014-08-22 19:39:55 följande:

    Är det ingen som fick göra glukosbelastning pga fostervattenmängden??


    Jo jag fick göra det. Resultatet var bra. 
Svar på tråden För mycket fostervatten, polyhydramnios. SÅ OROLIG!