Inlägg från: UmmAli |Visa alla inlägg
  • UmmAli

    Aisha var inte 6-9 år när profeten mohammed (SAW) gifte dig med henne.

    JazakAllah kheiran!

  • UmmAli
    osse skrev 2014-08-22 10:56:54 följande:

    Aischa var 6 år vid giftermålet med muhammed och 9 år vid äktenskapets fullbordande. Källa wikipedia som citerar islams heliga skrift. Muhammed var alltså en pedofil.


    wiki är ingen pålitlig källa och islams heliga skrift är Koranen, var i Koranen finner du ditt påstående?
  • UmmAli
    osse skrev 2014-08-22 11:11:34 följande:

    Ursäkta ska vara haditherna. Inte koranen.


    Så du gillar att sprida lögner?

    Hadither är inte någon helig skrift vet du?  Dessutom så borde du läsa ts text både en eller två gånger så kanske det klarnar för dig. 
  • UmmAli
    Rikard skrev 2014-08-23 11:00:24 följande:
    Skillnaden på barnvåldtäkter i länder där det är förbjudet och de muslimska länder där det är lagligt är stor.

    I grunden finns i båda fallen ett övergrepp mot ett barn, som är lika allvarligt oavsett om det är lagligt eller olagligt. Gärningen är i båda fallen vidrig och lidandet för offret stort.

    Men i de länder där barnvåldtäkt är olagligt försöker samhället hitta förrövaren, denna straffas (eller tvångsvårdas), handlingen fördöms av samhället och barnet får hjälp. (Sedan kan man diskutera hur väl detta fungerar men detta är västs inställning till övergrepp mot barn.)

    I de muslimska länder, som tillåter våldtäkt på barn med hänvisning till Muhammeds pedofili (vilket dessa länder de facto gör oavsett om Muhammed verkligen gifte sig med ett barn eller inte), godkänner samhället det pedofila förhållandet och gör det lagligt genom barnäktenskap. Gärningsmannen som begår övergreppen mot barnet riskerar inget, utan hans våldtäkt betraktas som en laglig handling och som stöd för detta hänvisas till profetens liv.

    De muslimska samhällena, som tillämpar barnäktenskap, godkänner våldtäkterna och gärningsmannen skyddas av lagen.
    Om man inte ser skillnaden i detta är det verkligen illa ställt med förståndet.
    Den sexuella åldersgränsen för flickor är 13 i Japan, visste du det? Ecuador 14.
    Spanien 13.

    I länder som Indien och Honduras är barnäktenskap vanligt. 

    Ge oss källa på att barnäktenskap är tillåtet med hänvisning till Profeten ! 
    Om man ser till Koranen så står det angående äktenskapet att det ska vara frivilligt, att tvång är alltså förbjudet. Vidare står det att äktenskapet ska vara byggt på kärlek, ömsesidighet och förståelse.  Vidare så ska det ske mellan personer som nått puberteten. 
    Ser man på historien så var giftasåldern i Europa vid samma ålder. Tom var det vanligt med äktenskap innan pubertala åldern. 
  • UmmAli
    Rikard skrev 2014-08-23 15:11:41 följande:
    Japp, jag kan nämna några länder där man tillåter barnäktenskap med hänvisning till Muhammeds äktenskapen med Aisha

    1) I Jemen var barnäktenskap tillåtet utan någon nedre åldersgräns, med hänvisning till Muhammeds pedofili, men när en åttaåring dog (2013) efter att hennes fyrtioårige make våldtagit henne höjdes röster för att höja äktenskapsålder. Många demonstrerade dock eftersom de ansåg att en miniålder för äktenskap stred mot islam. Det exakta läget idag känner jag inte till, men övergrepp mot barn var alltså lagligt så sent som 2013.

    2) Iran tillåter barnäktenskap med nioåriga flickor om föräldrarna ger tillstånd till övergreppet, men hänvisning till Muhammeds illdåd mot Aisha. Iran tillåter även män att gifta sig med sina adopterade döttrar när dessa fyllt 13.

    3) Saudi-Arabien har ingen åldersgräns. Muslimska auktoriteter har rättfärdigat övergrepp mot nioåringar, med hänvisning till Muhammed.

    4) I Irak förslog ministerrådet i februari 2014 en lag som skulle göra det lagligt för män att gifta sig med nioåriga flickor, med hänvisning till Muhammeds övergrepp mot Aisha.

    Myndighetsåldern känner jag inte till, men jag kan inte se hur myndighetsåldern kan påverka det faktum att vissa muslimska länder har legaliserat våldtäkt på barn, med hänvisning till Muhammed och Aisha. I många muslimska länder betraktas kvinnor för övrigt inte som personer med bestämmanderätt över sig själva över huvud taget. Med hänvisning till islam!
    Iran som är shiamuslimskt tror inte på haditherna angående Aichas ålder.   Om jag inte missminner mig är giftasåldern i Iran 13.   
    Kan däremot säga med säkerhet att det är väldigt ovanligt med så tidiga giftemål där.  
    Iraks lagförslag skulle endast gälla shiamuslimerna där, och de som Iran tror heller inte på dessa hadither så du gör fel i dina påståenden. 

    Muslimska kvinnor har lika mycket bestämmanderätt över sitt äktenskap som vilken annan person som helst med hänvisning till Koranen,  vad som sedan följs är en annan sak. 
  • UmmAli
    Rikard skrev 2014-08-23 23:00:11 följande:

    UmmAli, som så många andra religiösa börjar du dra till med lögner och bortförklaringar när någon påpekar grymheterna i era religioner, istället för att erkänna att dessa trosföreställningar som skapades av människor i en helt annan tid innehåller en hel del osmakligheter som inte passar i ett modernt mänskligt samhälle.

    Att muslimska kvinnor skulle ha samma bestämmanderätt är rent nonsens och det vet du. Här på Familjeliv har muslimer upprepade gånger försvarat den muslimske mannens rätt att slå sin hustru om hon inte lyder. Man behöver alltså inte gå till de muslimska talibanerna som förbjöd kvinnor att arbeta eller det muslimska Saudi-Arabien som förbjuder kvinnor att köra bil eller någon av de muslimska länder där kvinnor måste gömma sig bakom tyg, för att se att muslimska kvinnor inte har samma rättigheter. Man behöver inte ens citera den groteska sura i Koranen som gör jämför kvinnan med en åker som mannen går på när och hur han vill. Islam visar sitt fula ansikte även här på Familjeliv.

    Samma rätt? Pyttsan!


    Tänker inte försvara påståenden du har om din snedvridna bild av islam, gör det i andra trådar och vill du starta en sådan tråd om just äktenskapet så varsågod. 
    Men däremot, om du läst mitt inlägg så var det angående äktenskapet och  rättigheterna kvinnan har i valet av partner i islam och i Koranen.  Att hon har rätt att neka ,precis som mannen ifall hon inte vill gifta sig , tvångäktenskap är förbjudna.  Kvinnan får frågan tre gånger innan hon gifter sig, gissar att du inte visste det heller.
  • UmmAli
    Rikard skrev 2014-08-23 23:03:26 följande:

    Barnäktenskap är lika förfärligt var det än förekommer. Men att barnäktenskap finns på andra ställen är väl för i helvete ingen ursäkt för de barnäktenskap som rättfärdigas med islam. Är ni helt sjuka i huvudet?!!


    Så nu förekommer det inte endast bland muslimer, bra att du erkänner det då.

    Jag bad om källan för ditt påstående att shiamuslimer godkänner äktenskap från 13 årsålder i Iran med hänvisning till äktenskapet mellan Aicha och Profeten.  Gissar att du inte har det.
     Så du sprider alltså lögner , erkänn det istället!
  • UmmAli
    Rikard skrev 2014-08-23 17:35:37 följande:
    Det är alltid ett problem när ett barn våldtas. Det är INGEN som har sagt något annat. Men det är OCKSÅ ett problem att det är lagligt att våldta barn i vissa länder och att dessa våldtäkter görs "lagliga" med hjälp av Muhammeds övergrepp på Aisha.
    Rikard skrev 2014-08-23 23:42:51 följande:

    Jag blir så in i helvete förbannade på er muslimer som insinuerar er genom trådarna för att slippa ta itu med avigsidorna av er religion. Kan du UmmAli peka på ett enda uttalande i någon enda tråd där jag har påstått att barnäktenskap endast förekommer i muslimska samhällen?
    Om du inte kan det, tycker jag att du ska be om ursäkt för ditt oförskämt insinuanta inlägg!!


    Här är väl ett exempel.  

    Nu, var är källan för dina påståenden ,eller erkänner du att du är en lögnare?!

  • UmmAli
    Rikard skrev 2014-08-23 23:42:51 följande:

    Jag blir så in i helvete förbannade på er muslimer som insinuerar er genom trådarna för att slippa ta itu med avigsidorna av er religion. Kan du UmmAli peka på ett enda uttalande i någon enda tråd där jag har påstått att barnäktenskap endast förekommer i muslimska samhällen?
    Om du inte kan det, tycker jag att du ska be om ursäkt för ditt oförskämt insinuanta inlägg!!


    En fråga bara, med din snedvridna värlsbild är jag nyfiken. Är det muslimers fel att det förekommer barnäktenskap i Indien och stora delar av sydamerika?
  • UmmAli
    Rikard skrev 2014-08-24 00:10:27 följande:

    Det är islams fel när äktenskap i muslimska länder ursäktas med islam och Muhammeds övergrepp på Aisha.

    Du kan väl för i helvete inte anklaga mig för att ha påstått att barnäktenskap i icke muslimska samhällen kan skyllas på islam.

    Du är oförskämd och ohederlig i din argumentation.

    Länkarna till mina källor har jag lämnat i ett tidigare inlägg. De hänvisar till DN, Sveriges Radio, Föreningen för ett fritt Iran (eller något ditåt), Unicef, FN, The Guardian. Jag orkar inte upprepa dem. Och jag orkar inte flera gånger bemöta dina lögner om att jag inte givit källor. Jag skulle även kunna hänvisa till flera böcker; Hatar gud kvinnor? Böcker av Ayaan Hirsi Ali, Åsne Seijerstad mfl


    Jag anklagade dig inte, det var en nyfiken frågeställning jag hade, då du skrev att barnäktenskap endast finns i muslimska länder och att de hänvisas till Profetens äktenskap med Aicha. Märk väl frågetecknet i texten.

    Källan jag bad om var angående ditt påstående till Irans godkännande till barnäktenskap med hänvisning till Aichas ålder vid giftermålet med Profet Muhammad(fvmh).

    Har ännu inte fått någon sådan.
Svar på tråden Aisha var inte 6-9 år när profeten mohammed (SAW) gifte dig med henne.