• Anonym

    2-åring som inte pratar?

    Låter som min son. Han har en konstaterad talförening och har gått hos logoped sen han var 20 månader. Vi skrev egenremiss. 

  • Anonym
    Anonym (mamman02) skrev 2014-08-23 16:29:51 följande:

    Whitetrash86: Ja min son kastar också bara iväg böckerna och tycker inte alls det är nåt spännande att lyssna på
    Men din son som är 2,5 nu, hur mycket pratar han/säger ord om dagen ungefär? Kommer det fler och fler ord, och som han verkar förstå innebörden av?
    Min son kan upprepa ordet klocka (han säger det inte på eget initiativ) men han vet ju inte vad det är för nåt. Ibland kan det gå en dag utan att han har sagt nåt annat ord än "titta"..


    Han har alltid förstått det vi har sagt till honom, han har bara inte haft intresset för att säga något själv. Utan visat med kroppen vad han vill.. gått och pekat osv

    Nu är han som en svamp, så gott som alla ord upprepar han.
    Han pratar rätt så bra, när han vill något så gör han sig förstådd med vissa ord. Titta, kom, dricka, vila, upp, ner, in och ut osv osv
    Det är fortfarande mycket enstaka ord, men ändå många 2 ords meningar. Det har börjat komma lite längre meningar nu när han är tillbaka på dagis.

    Om det är så att han förstår allt och kan ge ifrån sig ljud, så tycker jag inte att du behöver oroa dig än på ett bra tag. Det finns bara ingen mening med att göra sig förstådd med ord än och så enkelt är det. 
    När han kommer till den punkten när han märker att han måste göra sig förstådd med ord så kommer det komma fort. Glad
  • Anonym
    Anonym (Skojja?) skrev 2014-08-25 19:54:58 följande:

    Haha elakt, min son kan inte prata alls, är 2,5år men mina andra barn som är både äldre och yngre kan prata, menar du att min son inte skulle få en glass för han inte kan säga det? Hoppas du skojja!


    Nej jag menar allvar, men jag tycker att gälf, bhulp el.dyl. kan tolkas som "glass".
Svar på tråden 2-åring som inte pratar?