Inlägg från: Anonym (kicka) |Visa alla inlägg
  • Anonym (kicka)

    Min mans familj är anti-amning

    Ingen i min familj har ammat mer än några veckor (för att ingen av oss kunnat), och jag sa från början att jag inte kommer försöka mer än när bebisen kommit ut. Alla stöttade mig och peppade mig med liknande saker. Men när jag sedan bestämde mig för att försöka ändå så var alla lika stöttande. "Bara för att det inte gått de andra gångerna behöver det inte vara så nu" och "man kan ju inte mer än försöka" blev det istället.

    Vet dom om att du vill amma? Det kanske inte är menat som du tolkar det utan mer för att peppa dig att inte få dåligt samvete om det inte fungerar.

  • Anonym (kicka)
    Anonym (vill välja själv) skrev 2014-08-25 08:11:29 följande:

    Ja de vet de frågade om det rätt tidigt. Hans mamma sa nåt vagt om att ja egentligen är det ju bra att amma men... Tyvärr så verkar det ju som att de tycker att man ska offra amningen för att kunna "gå ut" mer. Alltså lite av det här har ju färgat av sig på pappan nu så han tycker typ synd om mig som inte kommer kunna göra så mkt?? Herregud det handlar ju om några månader i vårt barns liv liksom.. Känner på mig att det kommer komma såna här kommentarer från familjen om att "ska ni inte göra si och så man behööööver ju inte amma" varannan dag. 


    Jag kan faktiskt inte se vad man inte skulle kunna göra om man ammar. Mer än supa dvs, men det klarar man sig gott och väl utan :) de veckorna jag kunnat amma mina pojkar har jag levt som vanligt nästan. Förklara för pappan vad de positiva sakerna med amning är, han kanske bara hört om det "negativa" (sätter det inom situationstecken eftersom allt blir vad man gör det till).
Svar på tråden Min mans familj är anti-amning