Inlägg från: Rataxes |Visa alla inlägg
  • Rataxes

    Låt somalier arbeta som läkare, även om de saknar läkarexamen - bra eller dåligt förslag?

    Miljöpartist. Varför blir jag inte förvånad...


    Om du tar dig dina mörkblå glasögon, så ser världen klarare / tydligt budskap från miljöpartist...
  • Rataxes
    Notetur Nomen skrev 2014-08-30 15:54:07 följande:
    Ja, det är ju lite ot som sagt. Men jag ville mer visa på att Miljöpartiets sympatisörer låg i toppen. Jag är trött på att höra att MP är miljömuppar och obildat, obegåvat skräp när så uppenbarligen inte är fallet. 
    Och av samma anledninng som SDs gamla väljarbas drar ner snittet, drar antagligen MPs unga väljare ner sitt snitt. Många som röstar på dem har inte hunnit avsluta en universitetsutbildning ännu,
    Det skulle vara intressant att få reda på vilka utbildningar de "högutbildade" MP-sympatisörerna har, min gissning är att de är kraftigt överrepresenterade i utbildningar i anusvetenskap och liknande trams som av någon outgrundlig anledning ger akademisk status.
    Om du tar dig dina mörkblå glasögon, så ser världen klarare / tydligt budskap från miljöpartist...
  • Rataxes
    FDFMGA skrev 2014-08-31 09:22:55 följande:
    Jag har liksom erfarenhet från bägge sidor och min uppfattning är att det förakt somliga inom naturvetenskapliga utbildningar uttryckte mot samhällsvetenskapliga eller humanistiska sådana var rätt enkelriktat. 

    I och för sig kanske en ren tillfällighet och dessutom är det ett tag sen jag pluggade nu - men det kan ju vara på det viset att visa naturvetere/tekniker drabbas av något slags tunnelseende där allt utanför det egna området blir ointressant och det som inte är naturvetenskap eller teknik föraktfullt avfärdas med epitet som danskurser med mera.

    Ta den här tråden som exempel. I och för sig kanske det inte ens är grundskolenivå på alla medlemmar av SD-klanen som här närmast började vagga av hänförelse över Miljöpartiets idiotiska förslag utan tillstymmelse till vilja eller förmåga att bedöma sanningshalten i frågeställningen som SvP-aren formulerade i ts.

    Jag menar att det kan vara så att samhällsvetare generellt kanske har lättare att skilja mellan information och desinformation än naturvetare/tekniker och att samhällsvetare också kan ha lättare att förstå att även det som inte intresserar dem kan vara viktigt och nödvändigt än vad vissa naturvetare och kanske framförallt vissa tekniker har.
    Det finns givetvis viktiga utbildningar inom humaniora och samhällsvetenskap. Jag är dock av den bestämda uppfattningen att Sverige har samma behov av att utbildningar i genusvetenskap som Kungliga Musikhögskolans behov av att anordna utbildningar i luftgitarr. 
    Om du tar dig dina mörkblå glasögon, så ser världen klarare / tydligt budskap från miljöpartist...
Svar på tråden Låt somalier arbeta som läkare, även om de saknar läkarexamen - bra eller dåligt förslag?