Inlägg från: tobbe01 |Visa alla inlägg
  • tobbe01

    Låt somalier arbeta som läkare, även om de saknar läkarexamen - bra eller dåligt förslag?

    modsey skrev 2014-08-28 08:49:28 följande:
    jag har inte sett det inlägget men är ganska säker på att jag kommer behålla min åsikt att Sverige behöver titta på frågan av flera skäl, brist på vårdpersonal är naturligtvis det tyngsta.
    Om du inte sett inlägget så kan jag tipsa om att det står här ovanför, inlägg 186!!! Jag kopierade mig själv.
  • tobbe01
    FDFMGA skrev 2014-08-28 09:50:45 följande:
    Är det inte bättre att du länkar till program du lyssnat till. Din förmåga att göra en korrekt beskrivning av ett programinslag är inte validerad

    För övrigt är det så typiskt att propagandamakaren från Svenskarnas Parti riktar in sig på just somalier i ts - om det mot förmodan skulle finnas ett färdigt förslag på hur utländska läkarutbildningar ska kunna valideras från MP så är detta inte utformat för somalier specifikt.

    Min uppfattning är att allt som gäller Somalia och somalier får tvillingklanerna inom SvP och SD att fullständigt gå i spinn.

    Har precis läst en tråd där en av SD-klanens flitigaste debattörer tror att "infödingarna" är osårbara medan "vita" kan skadas av terrordåd eller striderna i Somalia. "Det gäller för vita, inte infödingar" som  klanmedlemmen skriver.

    www.familjeliv.se/forum/thread/73840482-i-somalia-ar-det-fred-varfor-kommer-det-somalier

    Ja, herregud. Ja våra SD- och SvP-klaner måste ju vara minst lika vidskepliga och okunniga som någonsin al-shabaab
    Suck!!! SvP känner jag knappt till men har förstått att de är extrema och det gillar jag inte. SD däremot är ett etablerat parti och kommer efter valet i höst att bli rejält mycket större....like it or not. Denna tråd handlar om huruvida det är rätt att somaliska individer ska kunna praktisera som läkare trots avsaknad av läkarexamen. Det är frågan! Jag gillar inte riktigt den idén men det betyder inte att jag är rasist!!! eller? Vad gäller validering av läkare etc så antar jag att det finns info om det på AMS hemsida?
  • tobbe01
    FDFMGA skrev 2014-08-28 10:13:56 följande:
    Några smärre synpunkter.

    AMS som du nu flera gånger refererat till avskaffades för sisådär sju år sen. Det var därför jag använde begreppet validera - jag menar att man alltid måste gå till källan när man diskuterar med en sverigedemokrat för att vara säker på att hen gjort en någotsånär rimlig tolkning. Du hänvisade till ett radioprogram där en representant för AMS enligt dig hade uttalat sig - och jag frågade efter en länk av ovan nämnda valideringsskäl.

    Jag tycker annars att det inte finns någon egentlig anledning att enbart diskutera trådstarten från anhängaren till SvP som specifikt pekar ut somalier.

    Det är väl rimligare att diskutera vad MP verkligen tycker. Det enda jag hittat är riksdagsmotionen från förra året där partiet anser att man bör utreda om det är möjligt att skapa effektivare metoder för validering av utländska vårdutbildningar.

    Har du hittat något annat?
    Ja men skriv det till TS!!! Läs rubriken och svarsalternativen! Är det inte precis just den frågeställningen vi ska reagera på och inte fransa ut och börja diskutera Svp och SD? eller tänker du att om man inte gillar idén med läkare utan examen så är man endera SvP:are eller SD:are? Alla andra tycker det är en toppenidé? Hahahahahahahaha fråga mamma och mormor vad dom tycker.
  • tobbe01
    FDFMGA skrev 2014-08-28 10:43:45 följande:
    Tja, SvP-aren som startade tråden vill ju ha en diskussion av förslaget. Då är det väl rimligt att veta hur förslaget ser ut, kan man som vän av ordning och reda vilja vetaSkrattande

    Min gissning är att det inte finns något färdigt förslag - och i den mån det existerar så omfattar det alla personer med utländska läkarutbildningar som måste valideras mot den svenska motsvarigheten - inte bara somalier.

    Jämför gärna det här retoriska greppet. Svensk psykiatrisk vård av sverigedemokrater måste skyndsamt tillföras såväl ökade resurser som bättre kompetens, i nuläget riskerar många av sverigedemokraterna att bokstavligt talat försvinna in i dimman för alltid.

    Det är ett mycket vinklat påstående där man pekar på en enskild grupp som ingår i helhet som omfattas av påståendet, d v s psykvården behöver säkert förbättras, men knappast enkom för sverigedemokrater.

    Jag kan alltså tänka mig att MP anser att valideringen av utländska läkarutbildningar behöver effektiviseras - men knappast enkom för somaliska läkare.
    Ja återigen så är det väl något du får diskutera med TS? Är hen SvP:are så ska väl inte jag stå till svars för det? Det är ju valfritt att svara i en sådan här tråd och man ska ju hålla sig till ämnet? eller är det nya regler på FL?
  • tobbe01
    StackarsMia skrev 2014-08-28 15:31:19 följande:
    Det finns absolut inget att tolka i artikeln förutom att just somalier ska ha en gräddfil och fler särrättigheter. Det spelar ingen roll vad ni kontrar med för floskler, dumheter eller rena lögner. Fattar man inte den korta artikeln, så bör man fan själv gå på SFI.
  • tobbe01
    StackarsMia skrev 2014-08-28 15:31:19 följande:
    Det finns absolut inget att tolka i artikeln förutom att just somalier ska ha en gräddfil och fler särrättigheter. Det spelar ingen roll vad ni kontrar med för floskler, dumheter eller rena lögner. Fattar man inte den korta artikeln, så bör man fan själv gå på SFI.
    Ja men somalier är det ju synd om för de är ju så svarta..................hur kul är det?
  • tobbe01
    FDFMGA skrev 2014-08-28 16:08:23 följande:
    Självklart finns det inget förslag om att just somalier ska ha en gräddfil och fler särrättigheter.

    Det är ju bara så att just somalier brukar få det lilla vett som finns bland SD- och SvP-klanerna att försvinna.

    Jag törs slå vad om vad som helst att ingen klanmedlen kommer att kunna ta fram en länk till eller en print av ett sådant MP-förslag.

    Tur att inte sverigedemokrati eller SvP-nazism är smittsamt - annars skulle den mentala natten redan vara här för gott.

    Såvida inte någon utländsk läkare hade ett botemedel mot sjukanSkrattande
    Ja då är TS ute och cyklar. Men det händer ju då och då här på FL!
    Todilooo
  • tobbe01
    StackarsMia skrev 2014-08-28 16:30:19 följande:
    Där kom den. Häxdoktorer behövs alltå? Dags att ta in 200 000 nya somalier då.Gråter
    De kommer så var lugn. Snart på en vårdcentral nära dig mohahahahahah
  • tobbe01

    Medias makt är enorm. Skulle någon sagt för........ja tre år sedan att somalier skulle få provjobba som läkare för att sedan utvärderas efter ett år så skulle folk skrattat läppen av sig men nu har vi lärt oss via medias hjärntvätt att man inte får ifrågasätta ngt som har med invandrare att göra och DEFINITIVT inte vad "svarta" gör (ja det finns väl inte "svarta" precis utan folk som är lite mörka i huden kanske.....ev typ) Svart låter så brutalt...............

  • tobbe01
    Klotjohan skrev 2014-08-28 17:44:19 följande:

    Herre gud vilket liv det blir så fort somalier nämns i en diskussion. Så, SvP:are och SD-are hur tänker ni motverka läkarbristen på våra vårdcentraler då??? På min VC finns inga fasta läkare i år för de tycker inte att det finns tillräckligt med karriärmöjligheter och de flesta AT-läkare flyttar när de gått färdigt sin period på vårdcentralen.  


    Snälla "klotjohan" denna tråd råkar handla om just somalier som någon tydligen tycker ska få arbeta som läkare utan legitimation. Jag gillar inte den idén för det känns lite....märkligt och lite otryggt! Min subjektiva känsla och den står jag för och om jag är folkpartist eller KD:are har ingen betydelse. Jag skulle inte heller vilja att polacker, araber, judar, kineser, jämtlänningar, kirunabor eller min granne skulle kunna ta jobb som läkare på min lokala vårdcentral UTAN examen. Is that clear now?
  • tobbe01

    Alla som ska arbeta som läkare i Sverige ska ha en godkänd läkarutbildning och självklart kunna svenska på en sådan nivå att det går problemfritt att tala med patient och inga missförstånd sker pga språkförbistring. Diskussioner kring det är ju bara löjligt. 

  • tobbe01
    Notetur Nomen skrev 2014-08-28 18:17:24 följande:
    Är du så jävla trög och har så dålig läsförståelse att du inte fattar att ingen ska få arbeta som läkare utan läkarexamen är det ju bara att beklaga. 
    Var hittar du den infon i denna tråd? I bifogad länk? Knappast. Där står det väl i princip att om en myndighet ska kontakta en somalier så gäller det att komma personligen och inte skicka brev för de kastas?  Man ska väl hålla sig till ämnet på FL och denna tråds rubrik är tydlig och likaså svarsalternativen. Jag har vid flera tillfällen fått inlägg raderade för att jag avvikit från ämnet i tråden men du kanske har dispens?
  • tobbe01
    FDFMGA skrev 2014-08-28 18:29:01 följande:
    Jag anser att det i allra högsta grad är relevant att klassa SD som en sekt. SvP har jag mindre kunskap om, så det är väl lite mer tveksamt.

    Men sett till hur sekt definieras i t ex Nationalencyklopedin så är det inte alls fel att kalla SD och svP sekter.

    Möjligen att man kan diskutera parentesinfon där det står mindre - men i och med att SD ser det som att de står emot samtliga andra partier som klumpas ihop till "Sjuklövern" och detta även av sektledaren, Åkesson - så får ju även mindre en tydlig relevans.

    I förhållande till övriga partier är SD ett mycket liten sekt.

    Dessutom. Enbart den här tråden visar ju med all önskvärd tydlighet hur långt bort från verkligheten sekterna är.

    För om du tänker efter riktigt, riktigt ordentligt. Tror du verkligen innerst inne att det finns ett förslag från MP om att specifikt somalier ska erbjudas en färd på räkmacka in i läkaryrket?

    Det är ju så befängt att enbart en toksekt kan tro att det skulle vara sant. Det kan möjligen finnas ett förslag om att utländska läkare ska få lättare att validera sin kompetens relativt svenska krav - men jag hittar inte ens något sådant när jag googlar. Tja, en riksdagsmotion från förra året i och för sig - den har jag redan länkat till här i tråden och jag kan inte se att det finns något i den som ens anknyter till tokerierna i den här tråden.

    Men visa mig ett förslag från MP, så ska jag krypa till korset resten av min tid på FL.
    Men är det verkligen JAG som ska ta fram "bevis" för att tråden vi just nu skriver i är trovärdig? TS nämner inte ett ord om SD eller något annat parti utan det förutsätts av vissa tydligen per automatik att om man inte gillar invandrare till 100% så är man SD eller SvP....VÄX UPP
  • tobbe01
    FDFMGA skrev 2014-08-28 18:45:35 följande:
    Läs gärna länken jag skickade med i mitt förra inlägg. Där förklarar miljöpartisten med det krångliga namnet hur han ser på saken.

    Det var det jag menade med källkritik och att man inte ska nöja sig med texten i ett pratminus.

    Vad gäller själva sakfrågan om läkare så är det min bestämda uppfattning att läkare verksamma i Sverige ska ha mycket goda svenskkunskaper, inte så att de behöver prata felfri svenska - men de ska förstå och kunna göra sig förstådda på svenska.
    Herregud så seriöst det blev här på FL. Källkritik! Man ska söka info på annat håll för att få en bild av hur TSr resonerar eller? Men lägg ner. Är du ny på FL eller?
  • tobbe01
    FDFMGA skrev 2014-08-28 18:49:11 följande:
    Jo han heter Johan - så han är nog svensk så det förslår.

    Men jag minns mitt första möte med en journalist. Jag förklarade hur jag såg på det han frågade om - och dagen därpå kunde jag läsa i Expressen om något som inte ens påminde om det jag sagt.
    Intressant! (antecknar) kan du ge en hint om vad journalisten frågade om? 
  • tobbe01
    Speakers Corner skrev 2014-08-28 19:07:08 följande:
    Tja, du skulle kunna använda ditt sunda förnuft.
    Om något låter orimligt så är det antagligen inte sant heller.
    Då kan det vara värt att kolla upp innan man börjar orera om det.
    Men herregud människa. Detta är FL!! Hur många trådar är seriösa här tror du? Jag tycker nästan det är en form av "rasism"......ja faktiskt.....att det blir sådant babbel för att denna tråd råkar handla om somalier................känsligt och minerat område tydligen. Jag tror tvärtemot vissa att somalierna kan försvara sig själva och är stolta att de är .................(svarta) typ............eller lite mörka kanske eventuellt (hahahahahahahaha ursäkta)
  • tobbe01
    realist14 skrev 2014-08-28 19:14:36 följande:

    Har en fråga.

    Om de inte vill intgreras, om de blir lärda att inte umgås med svenskar, inte klä sig som svenskar, inte bli som svenskar. Odlas inte ett ganska stort förakt någonstans då?
    Sen ska de behandla oss ?? ?? 

    Får liksom inte ihop det......


    SSSCCCHHHH det är klart att de vill integreras det är vi svenskar som inte bjuder till och in och ut..........................................
Svar på tråden Låt somalier arbeta som läkare, även om de saknar läkarexamen - bra eller dåligt förslag?