Inlägg från: Anonym (Separerad mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Separerad mamma)

    Pappan tar föräldradagar, jag tjänstledigt. FKs jäkla regler

    EnAnonumius skrev 2014-08-26 15:46:38 följande:
    Jag har redan bett om Ursäkt till Terese, då hon har redan uppmärksammat det..
    Min ursäkt till henne la jag  #108.
    Det hade du sett om du hade läst i tråden. Så varför sparkar du in redan öppna dörrar? 

    Sedan är det märkligt att du inte svara på det övriga som är riktad till dig, utan enbart kommenterar på ett sådant sätt som visar att du inte läser inläggen i din egna tråd.
    Jag läser och svarar på era inlägg i ordning, annars skulle det bli totalrörigt. Därför svarade jag. Och sen nån sida längre fram kom jag till din ursäkt.

    Vad är det jag inte svarat på menar du. Citera så jag vet.
  • Anonym (Separerad mamma)
    EnAnonumius skrev 2014-08-26 16:24:23 följande:
    Nu talar du emot dig själv i samma stycke ("paragraf" om man vill ha det engelska ordet=,i synnerhet på de tre sista meningarna.

    Om du hade varit bra på att ta till dig information så hade du fattat från början. Då den informationen, om föräldraledighet, är så otroligt lättbegriplig så till och med många invandrare som håller på att lära sig svenska begriper den.
    Så jag fattar inte vad som är så svårt med informationen om föräldraledigheten.

    Varför visar du inte i denna tråden att du är så bra på att ta till dig information då för?
    Då hade du sett att mitt inlägg var generellt skrivet, och inte enbart analogt med dit ämne.
    (Men skitsamma jag förstår ändå att det blir att man tar det analogt till ämnet)

    För att inte tala om att några andra skribenter har fått upprepat förklara för dig att du har inte förstått var som sägs från försäkringskassans håll.

    Nu försöker du att få det till att du startar tråden för andra som inte "förstår".
    Anonym (Separerad mamma) skrev 2014-08-26 15:54:00 följande:
    Dock brukar det lösa sig ändå då antingen:
    1) Papporna änå inte vill vara hemma så mycket sen heller utan överlåter dagar sen man separerat
    2) Mammorna kände att de ville vara hemma när barnen var små, inte lät pappan, uppskattade och njöt av den tiden, och känner att de faktiskt står tillbaka med all rätt nu när barnet är äldre och pappan är ledig
    Jaha
    Du vet det är inte någon generell regel med att mammorna vill vara hemma mer än pappan och pappan vill vara hemma mindre med barnen. 

    Tvärt om det är mer och mer vanligt att pappan frivilligt tar ut hälften eller minst 1/4 (1/4 är mer än 15%). 
    Jag ÄR bra på att ta till mig information. (Men du verkar inte särskilt bra på att läsa vad jag skriver.)
    Jag hade dock trots det inte förstått att dagarna ligger separerade på föräldrar redan från första början. Då man inte tidigare kunnat se det när man loggar in på fk utan bara sett dagarna i en enda klump, och då det inte framgått i den info vi fick (för 6 år sen i vår stad på vår FK iaf). Det de pratade om då var just att 60 av dagarna var öronmärkta för pappan.

    Och då tänker jag att eftersom jag missat att förstå och förutsäga somd et blev, tänker jag att fler kan ha missat detta också. (att du börjar klanka ner på mig att tom invandrare som inte kan svenska fattar, säger mer om dig än om mig)

    Jag tyckte att jag och pappan hade en uppgörelse och jag tycker att det vart orättvist när vi separerade. Jag hade velat att pappan tagit ut 50% av ledigheten redan från början. Då hade inte problemet uppstått öht.

  • Anonym (Separerad mamma)
    Rani skrev 2014-08-26 16:27:46 följande:

    Be pappan skriva över dagar på dig så är saken biff. Eller vill han inte det? Jag tycker det är helt rättvist att föräldrarna för 50/50 av dagarna. Sedan får man kommunicera kring eventuell överflytt av dagar. Även när man är ihop måste man planera för att man kan komma att gå isär. Jag tycker inte reglerna är orättvisa alls. Däremot är ditt ex orättvis om han inte skriver över dagar till dig. Men det är ju inte fks fel.


    Nej han vill inte det, han vägrar Jag är ocksom som jag skrivit verkligen FÖR att föräldrarna får 50% var. Jag VILL (och ar hela tiden velat) att pappan ska vara hemma med barn.
    Vi skulle uppenbarligen tagit ut 50% redan från början när sonen var mindre,  och innan vi separerade, så hade detta problem inte uppstått.
  • Anonym (Separerad mamma)
    Anonym (Terese) skrev 2014-08-26 16:20:37 följande:

    Läste ej det utan som det kunde ha blivit om det blivit som du ville.


    Hmmm. Vad var detta inlägg kopllat till? Något citat av mig som föll bort? För jag förstod faktiskt inte riktigt detta.
  • Anonym (Separerad mamma)
    Anonym (Terese) skrev 2014-08-26 16:30:00 följande:

    Du ångrar det som varit att tiden blev som den blev. Du vill nu ta igen det med ditt barn.

    Kanske pappan tänker likadant?

    Vill ha tid och ångrar att han inte ville/kunde vara hemma då?

    Bara en tanke


    Ja kanske. Men han hade ett val då och avstod. Valde jobbet istället. Det var hans beslut att det såg ut som det gjorde, jag hade helre delat på dagarna.

    Och även om det är som du skriver, vore inte det mest rättvisa att vi isf båda nu fick chansen att vara med sonen och faktiskt njuta av relationen och skapa fina minnen. Vi missade båda den tiden när sonen var liten. Jag var inte närvarande trots att jag var hemma för att jag bara upplevde det som en plåga och mådde så dåligt. Pappan var inte närvarande pga sitt arbete. inte så närvarande som vi önskat iaf.

    Vi båda vill ha chansen att njuta i nuet. under lite extra dagar när det passar. Innan han blir "för gammal" och det är skola och kompisar på heltid som gäller.(så klart fortsätter man göra saker med barnen på helgerna osv, men du fattar hur jag menar)
  • Anonym (Separerad mamma)
    ardath bey skrev 2014-08-26 16:31:50 följande:

    Du skriver att pappan har mer än 200 dagar kvar att ta ut.
    Upplys honom att dagarna brinner inne när barnet fyller 8.
    Om han inte planerat att ta ut en massa föräldradagar så kan han utan förlust ge dagar till dig.

    Du skriver att du helst vill ta ut 3-4 dagar i månaden. Isåfall måste du ha en väldigt snäll arbetsgivare eftersom man enligt lag får ta ut högst 3 perioder föräldraledigt per år. Mer än så är upp till AG att medge.


    När vi separeade såg det ut typ så. Då kanske han hade ungefär 200 dagar. Sen har han tagit ut massa dagar sen dess. Fast vet inte exakt, såg ju fördelningen först när fk specade upp det.

    Ja jag har en bra (stor och human) arbetsgivare. Jag menar också ett snitt på ca 3 dagar per månad. Tex ta ut en extra semestervecka under sommaren, någon fredag när det passar (jobbmässigt osv), och planeringsdagar. Är medveten om att jag inte kan kräva det av arbetsgivaren, men så länge som man anpassar till jobbböradn och hinner det man ska (jobbar på kontor), så brukar det inte vara ett probelm. Så gör de flesta föräldrar här.
  • Anonym (Separerad mamma)
    Anonym (Terese) skrev 2014-08-26 16:47:57 följande:

    Du frågade mig var jag läst det.

    Jag förstår dig men tyvärr så får ditt x göra vad han vill med sina dagar.

    Du är ju för 50/50. Då har ju han rätt till sina dagar ändå tycker du fast felet är att han inte tog sina dagar när du ville att han skulle göra det.

    Du kan inte ta dagar varje månad, du lär inte få det och sen kommer du inte ha några semesterdagar kvar till nästa år knappt.

    De är inte semestergrundande. Om det inte blivit ändring på det också?

    Alla vill som du ha mer tid med våra barn.

    Jag skulle helst vilja jobba 75% och vara ledig alla lov.

    Jag är alldeles för lite med barnen.

    Men var ska jag hotta för jobb för att få sådana rättigheter och lön så att vi klarar oss?


    Ja jag vet ju efter att ha blivit informerad av fk att det är så det ser ut. Att jag inte har rätt till några dagar vid separation, trots att jag inte frivilligt gjort slut på mina dagar tidigare, utan att detta var pga pappans vilja och jobb.

    Jag har en generös arbetsgivare som inte har några större synpunkter på ledighet, så länge man sköter det smidigt, informerar, anpassar det till arbetsbördan osv. (under tex bokslutstider dec-mars ser man till att vara på jobbet, gärna övertid de veckor man inte har barn i mitt fall)
  • Anonym (Separerad mamma)
    Brumma skrev 2014-08-26 17:01:50 följande:
    Oavsett så påverkar det inte pappans dagar eftersom han inte fört över.

    Man har lika många SGI dagar var..
    Nä på fk infomerade de mig också om att när det gäller SGI/lägstnivådagarna så är det först till kvarn. Dvs om båda tar ut allt de kan med SGI, så är det den person som tar ut de sista 60 dagarna som får lägstanivådagarna. Vilket jag också tycker är konstigt. Man borde få 30 av dem var när man separerar, så att man inet ska behöva skynda sig att plocka ut sina SGI-dagar, uan kan planera att ha kvar till barnet fyller 8, om man vill. 
  • Anonym (Separerad mamma)
    Brumma skrev 2014-08-26 16:50:28 följande:
    Nej. Han vågade inte ta striden med sitt jobb. Du vågade inte ta striden med honom. Ta ansvar för din del i ert beslut istället för att skylla ifrån dig. Det är INTE rättvist att du får 75% av föräldradagarna och han 25% bara för att ni separerade.
    fråga pappan så är jag 100% säker på att han inte hjåller med om att jag inte "vågade" stå upp mot honom.
    Utan snarare så att vi hade en deal att det blev jag som fick ta på mig detta, för att han inte orkade ta striden mot sitt jobb.

    Men som sagt, då trodde jag att jag tog dagar ur vår gemensamma kassa. Och inte att jag skulle bli en förlorare som stod utan dagar vid separation pga detta, med en egoist till ex som säger att "haha, jag har mina dagar kvar, du får inga".
  • Anonym (Separerad mamma)
    Honungsblomman skrev 2014-08-26 17:20:17 följande:

    Är det inte BARNETS dagar?


    Nej, bara indirekt i teorin. Nån avföräldrarna måste/vil ju vara hemma med barnet, det är det det går ut på.

    Och som sagt lägstanivådagarn har han plockat ut på helger, så att inte ens barnet få extra fördel, bara pappan extra i plånboken.
Svar på tråden Pappan tar föräldradagar, jag tjänstledigt. FKs jäkla regler