SnurriggirrunS skrev 2014-08-28 17:34:52 följande:
Ja i förhållande till svältdagarna så är det att svulla. Jag har läst hela tråden. Svälter man sig en hel vecka för att sedan ha en "fuskdag" så äter man ofta upp sig den dagen så man står ut med svält resten av veckan. Har man en bättre balans i sin kost med jämna portioner och matintag varje dag så behöver man inte ha en fuskdag, istället ställer man in sig på att motionera bättre och mer. Visst kan man äta något extra på fuskdagen, tex en lördag med lite godis, men det brukar inte bli lite godis och bakverk, utan allt extra just för att man "får" och att man "borde få en liten belöning" för att man stått ut med så mager kost i en hel vecka. Att gå från en mager kycklingsallad och inget socker till potatis, köttbullar, gräddsås, godis och bullar är en stor omställning och kroppen kommer att behålla de extra reserverna som tillfördes på fuskdagen.
Ska man gå ner i vikt så behöver man ha en hållbar plan på vad som kommer att fungera även efter att man gått ner i vikt också och då är en bra kostplan viktigt från början, inte enbart under tiden man går ner. Att lära sig äta ordentligt med bra variation och lagom intag av portionen samt bra motion gör att människor går ner i vikt och även håller vikten, men många förstår inte det och ger upp.
Om TS nu äter och tränar som hon säger så borde det blivit någon förändring av hennes kropp efter 8 veckor, hon borde blivit lite tajtare i kroppen och byggt någon form av muskler. Om hon promenerar 40 min varje dag (i snabb takt) så borde hon märka en liten skillnad på magmuskler och lår, men inte nödvändigtvis att hon tappar vikt. Man ska inte glömma att kroppen fortfarande behöver näring trots att man vill gå ner i vikt.
Det är aldrig att "svulla".