Inlägg från: hedersknyffel |Visa alla inlägg
  • hedersknyffel

    Dela räkningar när en jobbar, en föräldraledig

    blue raul skrev 2014-08-28 21:36:16 följande:

    Jag är föräldraledig och det betyder att jag har ca 5- 6000 kr mindre i inkomst än min sambo som arbetar. Ändå delar vi 50/50 på alla räkningar. Mat, el, hyra, barnens försäkringar m.m. Jag står själv för alla bilens kostnader för den är min och han har inte körkort.
    Är det konstigt om jag tycker det är fel? Borde inte han kunna betala lite mer än mig..? Jag har nu levt upp halva mitt sparkonto som jag kämpat för att få ihop (=20 tusen) för att de ska funka.
    Visst, jag hade kunnat ta ut 30 dagar i månaden i föräldrapenning så hade de funkat, men ska vara hemma med dottern i sammanlagt 19 mån och då räcker inte dagarna tror jag och jag vill gärna ha några kvar till senare tillfällen..
    Hur gör ni?
    Hur lägger jag fram detta till min sambo?
    Han hatar prata ekonomi och verkar bara tycka jag är snål och verkar inte intresserad av att betala mer än mig.


    Vi delar på allt... Jag kan dessvärre inte förstå hur folk lever ett gemensamt liv med barn, hus och allt möjligt skit men ändå inte kan dela på degen.
    Hur räknar ni, ni som samlar kvitton, kollar körda mil och betalar var för sig?
    Eller ännu värre; ni som tror att jämlikhet är att man lägger lika mycket pengar av sin lön varje månad? J-... höll jag på att skriva något dumt, men maken till egoism kan inte uppnås när vissa tar upp ekonomi!
    Livet på.FL är hårt men rättvist!
Svar på tråden Dela räkningar när en jobbar, en föräldraledig