Inlägg från: Anonym (Unknown) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Unknown)

    antidepressiva utan biverkningar

    Finns inga antidepressiva utan biverkningar. De enda ångestdämpande utan hemska biverkningar är bensodiazepiner. Dock beroendeframkallande, fast det är ssri också, på ett annat sätt bara. Skillnaden är att man mår bra av benzo det gör man oftast inte av ad. "Livskris"? en läkare som avskydde bensodiazepiner förklarade för mig att hon nästan endast skrev ut det till folk som är i en livskris. Fast du kanske inte vill ha dom. då är det svårare. Lycka till i alla fall!

  • Anonym (Unknown)
    Akua skrev 2014-08-29 14:52:56 följande:

    "Finns inge antidepressiva utan biverkningar" skrev den ovanför mig.

    Det är delvis rätt.

    Men. Det finns inga mediciner utan biverkningar!!!!

    Men bara för att det står biverkningar behöver du inte få någon. Du kanske inte får en enda.

    Kolla på alvedonens biverkningar...massor, men du äter säkert det utan biverkningar. Detsamma gäller nässpray, Ipren, Treo, vitaminer osv. Alla har biverkningar utan att du själv drabbas av en enda.

    Prova citalopram. Jag åt dessa under flera månader. Kände av biverkningar de första veckorna men sen hade jag Inga problem. Varken sexlust, viktökning, minskad aptit eller något. Åt alltså utan biverkningar!

    Sen gick jag upp lite i vikt under tiden men det var inte medicinernas fel!! Också viktigt att komma ihåg ;)


    Spelar ingen roll vad du säger, ssri har tonvis mycket mer biverkningar än bdz. Det vet jag av egen erfarenhet, av flertalet andra jag känner som har ätit båda varianterna och om du inte tror så kan du bara enkelt googla på det. Att alvedon är livsfarligt att överdosera vet vi alla redan.

    Har man en livskris behöver man hjälp snabbt och då är det ingen mening att hålla på att "gå in sig" på en medicin i 6 veckor innan och om den ens hjälper. Bensodiazepiner hjälper på en gång. Det är så extremt synd att dom fått det rykte dom fått på grund av missbruket, för det är en livsräddande medicin för många.
  • Anonym (Unknown)
    Akua skrev 2014-08-29 16:00:06 följande:
    Men ursäkta att jag skrev. Jag skrev bara fakta om biverkningar och försökte stötta ts.
     nej, Ursäkta mig, jag menade inte att vara snorkig. Eftersom jag haft problem själv så blir jag engagerad och ibland blir det fel. Man kan inte jämföra allas problem med ens egna och det är så klart att alla inte behöver pula i sig BDZ men i just en livskris tycker jag i alla fall att det vore lämpligare än något annat. Och så slipper man faktiskt många biverkningar som ssri och annat kan ge.
  • Anonym (Unknown)
    Anonym (aa) skrev 2014-08-29 19:54:25 följande:
    Benzo är extremt beroendeframkallande!! Dessutom ger det bara lindring. Det är som alvedon; smärtan lindras, men orsaken till den finns fortfarande kvar.
    Anser läkaren att du riskerar att bli beroende eller visar symtom på beroende, så kommer du inte få mer benzo utskrivet,
    min senaste läkare vägrade skriva ut benzo. I hennes värld var benzo det samma som knark.
    Precis det där jag menar. Idiotläkare som vägrar "skriva ut knark". Borde bli av med läkarlegitimationen med en sån inställning.
  • Anonym (Unknown)
    Anonym (An) skrev 2014-08-30 09:40:35 följande:
    Benso är narkotikaklassat så per definition är det faktiskt knark. Ett av problemen med benso är att de funkar bra på att ta bort ångesten men bara på extremt kort sikt. Många slutar med att försöka ta tag i det som egentligen är problemet och börjar jaga benso istället. Ingen ångest försvinner om man bara vill gömma sig för den som man gör när man tar benso. Tycker nog att de läkare som är för frikostiga med benso mer borde bli av med sin legitimation.
    Du tycker förstås att läkare inte ska skriva ut morfin när man har brutit ryggen heller va? för det hjälper ju inte mot problemet i sig utan tar bara bort smärtan på kort sikt.
  • Anonym (Unknown)
    Anonym (An) skrev 2014-08-31 00:17:18 följande:
    Det tycker jag att de ska. Morfin förhindrar inte ryggraden att läka såsom benso hindrar ångesten från att försvinna.
    men att morfin lindrar smärtan så att du under tiden kan ägna dig åt rehabträning mm, det tycker du är värdelöst? Och de stackarna med kronisk smärta som inte går att göra något åt, tycker du att dom inte heller ska få morfin? Samma med benso, de som har prövat allt annat och det enda som funkar för dom att kunna leva ett drägligt liv är deras benso, då ska dom inte få det menar du? Ganska taskig inställning.
  • Anonym (Unknown)
    Anonym (An) skrev 2014-08-31 11:12:56 följande:
    Men va? Jag skrev ju att jag tycker att de ska skriva ut morfin om man har bruten ryggrad.

    Om man verkligen vill bli av med sin ångest gäller det att exponera för det som sätter igång ångesten. Göra det ordentligt och inte ge sig. Gör man det med benso i kroppen fungerar inte exponeringen, man får visserligen inte lika mycket ångest när man är i situationen men man har inte lärt sig någonting, det blir precis lika jobbigt nästa gång. Det är därför ångesten blir kvar om man använder benso. Vilket gör att man måste fortsätta med den, vilket gör att risken för beroende blir stor. Det tycker jag är ganska taskigt.

    Det enda som egentligen funkar för att bli av med ångesten är att ta tjuren vid hornen och utsätta sig för det som väcker ångest. Då får man mer ångest i början men den trappas ner. Precis som när man har bruten ryggrad och ska börja träna upp sig. Smärtan ökar men att ligga kvar i sängen är ju inget bra alternativ.

    Sen finns det tillfällen då det är motiverat med benso absolut. Depressionssjukdomar för ofta med sig mycket ångest och benso är bra tills den antidepressiva eller stämningsstabiliserande medicinen får effekt. Även vid kriser och andra tillfälliga tillstånd. Att gå på benso år ut och år in tycker inte jag är någon bra lösning. Ångesten är alltid närvarande då och så ska men inte behöva ha det.
    Japp det gjorde du, jag läste fel förlåt mig.
  • Anonym (Unknown)
    Anonym (cannabis) skrev 2014-08-30 20:40:51 följande:

    Nej det gör det inte, det finns många omfattande studier som inte pekar på uppgång av sådana psykiska besvär trots mångdubblad bruk i respektive länder, endast några få är predisponerade tillståndet och dessa får det utlöst mest av tunga psykosframkallande situationer som stress, trauma, personliga tragedier.


    Cannabis är i det sällskapet ett fis i rymden.


     


    Jag blir utvecklingstörd av cannabis. Har aldrig klarat av det, får små psykoser varje gång jag varit på det där. hemsk drog, känner att jag blir illamående bara jag tänker på det. Vill dock inte hindra dom som mår bra av det att använda det. Varför inte egentligen, det skadar ingen annan så det borde kanske ha funnits innehavstillstånd för dom som mår bra av det för länge sen.
  • Anonym (Unknown)
    border1 skrev 2014-08-31 18:43:54 följande:
    Det är en myt att SSRI är beroendeframkallande.
    Att vara beroende innebär att man får abstinens om man går utan. De ger varken tolerans eller merbegär.
    Om behandling med selektiva serotoninåterupptagshämmare, SSRI, avbryts abrupt kan så kallade utsättningsreaktioner uppstå. Yrsel, huvudvärk, oro, parestesier, illamående och kräkningar är exempel på symtom. Men dessa symtom är inte detsamma som abstinens. Det konstaterades på ett av Läkarstämmans symposier.

    ? Att klassa utsättningsreaktioner som beroende är inkorrekt, sade professor Björn Beermann, som arbetar på Läkemedelsverket.


    I flera år har det i medier cirkulerat missvisande påståenden om att SSRI-preparat skulle orsaka/framkalla beroende. Utsättningsreaktionerna, som det egentligen handlar om, är inte något dolt problem ? varken av myndigheter eller i publikationer. År 2000 genomförde EU:s båda organ EMEA och CPMP utredningar som visade att den tillgängliga kunskapen talade emot att SSRI orsakar beroende.


    Utsättningsreaktioner förekommer även med en del andra icke-beroendeframkallande läkemedel som exempelvis betablockerare och protonpumpshämmare.


    ssri är skit på alla sätt nästan. finns inga fördelar alls egentligen mot bensodiazepiner. Du kan vara förstörd för resten av livet om du lägger av med t.ex. seroxat.
  • Anonym (Unknown)
    border1 skrev 2014-08-31 19:42:16 följande:
    Abstinens betyder att man har ett merbegär, alltså att man vill ha mer av det man är beroende av. Så har jag aldrig känt.
    Jag har aldrig träffat en enda person som känt som att de befunnit sig i en stabil känslodöd dimma när de ätit ssri-preparat. Jag har heller aldrig känt så.
    Utsättningssymtom är inte det samma som abstinens.
    vilken tur du och dom du har träffat har då.
Svar på tråden antidepressiva utan biverkningar