• Akua

    antidepressiva utan biverkningar

    "Finns inge antidepressiva utan biverkningar" skrev den ovanför mig.

    Det är delvis rätt.

    Men. Det finns inga mediciner utan biverkningar!!!!

    Men bara för att det står biverkningar behöver du inte få någon. Du kanske inte får en enda.

    Kolla på alvedonens biverkningar...massor, men du äter säkert det utan biverkningar. Detsamma gäller nässpray, Ipren, Treo, vitaminer osv. Alla har biverkningar utan att du själv drabbas av en enda.

    Prova citalopram. Jag åt dessa under flera månader. Kände av biverkningar de första veckorna men sen hade jag Inga problem. Varken sexlust, viktökning, minskad aptit eller något. Åt alltså utan biverkningar!

    Sen gick jag upp lite i vikt under tiden men det var inte medicinernas fel!! Också viktigt att komma ihåg ;)

  • Akua
    Anonym (Unknown) skrev 2014-08-29 15:51:58 följande:

    Spelar ingen roll vad du säger, ssri har tonvis mycket mer biverkningar än bdz. Det vet jag av egen erfarenhet, av flertalet andra jag känner som har ätit båda varianterna och om du inte tror så kan du bara enkelt googla på det. Att alvedon är livsfarligt att överdosera vet vi alla redan.

    Har man en livskris behöver man hjälp snabbt och då är det ingen mening att hålla på att "gå in sig" på en medicin i 6 veckor innan och om den ens hjälper. Bensodiazepiner hjälper på en gång. Det är så extremt synd att dom fått det rykte dom fått på grund av missbruket, för det är en livsräddande medicin för många.


    Men ursäkta att jag skrev. Jag skrev bara fakta om biverkningar och försökte stötta ts.
  • Akua
    Anonym (Unknown) skrev 2014-08-29 16:11:55 följande:

     nej, Ursäkta mig, jag menade inte att vara snorkig. Eftersom jag haft problem själv så blir jag engagerad och ibland blir det fel. Man kan inte jämföra allas problem med ens egna och det är så klart att alla inte behöver pula i sig BDZ men i just en livskris tycker jag i alla fall att det vore lämpligare än något annat. Och så slipper man faktiskt många biverkningar som ssri och annat kan ge.


    Ok.

    Inget ssri-preparat hjälper ju på en gång.

    Har ts inte provat citalipram så kan det ju vara värt att prova det. Benzo är ju trots allt mer beroende på ett annat sätt än ssri. Sen kan man ju de första veckorna ta något annat mot ångest, benzo eller antihistamin...alltså tills ssri börjar verka.

    Jag har också själv erfarenhet och problem av ssri-preparat och jobbar också inom vården, så jag har erfarenhet från två håll.
  • Akua
    Anonym (vilken?) skrev 2014-08-29 18:29:48 följande:

    Antihistamin har jag! En gammal burk Lergigan som inte gått ut än. Bra tips!

    Huvudproblemet den här rundan är stress, ångest, dålig sömn, stor ilska. Jag är inte apatisk och depressiv som tidigare gånger. Paranoia får jag väl lägga till också eftersom jag startade tråden: "Alla biverkningar kommer att hoppa på mig och jag kommer att vara fet och asexuell resten av livet."

    Tack alla som engegerat sig.


    Ok...stor ilska, stress tycker inte jag ska botas med mediciner. Dålig sömn är kanske för att du är så stressad, åtminstone så är det en orsak, konstigt vore det annars.

    Jag vet inte varför du känner alla dessa känslor och jag vet inte din bakgrund. Men av det du skriver nu så förstår jag inte varför du ska äta ssri. Är det mot ångesten?

    Går du och pratar med någon? En bra psykolog tycker jag verkar som det bästa alternativet för dig. Där kan du ju både få hjälp med sömn, ångest, ilska och stress och du slipper verkligen biverkningar.
  • Akua
    Anonym (.. ?) skrev 2014-08-29 21:42:50 följande:

    men jaha, bara för inte du fick biverkningar liksom..

    jag är underviktig ( 179 a 58 kg ) jag åt sertralin och gick upp 15 kg på ca 6 mån och då åt jag halva minsta dosen på kvällen för att sova vilket den hjälpte bra emot.

    jag kan absolut garantera att jag inte åt en smula mer än normalt ! så det där med att man äter mer pga medicinen osv är rena rama skitsnacket!

    att skriva så som du gör till ts trots hon provat massor och vet vad hon säger är faktiskt jävligt "xx av dig.


    Att skriva så som jag gör? Var mitt inlägg jävligt?

    Jag förstår inte alls.

    Jag försökt lugna ts med att alla mediciner HAR biverkningar och att jag har ätit citalopram utan att känna av biverkningar.

    Jag skrev heller inte att man äter mer pga medicinen.

    Dags för dig att vara lite trevligare i inlägg kanske. Att kalla någon jävlig bara för att hon berättar att hon också ätit den aktuella medicinen och berättar om sina erfarenheter, det är inte schysst för 5 öre.
  • Akua
    Anonym (.. ?) skrev 2014-08-30 09:39:10 följande:

    Påminner Akua om vad hon skrev. Men framförallt är det din ton.


    Jag vet precis vad jag skrev.

    Du läser mellan raderna och har din egen ton i huvudet. Min ton är inget annat än upplösande och respektfull.

    Det du strukit under: att hon kanske inte får en enda biverkning.

    Det andra: jag berättar att jag gick upp i vikt.

    Inget otrevligt i det. Om du tycker det så är det för att du letar efter sådant och läser in det i mitt inlägg. Nu vet du.
  • Akua

    Upplysande, inte upplösande.


    Anonym (An) skrev 2014-08-30 10:29:58 följande:

    Ja? Uppfattar det som att hon vill beskriva ett exempel där det inte blivit så illa som ts befarar. Vad är det för fel med det?


    Precis så. Jag förstår inte alls hur det kan uppfattas att jag är n kvittrande wanna be haha.
  • Akua

    Ts, som jag skrev tidigare...har du någon samtalsstöd av psykolog eller så? Av det du beskrev så låter det som att det skulle vara en bra hjälp för dig.

  • Akua
    Anonym (vilken?) skrev 2014-08-30 16:32:42 följande:

    Det är många bra tips som kommer här.

    Cannabis är jag nog för feg för. Men det var ett kul förslag.

    Lamotrigin känner jag som en epilepsimedicin. Intressant!

    Jag har ju en tjugo år lång historia av depressioner så jag förstår att de är snabba med att skriva ut. Men eftersom jag bara hamnar hos första bästa läkare på vårdcentralen så blir det ingen kontinuitet. Det är svårt också att prata biverkningar när man är hos en ny läkare.

    Jag har en remiss samtalsbehandling men jag har inte orkat börja dra i det. Mitt landsting har kontrakt med jättemånga psykologer. Vilken uppförsbacke!

    Jag är rätt tjockhudad. Inga inlägg hittills har jag upplevt som trista. Jag är bara så imponerad över att det finns folk därute som är beredda på att lägga tid på att svara. Tack!


    Det är alltid uppförsbacke när man mår psykiskt dåligt och behöver hjälp...inte lätt!!

    Men du borde kanske ta kontakt så du kan få påbörja en samtalskontakt. Jag har stött på några dåliga psykologer och någon som inte passat mig. Men jag har också hittat två helt fantastiska psykologer. Jag är dessutom sjuksköterska så jag har haft lite krav på mina psykologer haha, har ljusnat mycket sedan innan så har inte balat ha vilken psykolog som helat ;)

    Men med hjälp psykolog så behövs kanske inte några mediciner! :)
  • Akua
    border1 skrev 2014-08-31 12:38:07 följande:

    Va?! Mina antidepressiva mediciner återstället den hormonella kemiska obalansen i hjärnan.

    Jag vet varför jag mår dåligt. Jag har diagnosen GAD, alltså har jag en generell ångest som beror på allt och inget.


    Har du b12-brist återställs den inte av antidepressiva läkemedel.
    Anonym (Vitaminbrist) skrev 2014-08-31 11:34:44 följande:

    Har man brist på b-12 och ett annat ämne (kmr inte ihåg vad det heter nu bara för det) så kan det leda till depressioner. Kan ta upp till 2år innan man märker någon skillnad med b-12. Så många slutar långt innan det.

    Vet såklart inte hur din depression är men jag hade köpt b-12 på en hälsokost affär, börjat motionera, samtals terapi hos en psykolog.

    Lyckopiller kan vara bra vid ett "akut" läge men dom tabletterna pausar ju bara problemet än att gå till kärnan varför man egentligen mår dåligt.


    Jag hade hellre gått till VC igen och bett de ta blodprov för b12. Har de kolla sköldkörteln på dig?

    Det stämmer att det tar flera år innan det blir brist på b12 i kroppen. Men man behöver ju inte ha brist, man lan ju bara ha väldigt lågt värde. Behandlingen är tabletter eller injektioner, beroende på symtom och värde.

    Att det ska ta upp till 2 år känner jag inte till. Värdet stiger ju på en gång med behandling.
  • Akua
    border1 skrev 2014-08-31 18:30:24 följande:

    De har kollat B-12 och sköldkörteln på mig flertalet gånger. Inget fel där. Jag mår bar av mina antidepressiva mediciner.


    Ja det är ju bra. Men antidepressiv medicin gör inget med B12.
Svar på tråden antidepressiva utan biverkningar