Inlägg från: Anonym (vilken?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (vilken?)

    antidepressiva utan biverkningar

    Antidepressiva utan biverkningar? Finns de? Har någon ett tips?

    Jag har provat: Seroxat, Efexor, Fontex, Fluoxetin och Citalopram

    Ja, de är bra. MEN brutal viktökning som inte går att rubba när jag är medicinfri. Sexlusten som försvann för tjugo år sedan och som fortfarande är borta. Det finns en liten tillstymmelse som jag är rätt rädd om. Jag kan bli lite tänd, men inget mer.

    Nu är det dags igen. Jag har fått Citalopram utskrivet för att orka med en livskris. Men jag vill inte äta dem. Jag vill inte att min ämnesomsättning går ner till ett minimum och den lilla sexlust jag har kan gärna få stanna. Jag har precis tagit mod till mig för att söka hjälp för det. 

    Jag tog upp ovan med läkaren men hon verkade inte ta mig på allvar. Jättelite biverkningar på Citalopram menade hon. Och jag är inte så bra på att stå på mig.

    Ska jag behöva ha det så här? Finns det verkligen inget annat? 

  • Svar på tråden antidepressiva utan biverkningar
  • Anonym (vilken?)
    Anonym (Unknown) skrev 2014-08-29 14:22:55 följande:

    en läkare som avskydde bensodiazepiner förklarade för mig att hon nästan endast skrev ut det till folk som är i en livskris. Fast du kanske inte vill ha dom. då är det svårare. Lycka till i alla fall!


    Tanken på benzo har faktiskt faktiskt föreslagit mig. Jag har gått en kbt-behandling och funkar rätt bra i normala fall. Men nu är det illa: hatar mitt jobb, mamma har fått Alzheimer, en graviditet gick åt helvete och treåringen är antagligen autist. Tyvärr är det ju statiska tillstånd så livskris är kanske fel ord? Jag måste hacka i mig det här på något sätt.
  • Anonym (vilken?)
    Anonym (hmm) skrev 2014-08-29 13:39:23 följande:

    Voxra? Såklart inte utan biverkningar men åtminstone är den känd för att inte orsaka viktökning lika lätt och eftersom den inte påverkar serotonin är det mindre risk för sexuella biverkningar.


    Läste på lite och det verkar intressant. Men det verkar krävas att läkaren ansöker om att få skriva ut? Kan bli svårt.
  • Anonym (vilken?)
    Akua skrev 2014-08-29 16:18:03 följande:

    Har ts inte provat citalipram så kan det ju vara värt att prova det. Benzo är ju trots allt mer beroende på ett annat sätt än ssri. Sen kan man ju de första veckorna ta något annat mot ångest, benzo eller antihistamin...alltså tills ssri börjar verka.


    Antihistamin har jag! En gammal burk Lergigan som inte gått ut än. Bra tips!

    Huvudproblemet den här rundan är stress, ångest, dålig sömn, stor ilska. Jag är inte apatisk och depressiv som tidigare gånger. Paranoia får jag väl lägga till också eftersom jag startade tråden: "Alla biverkningar kommer att hoppa på mig och jag kommer att vara fet och asexuell resten av livet."

    Tack alla som engegerat sig.
  • Anonym (vilken?)

    Det är många bra tips som kommer här.

    Cannabis är jag nog för feg för. Men det var ett kul förslag.

    Lamotrigin känner jag som en epilepsimedicin. Intressant!

    Jag har ju en tjugo år lång historia av depressioner så jag förstår att de är snabba med att skriva ut. Men eftersom jag bara hamnar hos första bästa läkare på vårdcentralen så blir det ingen kontinuitet. Det är svårt också att prata biverkningar när man är hos en ny läkare.

    Jag har en remiss samtalsbehandling men jag har inte orkat börja dra i det. Mitt landsting har kontrakt med jättemånga psykologer. Vilken uppförsbacke!

    Jag är rätt tjockhudad. Inga inlägg hittills har jag upplevt som trista. Jag är bara så imponerad över att det finns folk därute som är beredda på att lägga tid på att svara. Tack!

  • Anonym (vilken?)
    Anonym (cannabis) skrev 2014-08-31 20:09:47 följande:

    För den saknar alla biverkningar som ssri har, min mor går på ssri, jag avskyr vad den "medicinen" har gjort med henne bettendesmässigt, och så hon har gått upp 30 kilo på den trots ihärdiga motionsrundor och koll på maten

     


    Har hon klagat? Buspar satte stopp för min viktökning som också var i den klassen.
Svar på tråden antidepressiva utan biverkningar