• Anonym (hmm)

    antidepressiva utan biverkningar

    Voxra? Såklart inte utan biverkningar men åtminstone är den känd för att inte orsaka viktökning lika lätt och eftersom den inte påverkar serotonin är det mindre risk för sexuella biverkningar.

    Men det kan ju vara så att du har symptom som gör att voxra inte är rätt för dig.

  • Anonym (hmm)
    Anonym (vilken?) skrev 2014-08-29 14:54:37 följande:
    Läste på lite och det verkar intressant. Men det verkar krävas att läkaren ansöker om att få skriva ut? Kan bli svårt.
    Nej, det var väl länge sen läkarna behövde ansöka om det? Det var när voxra endast hette zyban och användes för att sluta röka har jag för mig. Mitt minne är inte 100% dock. Har du kollat fass? Jag har själv fått voxra utan problem och jag fick det direkt samma dag.
  • Anonym (hmm)
    Anonym (Unknown) skrev 2014-08-29 15:51:58 följande:
    Spelar ingen roll vad du säger, ssri har tonvis mycket mer biverkningar än bdz. Det vet jag av egen erfarenhet, av flertalet andra jag känner som har ätit båda varianterna och om du inte tror så kan du bara enkelt googla på det. Att alvedon är livsfarligt att överdosera vet vi alla redan.

    Har man en livskris behöver man hjälp snabbt och då är det ingen mening att hålla på att "gå in sig" på en medicin i 6 veckor innan och om den ens hjälper. Bensodiazepiner hjälper på en gång. Det är så extremt synd att dom fått det rykte dom fått på grund av missbruket, för det är en livsräddande medicin för många.
    Lite tycker jag ju att det spelar roll vad TS har problem med mest. Depression? Ångest? Annat? Finns det terapi att få snabbt? Är det en långvarig kris eller beror den på något som kommer att gå över? Benso är ju inte lösningen på allt.
  • Anonym (hmm)
    Akua skrev 2014-08-29 18:36:42 följande:
    Ok...stor ilska, stress tycker inte jag ska botas med mediciner. Dålig sömn är kanske för att du är så stressad, åtminstone så är det en orsak, konstigt vore det annars.

    Jag vet inte varför du känner alla dessa känslor och jag vet inte din bakgrund. Men av det du skriver nu så förstår jag inte varför du ska äta ssri. Är det mot ångesten?

    Går du och pratar med någon? En bra psykolog tycker jag verkar som det bästa alternativet för dig. Där kan du ju både få hjälp med sömn, ångest, ilska och stress och du slipper verkligen biverkningar.
    TS, terapi är verkligen bra om du kan få det. Har du kollat upp det och hur lång väntetid det är i så fall?
  • Anonym (hmm)
    Anonym skrev 2014-08-29 21:12:34 följande:
    Jag förstår inte riktigt heller varför ssri är aktuellt? Jag förstår verkligen att du känner stress, ilska o.s.v. efter det som hänt, men det tror jag inte att medicinen kan hjälpa mot. Känner du dig deprimerad? Du skrev att du inte var apatisk.

    Kanske nåt milt att sova på om du inte kan sova alls kan vara bra? Atarax kan ju hjälpa mot både oro och sömnsvårigheter och är en "snäll" medicin.
    Jag förstår inte riktigt heller varför ssri är aktuellt, stress, ilska och liknande reaktioner är normala. Men TS, jag känner inte dig och har ingen aning om du verkligen behöver medicin eller inte så lyssna på din läkare.
  • Anonym (hmm)
    Anonym (l) skrev 2014-08-29 22:47:56 följande:

    Jag tycker att du kan fråga din läkare efter Lyrica. Den hjälper mot ångest, oro, dålig sömn, nedstämdhet och lite allt möjligt. Dom flesta mår helt enkelt bättre på den. Den har i princip omedelbar effekt. Den har såklart också biverkningar. Bl a så kan den ge stora utsättningsbesvär, men för medellång behandling kan den vara ett bra alternativ.


    Måste bara varna för att många har dålig erfarenhet av lyrica. Viktuppgång, snabb toleransökning (man får höja och höja dosen för att få effekt) och hemsk att sluta med. Det pratas om att narkotikaklassa lyrica.
  • Anonym (hmm)
    Anonym (l) skrev 2014-08-30 16:16:50 följande:
    Viktuppgång påverkar man själv. Att man går upp i vikt av vissa mediciner är för att man blir hungrig och äter mer och onyttigare. Om man går upp i vikt får man äta mindre och röra på sig mer. Det handlar om inställning och motivation.

    Lyrica ger snabbt tolerans. Därför är det en medicin som är lämplig för medellång behandlingstid, och när den ska sättas ut ska det ske enligt ett nedtrappningsschema.

    Att det pratas om att narkotikaklassa Lyrica är för att den är effektiv och fungerar bra. Om ett preparat inte skulle ge positiva effekter skulle ingen vilja missbruka det.
    Det är många som missbrukar lyrica. En del funkar den jättebra för och de behöver inte höja och höja dosen, andra blir toleranta efter några dagar och kommer snabbt upp i maxdosen utan att få nån effekt längre. Dessutom narkotikaklassar man inte en medicin bara för att den är effektiv och fungerar bra...

    Lyrica används vid GAD, epilepsi och vissa smärttillstånd. Vet inte om TS har just den problematiken.
  • Anonym (hmm)
    Anonym (cannabis) skrev 2014-08-30 19:54:50 följande:

    Cannabis är inte bara kul, det är en av få antidepressiva som inte kräver att du blir beroende av för att det ska fungera för det omkring så alla ssri oc andra "lyckopiller fungerar"


    2-3 veckors period där du blir beroende och mår rent av skit, långt värre än innan, kallas fint för insätningsperiod i vården, efter det får man se om medicinen faktiskt tar effekt.
    Sedan, om det inte ger önskat effekt då har man 2-3 veckor av abstinens att se fram emot, fint kallat utsätningsperiod i vården.
    Inget jag ville se fram emot så jag medicinerade min depression med cannabis, fungerar fint.


     


    Jag gillar inte SSRI men jag har prövat fem olika. Inga problem alls att sluta och absolut inte minsta saknad efter dem. Absolut ingen "bubbla" som jag levde i, det enda som påverkade mitt känsloliv var depressionen.

    Kan ju bli lite jobbigt med cannabis eftersom det är olagligt... Om man dessutom har barn känns det inte alls som en bra lösning.
  • Anonym (hmm)
    Anonym (cannabis) skrev 2014-08-31 20:21:15 följande:

    Tack.

    Det är tragiskt att se min mor försvinna så där, hon vad jag förstår börjat missbruka dessa piller, enligt egen utsagå så ibland när allt är för mycket så tar hon flera tabletter och får rus av dom.


    Självklart, medicinsk dosering är bara en del av den relationella tanken är inte att bli hög och borta "för att må bra" utan ta en liten mängd för att låta ämnen verka i systemet.

    det finns i exempel du säger det i likhet med ssri att det slutar riktigt illa när man skjuter problemet framför sig och bara slutar en dag göra det.


    Är du säker på att hon inte har någon annan medicin också som har tar för mycket av? Jag har aldrig hört någon som kan ett rus av SSRI. Om man är bipolär kan SSR utlösa mani/hypomani.
Svar på tråden antidepressiva utan biverkningar