• Anonym (An)

    antidepressiva utan biverkningar

    Anonym (.. ?) skrev 2014-08-29 21:42:50 följande:

    men jaha, bara för inte du fick biverkningar liksom..

    jag är underviktig ( 179 a 58 kg ) jag åt sertralin och gick upp 15 kg på ca 6 mån och då åt jag halva minsta dosen på kvällen för att sova vilket den hjälpte bra emot.

    jag kan absolut garantera att jag inte åt en smula mer än normalt ! så det där med att man äter mer pga medicinen osv är rena rama skitsnacket!

    att skriva så som du gör till ts trots hon provat massor och vet vad hon säger är faktiskt jävligt "xx av dig.


    Är man väldigt underviktig pga av att man mått dåligt och inte ätit kan man lätt gå upp i vikt om man börjar må bättre och äta bättre. Du verkar ha vägt ohälsosamt lite. Det var väl bra att du gick upp!

    Sen undrar jag lite om det verkligen var meningen att du skulle ta sertralin i så låg dos på kvällen. Sertralin kan ha en viss uppiggande effekt så helst ska man ta dem på morgonen.
  • Anonym (An)
    Anonym (Unknown) skrev 2014-08-30 09:26:30 följande:

    Precis det där jag menar. Idiotläkare som vägrar "skriva ut knark". Borde bli av med läkarlegitimationen med en sån inställning.


    Benso är narkotikaklassat så per definition är det faktiskt knark. Ett av problemen med benso är att de funkar bra på att ta bort ångesten men bara på extremt kort sikt. Många slutar med att försöka ta tag i det som egentligen är problemet och börjar jaga benso istället. Ingen ångest försvinner om man bara vill gömma sig för den som man gör när man tar benso. Tycker nog att de läkare som är för frikostiga med benso mer borde bli av med sin legitimation.
  • Anonym (An)
    Anonym (.. ?) skrev 2014-08-30 09:39:10 följande:

    Påminner Akua om vad hon skrev. Men framförallt är det din ton.


    Vad var det för fel på tonen i det inlägget? Tyckte det var trevligt och relevant skrivet.
  • Anonym (An)

    Ja? Uppfattar det som att hon vill beskriva ett exempel där det inte blivit så illa som ts befarar. Vad är det för fel med det?

  • Anonym (An)
    Anonym (Unknown) skrev 2014-08-30 23:55:37 följande:

    Du tycker förstås att läkare inte ska skriva ut morfin när man har brutit ryggen heller va? för det hjälper ju inte mot problemet i sig utan tar bara bort smärtan på kort sikt.


    Det tycker jag att de ska. Morfin förhindrar inte ryggraden att läka såsom benso hindrar ångesten från att försvinna.
  • Anonym (An)
    Anonym (Unknown) skrev 2014-08-31 10:50:32 följande:

    men att morfin lindrar smärtan så att du under tiden kan ägna dig åt rehabträning mm, det tycker du är värdelöst? Och de stackarna med kronisk smärta som inte går att göra något åt, tycker du att dom inte heller ska få morfin? Samma med benso, de som har prövat allt annat och det enda som funkar för dom att kunna leva ett drägligt liv är deras benso, då ska dom inte få det menar du? Ganska taskig inställning.


    Men va? Jag skrev ju att jag tycker att de ska skriva ut morfin om man har bruten ryggrad.

    Om man verkligen vill bli av med sin ångest gäller det att exponera för det som sätter igång ångesten. Göra det ordentligt och inte ge sig. Gör man det med benso i kroppen fungerar inte exponeringen, man får visserligen inte lika mycket ångest när man är i situationen men man har inte lärt sig någonting, det blir precis lika jobbigt nästa gång. Det är därför ångesten blir kvar om man använder benso. Vilket gör att man måste fortsätta med den, vilket gör att risken för beroende blir stor. Det tycker jag är ganska taskigt.

    Det enda som egentligen funkar för att bli av med ångesten är att ta tjuren vid hornen och utsätta sig för det som väcker ångest. Då får man mer ångest i början men den trappas ner. Precis som när man har bruten ryggrad och ska börja träna upp sig. Smärtan ökar men att ligga kvar i sängen är ju inget bra alternativ.

    Sen finns det tillfällen då det är motiverat med benso absolut. Depressionssjukdomar för ofta med sig mycket ångest och benso är bra tills den antidepressiva eller stämningsstabiliserande medicinen får effekt. Även vid kriser och andra tillfälliga tillstånd. Att gå på benso år ut och år in tycker inte jag är någon bra lösning. Ångesten är alltid närvarande då och så ska men inte behöva ha det.
  • Anonym (An)
    Anonym (Unknown) skrev 2014-08-31 11:21:39 följande:

    Japp det gjorde du, jag läste fel förlåt mig.


    :) då hade jag varit lite väl rabiat :D
  • Anonym (An)
    border1 skrev 2014-08-31 12:36:19 följande:

    Och om ångesten inte har någon yttre orsak, vad gör man då?


    Man får hitta den inre orsaken, det kan t.ex. Vara en tanke som triggar. Och då får man jobba med det. För de med panikångest kan det också vara en inre trigger, typ att hjärtat slår dubbelslag men tankar är det allra vanligaste.
  • Anonym (An)

    Min erfarenhet är att det är helt hopplöst att prata med människor som går på cannabis. Argument biter inte. Det tar en månad för cannabis att gå ur kroppen och under tiden är man påverkad av det. Fast de som använder det tror att de bara är påverkade under ruset. De tycker ofta att cannabis är lösningen på allt medan alla runt omkring får se hur personen blir mer instängd, passiv och innesluten och allt mer övertygad om att endast mer cannabis kan hjälpa dem.

  • Anonym (An)

    Hoppas inte det gått så långt för någon i denna tråden.

Svar på tråden antidepressiva utan biverkningar